nalka
Fanka BB :)
Hej mamuśki.
Mam pytanko do tych co używały Tantum Rosa. Od dłuższego czasu mam problem z drogami rodnymi. Przez obfite upławy mam tam strasznie podrażnioną skórę, czasami nawet bardzo mocno. Mimo, że staram się dbać o tamto miejsce, często zmieniam wkładki to i tak nie potrafię tego wyleczyć. Wiadomo, skóra tam jest strasznie delikatna, a moja to chyba jeszcze bardziej. Jest to bardzo nieprzyjemne, a czasami nawet bolesne. Zastanawiałam się czym to potraktować i pomyślałam o Tantum Rosa. Tak chwaliłyście, że przyspiesza gojenie po porodzie, to może i w takiej sytuacji się sprawdzi? Co o tym sądzicie?
Agusia ja używam takiego kremu clotrimazolum z ziaji, kosztuje chyba z 4 zł, zapisał mi go mój gin. Na razie uzywam za krótko żeby stwierdzić czy działa. Na ulotce jest napisane żeby stosować przy grzybicy, może coś Ci by pomógł.

Poza tym drenaż limfatyczny, bicze wodne, preparaty,masaże, aktywność fizyczna.
do tego regularne masaże odpowiednimi preparatami, pijmy dużo wody, wskazane jest też polewanie na przemian gorącą i zimną wodą (nie po brzuszku), zero stresu (bo to też czynnik!). Ja też twardo walczę z cellulitem, zobaczymy co z tego będzie...bo niestety co do efektów- każda z nas reaguje inaczej. A mnie najbardziej wkurza, że faceci nie mają cellulitu
to takie niesprawiedliwe, my kobiety całe życie pod górkę.
ehhhh