reklama

wrzesień 2011

no mój synek to prawie codziennie rano ma czkawkę, dla mnie to fajne uczucie:)

a Ty się Trixi nie wymiguj:-) oficjalnie zostałaś numerem 1:-) i tego sie trzymajmy, oby nasze dzidziole nie pokrzyżowały planów

reklama
Dzieńdoberek kochaniutkie, jak dziś samopoczucie???:-)
Trixi no,no to już na finiszu jesteś prawie:-) z dwojga swego lepiej znać termin porodu niż być zaskoczonym nagle i tu wielki plus dla CC:tak:nie mogę sie doczekać foteczki Twojego Skarbunia:-) Zaczyna do mnie docierać, że to już zbliża sie czas wielkich ROZPAKOWAŃ.
Ola,Ellsi
i pozostałe dziewczynki co mają dziś wizyty ZACISKAM Z CAŁYCH SIŁ KCIUKI U RĄK I PALCE U STÓP, NO I WSZYSTKO CO DA SIE ZACISNĄĆ ABY TYLKO WIZYTY UDANE BYŁY:-)
Paula i ja zdrówka Adasiowi życzę:-)

images.jpgpatrzcie jakie cudne zdjęcie znalazłam, nie wiem czy to jakiś fotomontaż ale wygląda bosko:)

Cześć..
bluetooth czkawka w brzuchu do przeżycia..ale potem jak niemowlak ma..nienawidziłam tego..a Iga miała dosyć często..

Ja też dzisiaj bez werwy- jak co dzień;-) może potem z małą się do miasta na chwile wypuszczę..zobaczymy. Zaraz przyjeżdża tata kończyć pokój, dzisiaj kładzenie tapety..ciekawe jak wyjdzie.

Witam

U nas za oknem ponuro i pada deszcz :-(a dziś planowałam prania ciąg dalszy. Jakoś nie mogę się zebarć aby wyprać rzeczy dla maleństwa, jakąś blokadę mam, wszystko posegregowałam kolorami i wmawiam sobie że mam jeszcze dużo czasu, a tu czasu coraz mniej. Muszę się wziąść wgarść.

Ja do pracy też palunuję wrócić po macierzyńskim i wykorzystanym urlopie, a dzidziol do żłobka niestety. Rodziców mam daleko a teściowie pracują, tzn teść juz jest na emeryturze i dorabia sobie ale nie wiem czy mogłabym liczyć na jego pomoc, jakoś dystansują się ostatnio, może jak się wnusio urodzi to im się odmieni. Moi rodzice przyjadą po porodzie to troszkę mi pomogą i dotrzymają towarzystwa, a jak nie będzie wyjścia to tata zaoferował że przyjedzie i będzie za nianię robił jak wrócę do pracy. Chciałabym też zmienić pracę i wórcić do zawodu, ale zobaczymy jak to wyjdzie, teraz w Łodzi zamykają szkoły więc perspektywy nieciekawe ale może szczęście się do mnie uśmiechnie.

Bluetooth mój dzidziol ma parwie codziennie czkawkę :-)
sylwia gratuluję mądrego synka !! Oby tak dalej. A ja myślałam że jak do tej pory nie pojawiły się rozstępy to już się nie pojawią , naiwna ze mnie istota.

Patrząc po naszych dziewczynach Trixi i elssi, nigdy nic nie wiadomo , czas chyba się zabrać za pakowanie torby, wszystko już mam tylko wystarczy spakować ale człowiek odwleka, z jednej strony dobrze mi w dwupaku a z drugiej patrzę na puste łóżeczko i marzę żeby już maluszek w nim spał.

Miłego dnia mamuśki :-)

Bry dziewczyny! :-)

Moja mala miala wlasnie przed chwila mega czkawke :szok: Nie wiem czy to pierwszy raz ale ja to odczulam po raz pierwszy. Latal mi caly brzuch i tak mi sie jej strasznie zal zrobila ze sie niunia meczy a ja jej nie moge pomoc ehh az mi sie plakac chcialo :baffled:
Mam nadzieje ze jej sie to nie powtorzy.
Mój mały ma czkawkę kilka razy dziennie i choć wiem że to jemu nie przeszkadza i nie sprawia to nieprzyjemności ale ja odczuwam to tak jak Ja bym miała i jakoś mi zawsze tak nieswojo ;-) i wolałabym tego nie czuć ;-)

Trixi no zmroziłaś mnie tą wiadomością:szok: że juz wrześniówki się zaczynaja rozdwajać niebawem.Cholernie szybko ten czas leci.Ale wlaśnie jak się ma rodić wcześniej to lepiej to wiedziec i można sobie rozplanować wszystko szczególnie że mas już małą córcię.A tak z zaskoczenia to miałabyś niezły meksyk wtedy.Ja mam nadzieję że wąłśnie dotrzymam terminu bo chce spokojnie dprawić córki do szkoły a później dopracować ostatnie szczegóły przygotowań dla synka.Więc u mnie o sierpniu nie ma mowy;-)
Uwielbiam takie dieciaczki:-D

EDIT
Pisałam posta i już dwa posty wskoczyły,no nieźle się dzień zaczyna w pisaniu hahaha

Witaj Igocencja no pogoda mnie dzis zaskoczyła bo myślałam że już będzie łądnie a tu klops:wściekła/y:
Ja też po macierzyńskim musze wrócić do pracy a mały do żłobka.A już zapisywałaś dziecko na listę w żłobku?Bo ja wąłśnie się wybieram bo może być później za późno a nabór jest u nas w styczniu i lepiej już teraz być na liście.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, Trixi, Ellsi, zazdroszcze ze juz niedlugo bedziecie we dwoje.
JA kurde chyba na ostatek zostane. 30 wrzesien.. Ale wiem ze od 2-3 wrzesnia moja ciaza bedzie juz donoszona wiec bede ladnie prosic malenstwo zeby sie rozpakowalo :)
Jak czytalam kiedys o tym ze w tym okresie co jestesmy kobiety juz nie moga sie doczekac bejbi, sa niecierpliwe to nie wierzylam, ale serio ja juz marze zeby przytulic moje malenstwo, bol porodowy i stres odsuwam daleko w kat i mysle tylko o tym ze w koncu zobacze moj skarb.

No to trzymam Cie za slowo sylwia ze tak jest :-) bo mi sie jej strasznie zal zrobilo :-(

Moja malutka ma czkawkę nawet kilka razy dziennie. Chyba mały pijaczek z niej rośnie :-D

Dziewczyny, Trixi, Ellsi, zazdroszcze ze juz niedlugo bedziecie we dwoje.
JA kurde chyba na ostatek zostane. 30 wrzesien.

Ostatnia to będę chyba ja, termin mam na 2 października :tak:

reklama
Witam,
Trixi u Ciebie już wielkie odliczanie :szok:
Bluetooth mój mały też ma czkawkę i to dość często ostatnio - też mi go żal, ale co mogę poradzić....
Sylwia super że synek tak szybko przyzwyczaił się do nowego łóżka

U nas pierwsza noc od dawna kiedy były problemy ze spaniem. Najpierw długo nie mogłam zasnąć, później co chwilę się budziłam, a jak już zasnęłam to młody tak mi w żebra zasadził że aż podskoczyłam na łóżku. Mam w planach trochę poszyć dzisiaj póki jeszcze mogę chwile posiedzieć, bo za chwilę to kto wie. Wczoraj to taki humor miałam na bakier, nic mi nie pasowało, próbowałam zrobić wykrój na poduszkę rogala - nie chciał mi wyjść, ale w końcu przyszedł mąż pomógł i już mam gotowy projekt, teraz tylko muszę materiał kupić i będziemy szyć. Później jak trochę się wyżaliłam i potuliłam do niego to przeszło, i dzisiaj odpukać mimo nieprzespanej nocy samopoczucie ok.
Miłego dnia, pozdrawiam.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry