reklama

wrzesień 2011

:no: Termin mam jutro na 12:00 u tego lekarza, ktory zastepuje mojego prowadzacego :( Kolejny stres, a tak sie denerwuje co to moze byc, choc dzis moje uplawy byly normalnego koloru. Co do uplawow to zawsze mam i nie mam infekcji , taki juz moj urok. Tylko to, ze sa czasem dziwnego koloru mnie niepokoi...itd...zobaczymy jutro :(( (babka na recepcji powiedziala, ze nie ma w sumie terminow wiec pewnie bede czekala w poczekalni pol dnia :/ )
Ktos pytal, czy to moja pierwsza ciaza ? Nie , druga :) W pierwszej tez mialam ryzyko i skrocona szyjke. Jednak przy tym co mam w tej ciazy to na prawde pikus byl :/

ehhh pozdrawiam i milego wieczorku ;-)

reklama
magda GRATULUJE:-D
Wiecie ja to już mam stresa z tą wyprawką bo sama jeszcze nic nie mam, no prócz tego co po Ewie mi zostało ale to raczej ta po domu bardziej:-( wczoraj tak mnie naszło, że mało sie nie poryczałam jak wspomniałam do M, że nic nie mamy:no:
Nawet nie wiem za co się zabrać najpierw, tyle do kupienia, pokój do zrobienia cały od podstaw, wózek zamówić i cała reszta,nie wspomne o torbie dla siebie:-(
To cie pociesze że ja tez jeszcze w polu z wyprawką ale ja sporo tych droższych rzeczy to dostanę w spadku.Tylko czeka kuno ubranek ,pieluszek kocyka i tych drobiazgów.Napewno jak sobie usiądziesz na spokojnie to jakos sobie rozplanujesz co i jak.Najwarzniejsze to mieć łózeczko,pościel,ubranka,kosmetyki,kocyk,pieluszki jednorazowe i kilka tetrowych,ręczniczek.To tak na szybko co mi do głowy przyszło.

A co do samochodu to hmmm tu jest problem bo teraz nie mamy kompletnie finansów na zakup a i z kredytem będzie ciężko.Teść mi pwoiedział że będzie ze mną jeździł i mnie będzie wdrażał ;-) ale ja jak narazie to nie boję się dłuższej rpzerwy w jeździe.Jakby coś to sobie wezmę z dwie godzinki doszkalania i jakoś będzie ;-)
A powiem Wam że egzaminator to prowadził tak egzamin bym mogła zdać,pomagał mi napewno bym zdała ;-) i pewnie mój stan też bardzo pomógł ;-)

Kołysanka i ja trzymam kciuki za pozytywne wieści ;-)

No włąśnie się zapytał czy będę jechała z pasami czy bez.Ja się zdziwiłam bo ja się jednak boję bez pasów.Bo włąnsie dla mnie jest bezpieczniej w pasach niż bez.I jak mu powiedziałam że no oczywiście że z pasami to był lekko zaskoczony.No troszkę mnie zbił z tropu.
Ja to jestem zdania że jednak bezpieczniej dla mnie i dla dziecka jest mieć zapięte pasy bo przecierz pas idzie pod brzuszkiem i nad nim więć wrazie czego to nie powinien uszkodzić malca a jadąc bez pasów wrazie wypadku to moge nie tylko malcowi zrobić krzywdę a i sobie.
taka jest moja opinia

Dziekuje dziewczyny , jestescie kochane :)) B. sie denerwuje, juz mam dosc problemow :((

co do pasow bezpieczenstwa to sa obowiazkowe (przynajmniej w Niemczech) takze u kobiet w ciazy. Trzeba patrzec po prostu czy pas jest pod brzuchem itd. Ja w zyciu nie jezdzilam bez pasow (nawet na tylnim siedzeniu) :) Do konca poprzedniej ciazy tez obowiazkowo ;) Ja tez sie boje bez i koniec, nie pojade , zanim sie nie zapne ;)

Prawka tez nie mam, mialam robic teraz w kwietniu ale ze wzgledu na moj stan zrezygnowalam hmmm a tez slyszalam, ze brzuszki pomagaja na egzaminach ;) Magda Gratuluje !!

nie no ciekawa jestem po prostu jak egzaminatorzy podchodzą do tego :-D ja mam kumpla policjanta to jak sie go pytałam to mówił że jeśli ciąża widoczna to można jeździć bez pasów. Ja po mieście to raczej nie zapinam jak gdzieś krótką trasę mam do przebycia, ale przez całą Polskę teraz to jednak w pasach jechałam, jakoś mi bezpieczniej sie wydawało...

U mnie z pasami to róznie jest. Przed ciążą zawsze zapinałam się nawet jak siedziałam z tyłu, a teraz obowiązkowo jak jedziemy w dalszą trasę, tu po mieście raczej sporadycznie, bo jakoś mi nie wygodnie w nich.

Mój H. w pracy a ja się nudze, więc zabrałam się za robienie 3Bita na dzień ojca, bo tata tak bardzo mnie prosił,żebym wkońcu je zrobiła. Miałam je robić dopiero jutro, no ale nuda zrobiła swoje;). A tak się zasłodziłam smakowaniem tych kolejnyh warstw,że gorzko mi się w buzi zrobiło i nie mogę zabić tego smaku:).

reklama
Mi dzisiaj mówiono że można jeżdzić bez pasów jeśli ma się zaświadczenie od lekarza:eek: ale ja nie wiem jak to jest tak naprawdę.
Bo w różnych reportarzachvsłysząłam że raczej wskazane jest jeździć z pasami bo to jest bezpieczniej niż bez.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry