reklama

wrzesień 2011

Bry Bry :-)
miniaaa wspolczuje, mam nadzieje ze juz jest lepiej
dziuba zdrowka dla malej

Ja tylko na chwile bo musze szykowac sie na wizyte u poloznej zmierzymy brzuszek i posluchamy serduszka a ze ide sama z Christianem to musze wszystko przygotowac.

Trzymajcie sie dziewczynki
Milego dzionka :-)

reklama
Hej:-)

Dziś wyjeżdżamy na długi weekend więc wpadłam na chwilkę.
Od kilku dni mój syn stale daje o sobie znać. Wczoraj wieczorek tak dawał czadu, że miałam problem żeby zasnąć. Chyba się przekręcał główką w dół tak myslę, bo brzuch dosłownie falował. Przez to paliła mnie niemiłosiernie zgaga i udało się zasnąc w pozycji półsiedzącej. Dziś od rana też już wariuje:rofl: Boję sie już jeść cokolwiek słodkiego, żeby go jeszcze bardziej nie rozchulać. Ja ostatnio przez te skoki pogodowe chodzę jak zombie i najkchętniej bym spała, a tu od przyszłego tygodnia będe dwa tygodnie sama w pracy:dry:
Torby szpitalnej oczywiście nie posiadam i myślę że tak dopiero w okolicach sierpnia zacznę się przygotowywać w tym temacie. Chyba że będą jakieś ciekawe promocje. Ubranek i sprzętów dzieciowych też żadnych nie posiadam. Odkładam na lipiec/sierpień jak będe miała wiecej czasu a mniej pracy.

Magda wielkie gratulacje. :-):-)Ja zdawałam chyba 3 razy:baffled:
Co do pasów to ja teraz wyjścia nie mam, bo posiadam nowy samochód, wiec jak są niezapiete to sie autko drze i wyjścia nie ma. W razie czego mam też zaświadczenie od lekarza, że moge jeżdzić bez.

Dziuba , Minia dużo zdrówka, choróbska precz!!!!!:happy2:

Miłego dnia:-)

Witam
Dziuba Mniaa zdrówka życzę, trzymajcie się i kurujcie :-)
Ja wczoraj o 19 byłam tak senna że musiałam się położyć i nawet nie wiedziałam kiedy zasnęłam, tylko teściowa mnie obudziła pytaniem :"śpisz??" nie kurna POWIEKI OGLĄDAM :wściekła/y:, ale się wkurzyłam spałam do 21 później położyłam synka spać i znowu do wyrka i tak "gniłam" do 9, ale wcale wyspana nie jestem- nie wiem co się ze mną dzieje :szok:

Cześć..
sylwia teściowa the best:cool2:
misiako udanego weekendu..
miniaa zdrówka..
kołysanka daj znać jak po wizycie?
Magda GRATULACJE:-) super, że się udało..
dziuba zdrówka dla małej. U mnie też tak, że ja z Iga w domu, nie chce jej ciągać po sklepach po tym zabiegu, niech się trochę zregeneruje..i lodówka pusta..dzisiaj muszę P zostawić popołudniu z małą i śmignąć coś kupić..bo jeść mój mąż chce, ale zakupy...po co? może się zrobią same..po drugie już mam ochotę polatać gdzieś po sklepach..
Jutro jedziemy do Gdańska na kontrolę z Igą- bo lekarz ma dyżur, ale święto wiec wszystko będzie pozamykane, a szkoda, bo mam ochotę na IKEA i zarę..ale to może następnym razem. I mam nadzieje, że małej się ładnie zasklepiły uszka..zobaczymy jutro.

Co do programów o lekarzach, operacjach itd..to ja w 1-szej ciąży non stop oglądałam, mój mąż na mnie krzyczał..a ja uwielbiałam te programy. Ale nie reagowałam jakoś źle..nie rozmyślałam nad tym..a po porodzie jak widziałam krew to od razu przełączałam. Teraz też nie oglądam..nie lubię.

Pogoda się u nas zepsuła, wiatr jest od kilku dni mocny..ale może niedługo się poprawi..

Dziewczyny myślicie że można używać samoopalacza? Ja nie lubię się opalać a kupiłam sobie takie chusteczki opalające no i nie wiem. Nie chodzi mi o brzuch ale bardziej o nogi.

Ellsi wiem ze mozna uzywac, sama osobiscie uzywalam balsamu brazujacego.
A ja dzis mam troszke zalatwiania pozniej fajna imprezka, jutro rodzinna imprezka i tam mi zleci. Ciekawe jak bede sie czula,bo jak dluzej posiedze na twardym krzesle to umieram z bolu plecow.
Co do pasow, ja jezdze bez pasow, bo nienawidze i teraz korzystam ze moge bez, dwa razy mnie policja zatrzymala i zapytala o pasy i gdy powiedzialam o ciazy od razu odpuscili.

Aniawos- ja mam odwrotnie z oglądaniem filmów o tematyce medycznej...przed ciążą je lubiłam,widok krwi nie robił na mnie żadnego wrażenia,codziennie w pracy przecież mam z tym do czynienia,natomiast teraz śmiejemy się z mężem,że mały na pewno nie będzie chciał mieć z branżą medyczną nic wspólnego,bo jak tylko choćby na ekranie zobaczę krew od razu przełączam,nie mogę na to patrzeć.Dziwne to moje dziecko,chyba nie wdało się w mamusię:-) Swoją drogą,dobrze,że jestem na L4 bo bym w tym stanie w pracy nie wyrobiła...

hej
a my dzis na 18 do gina zobaczyć malucha ;) pewnie dostanę opiernicz za gonienie za dzieckiem, bo ostatnio czuje ze mi to nie służy, ale jak tu za takim żywiołem nie latać. Spacer nad Dunajcem to wyzwanie dla silnego faceta a co dopiero kobitki w ciązy ;)

Big co do pasów to nie polecam takiej strategii. Jak byłam na studiach to widziałam wypadek tuż pod uczelnią - dzieczyna jechała główną wolno, wpadł na nią z podporządkowanej też niezbyt szybko gość. Auta nawet nie pokasowane mocno ale dzieczyna prowadziła i była w 6 miesiącu. Walnęła brzuchem w kierownicę i stacila dziecko (wiem ze straciła bo była na tej samej uczelni, ten sam wydział co ja tylko o rok wyżej).
Tak samo jak wożenie malucha nie w foteliku albo niezapiętego. Tak debilnie zachowywała sie moja sister dopóki nie usłyszała od kilku osób o tym jak dziecko połamało łączki i nóżki tylko przez to ze głupia matka trzymała je na kolanach jak wyjeżdzali do lekarza - a mają raptem 300 metrów do przychodni. Ktoś w nich walnął, ona poleciała do przodu a dziecko robiło za poduszkę powietrzną. Chyba sobie tego nie podaruje.
Wszystkim chorowitkom zdrowia, tym co mają wizyty powodzenia. A poza tym miłego dnia i cieszcie sie z każdej chwilki maluszkowego bytu w brzuszku. potem jest też super ale już inaczej i tych słodkich chwil w ciązy nic już nie wróci.

ellsi - ja słyszałam że można stosować tylko te co są bez kofeiny w składzie, bo to szkodzi. Chociaż ja do takich niusów dość sceptycznie podchodzę, też już kupiłam sobie raz balsam brązujący i stosowałam chwilę...

rety jak mnie wzięło na BÓB!!!! chyba dopiszę mężowi do listy, wpierniczę cały kilogram!! taki tylko ugotowany, bo cokolwiek z niego urządzę to nie będzie ani jednego ziarenka!!

Ostatnia edycja:
reklama
Hej Dziewczyny! Ja wstawiłam dzisiaj do prania pierwszą rzecz dla Małej...Polarowy dresik biały po siostrzeńcu - chcę zobaczyć czy się ładnie dopierze bo jak nie to będę kupowała nowy - heh pewnie sąsiedzi będą patrzyli jak wywieszę pranie takie malunie:-)
Poza tym nocka znowu taka sobie niedospana jestem i chyba już mi tak zostanie do wieku 5 lat Nadii:)))
Idę gotować obiad miłego dnia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry