reklama

wrzesień 2011

Hej mamuśki.
Mam pytanko do tych co używały Tantum Rosa. Od dłuższego czasu mam problem z drogami rodnymi. Przez obfite upławy mam tam strasznie podrażnioną skórę, czasami nawet bardzo mocno. Mimo, że staram się dbać o tamto miejsce, często zmieniam wkładki to i tak nie potrafię tego wyleczyć. Wiadomo, skóra tam jest strasznie delikatna, a moja to chyba jeszcze bardziej. Jest to bardzo nieprzyjemne, a czasami nawet bolesne. Zastanawiałam się czym to potraktować i pomyślałam o Tantum Rosa. Tak chwaliłyście, że przyspiesza gojenie po porodzie, to może i w takiej sytuacji się sprawdzi? Co o tym sądzicie?

Agusia ja używam takiego kremu clotrimazolum z ziaji, kosztuje chyba z 4 zł, zapisał mi go mój gin. Na razie uzywam za krótko żeby stwierdzić czy działa. Na ulotce jest napisane żeby stosować przy grzybicy, może coś Ci by pomógł.

reklama
ewelinak1 ale Ci zazdroszczę ładnej pogody i grila...i te szaszłyczki...mniam... Przestroga jest rewelacyjna :-D:-D się uśmiałam...

Odnośnie cellulitu (nie mylić z cellulitisem) jeżeli tak jak ja jesteś w 1 fazie-obrzękowej- czyli cellulit zauważalny jest dopiero po ujęciu skóry w fałd, to właściwie można się go całkowicie pozbyć. Najlepsze są zabiegi w gabinecie, dziewczyny jest taki zabieg agyptos- rewelacja, po pierwszym są już efekty.:szok: Poza tym drenaż limfatyczny, bicze wodne, preparaty,masaże, aktywność fizyczna.
No ale my- ciężarówki nie możemy tego wszystkiego stosować. Pozostaje nam jednak jakaś względna aktywność fizyczna- basen, spacery, sex :cool2: do tego regularne masaże odpowiednimi preparatami, pijmy dużo wody, wskazane jest też polewanie na przemian gorącą i zimną wodą (nie po brzuszku), zero stresu (bo to też czynnik!). Ja też twardo walczę z cellulitem, zobaczymy co z tego będzie...bo niestety co do efektów- każda z nas reaguje inaczej. A mnie najbardziej wkurza, że faceci nie mają cellulitu :wściekła/y: to takie niesprawiedliwe, my kobiety całe życie pod górkę.

Oglądam wlasnie Ostry Dyzur i tam kobieta urodzila w 5 miesiacu... Masakra straszne to taki malenki ludzik, 21 tygodni i nie moga go uratowac. Rodzice z nim siedza i czekaja na smierc.
Czemu ja ogladam takie rzeczy w ciazy... Głupia jestem, pozniej siedze i mam dola.
Zjadlam pyszny obiadek i odpoczywam, a moj synus harcuje w brzuszku. Najmocniej kopie jak maz jest w pracy i nie moze tego poczuc, ostatnio zamiast kopniakow to czuje dodatkowo takie przeciaganie konczynami po skorze, normalnie czuc ze jest kop i noga np przez kawalek brzucha sie przesuwa, no czuc ze to nozka albo raczka. Słodkie uczucie.

BigChild też to oglądałam. Poryczałam się jak bóbr.

Na cellulit też mam sposób. Męczyłam się z nim dłuższy czas. I podczas stosowania diety Dukana cellulit znikł. Nie namawiam do stosowania diety, ale do jedzenia produktów zawierających większą ilość białka.
Moje uda teraz to sam cellulit. Masakra jakaś. No ale cóż, uroki ciąży. Przyjdzie czas i na to, żeby tego się pozbyć.

dziewczyny,nie oglądajcie takich filmów,po co sobie psuć nastrój?ja jak tylko pokazują jakieś traumatyczne historie porodowe czy dokumenty o chorych dzieciach,natychmiast zmieniam kanał,nie ma co programować psychiki na dramat !

:/ a ja nie poszlam dzis do lekarza, bo moj gin ma urlop i sobie wymyslil jakiegos dziwnego zastepce :( i niestety pojawilsy sie znow geste bezowo pomaranczowe uplawy :( Jutro jak beda na 100% wybiore sie do lekarza... Naczytalam sie , ze to moze byc nawet czop sluzowy (jego czesc) i to nie byloby niefajne... :/ albo jakas grzybica, choc teraz nie mam zadnych innych dolegliwosci :no: ehhhh
Nie wiecie co to moze byc ?? :((

reklama
dziewczyny,nie oglądajcie takich filmów,po co sobie psuć nastrój?ja jak tylko pokazują jakieś traumatyczne historie porodowe czy dokumenty o chorych dzieciach,natychmiast zmieniam kanał,nie ma co programować psychiki na dramat !

Ja oglądam, bo to na mnie nie działa tak jak się Wam wydaje. Nie biorę do siebie takich sytuacji i nie wyszukuję u siebie odrazu wszystkich symptomów. A poryczałam się, bo było to smutne. A mi ostatnio niewiele trzeba do łez. Dwa tygodnie temu ryczeć mi się chciało w kościele podczas kazania :szok: Normlnie masakra. Potem sama z siebie się śmiałam. Ach te hormony.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry