reklama

wrzesień 2011

reklama
Boshe, śniła mi sie porodówka, a dokładniej JA NA PORODÓWCE!!!!!! :szok::szok: chyba zacznę baaaaardzo powoli szykować torbę do szpitala, bo toć nawet piżamy nie mam, więc wszystko będę kupować, to chyba czas zacząć robić takie zakupy... zacznę od zakupu samej torby, bo nawet tego nie mam, mamy jedną dużą w domu ale mąż jak jeździ na statek to zabiera ze sobą...

dziuba mi też dziś się śniła porodówka. A nawet blok porodowy. W trakcie snu urodziłam. Tylko najlepsze że nic mnie nie bolało. Wcześniej jak już leżałam i czekałam na poród to jakaś wycieczka dzieciaczków tam chodziła (przedszkolaków). Później pani pyta czy coś czuję, a ja nic, ona że rozwarcie jest. Pyta czy coś na brzuchu czuję, a ja że tylko takie dziwne mrowienie. Oni na mnie dziwnie patrzą i mówią że już główka wychodzi. Gdyby nie pępowina to bym nie uwierzyła że to moje bo nic nie czułam, a i jeszcze było bardzo duże i coś płakać nie chciało (takie leniwe mi się wydało). Próbowałam podejrzeć co ma między nóżkami ale mi nie wyszło bo widziałam że niby to chłopak ale pępowina mi zasłaniała i w końcu wychodziło że nie wiadomo.
Aż się boję bo niektórzy mówią że sny się odwrotnie spełniają czyli będzie boleć, dziecko małe i będę myśleć że to dziewczynka a będzie chłopak :-D

Witam sie mamuśki:-)

Kołysanka i co poszłaś do lekarza? pewnie to nic poważnego ale warto zbadać dla świętego spokoju. Trzymam kciuki.

Dziewczyny ale macie sny:-) mi ostatnio śnił się "przyjaciel" mojego M:-D nie wiem skąd mi się to wzięło ale jak powiedziałam M to śmiał się ze mnie i oznajmił, że chyba mi czegoś brakuje:zawstydzona/y:

magda
kciuki u rąk i palce u stóp moooocno zaciśnięte:-)

Milusiego dzioneczka dziewczynki

Witam się wtorkowo :-)
Magda kciuki zaciśnięte :-)
ellsipewnie już troszkę myślałaś o porodzie i może stąd te sny ;-)
kołysanka ja na Twoim miejscu poszłabym na konsultacje, nie ważne u jakiego lekarza
dziuba mi jak na razie nie śnią się akcje porodowe

Ja się dziś kiepsko czuję w zasadzie od wczorajszego wieczoru, mam wrażenie że dzidziuś się okręcił głową w dół bo czuję że chce ze mnie wyjść prawą pachwiną - dziwne uczucie i taki dyskomfort :-(

Witam

Spać nie mogę, wstaję z kurami a potem przychodzi godzina 18 a ja bym już szła do łóżeczka smacznie spać. Mi się jeszcze ani razu nie śnił poród, może to i lepiej :-p

Dziś dzidziol zbombardował rękę tatusia, w końcu tatuś się doczekał i poczuł solidnie kopniaczki, bo do tej pory co położył rękę to maluch przestawał , spryciarz.

Magda my zdecydowaliśmy się na szpital Rydygiera, myślałam jeszcze o Koperniku bo cieszy się ostanio dobrymi opiniami ( podobno super położne i opieka poporodowa, możesz wybrać pozycję do porodu), ale mnie przeraża w nim to że są nastawieni głównie na poród naturalny a jak są jakieś komplikacje to już z nimi gorzej, Matka Polka dla mnie odpadła bo to wielki moloch i kojarzy mi się z wylęgarnią , a Mdurowicza jakoś wogóle nie brałam pod uwagę. Byliśmy w Rydygierze na oddziale, położna nam wszystko pokazała, dostałam listę co mam przynieść do szpitala. Nawet mi nie przeszkadza to że odwiedziny odbywają się na korytarzu a np. tatuś nie ma wstępu na salę.

Lecę robić śniadanko :-D

I juz mamy wtorek.Czesc.

Matko co to za sny chyba za duzo o porodzie myslicie:-D.
Corka obødziła sie dzis o 6 i spac nie chciała jeszcze kupsko walneła i zatykała nos ze jaj smierdzi:-D.Wiec jak ktøras na bezsennosc cierpi z rana zapraszam do mnie oddam cørke na 2 godziny:-).My dzis specjalnych planøw nie mamy poza placem zabaw i zakupami.Wczoraj w konicu wziełam sie za prasowanie ciuchow dla maluszka i wyszło ze mam tego wszystkiego jakies kosmiczne ilosci np. samych czapeczek 10 szt.:szok: i sama nie wiem jak udało mi sie tyle tego zebrac.
MAGDA jeszcze raz powodzenia.

Co do cellulitu, to ja jestem zdruzgotana, bo zawsze z nim walczylam, ale jakos na lato udawalo mi sie ograniczyc go, wiecie dieta oczyszczajaca, kremy, zabiegi, a teraz to zwykla woda zatrzymana w ogranizmie, wiec cellulit pojawia sie nawet na ramionach! Nie ma kremow na cellulit dla kobiet w ciazy ( no widzialam z perfecta mama) ale niby dzialanie nie jest zadawalajace, bo ten cellulit w ciazy co mamy to wodny, a nie tluszczowy. WIec czekamy na wrzesien!

reklama
witam sie po dłuższej nieobecności. Podczytuje żeby być na bierząco, ale czasu na pisanie nie mam.
remont to jakiś koszmar, rodzina cała skłócona, mi sie po nocach śnią kafelki umywalki i inne rzeczy. mam dość i psychicznie i fizycznie. Ale sobie powtarzam ze to dla malej zeby jej sie ladnie mieszkalo i zeby z mamusia w wannie sobie mogla posiedziec :P teraz juz wiekszosc rzeczy wybranych kupionych robotnicy wiedza co robic, to troche spokoju mam a na długi weekend planujemy wyjechac, tylko nie wiemy gdzie bo nadal czekam na kase z zusu:(

ja dzisiaj miałam fajny sen, bo mi się śniło że małą piersią karmiłam. ale miałąm mało pokarmu i musiałyśmy czekać aż się naprodukuje to ona w tym czasie chleb z kiełbasa jadła :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry