reklama

wrzesień 2011

Dzień dobry,
Dziewczyny!! ależ Wy produkujecie, od wczoraj tyle stron!:szok: już zdążyłam zapomnieć co komu chciałam odpisać.
Anisen nie zazdroszczę sytuacji... nie masz zaufanych przyjaciół, albo dobrej koleżanki, którzy mogliby się zająć dzieckiem przez parę godzin?
Tofilesia w ciąży nadmiar witaminy A jest niebezpieczny! Wiem, że maść stosowana jest tylko zewnętrznie, ale pewnie jakaś ilość przenika do krwiobiegu przez skórę, więc lepiej chuchać na zimne. Ja uwielbiam chodzić boso kiedy to tylko możliwe lub w japonkach latem, więc możecie sobie wyobrazić moje "rzepy":-D pomaga jedynie wymoczenie, wyszorowanie, pumeksowanie. Mam peeling i krem z neutrogeny, ale z regularnością u mnie problem, więc efektów nie ma.
Aniawos właśnie o takich godzinach pracy marzę!! i o wolnych weekendach, bo dotychczas miałam jeden wolny w miesiącu + raz niedziela+ raz sobota. Na pewno będę musiała zadziałać w tym temacie, ale może być ciężko, bo wykształcenie mam hmmm dość niszowe:-D
Trixi, ale Ci fajnie - wiesz na czym stoisz, czego się spodziewać i możesz się przygotować:-)
Bluetooth, trzymam kciuki za poprawę humoru:-)

U nas od rana lało, basen mi zamknęli, drugi który miałam w odwodzie też, już myślałam, że cały dzień spędzę uziemiona w domu, ale się wypogodziło, po południu śmigniemy na dłuuugi spacer z sierściuchem. Tymczasem upiekłam ciasto z rabarbarem, zrobiłam 3 pranie dzieciowe, zaraz zabieram się za placki ziemniaczane, dla S. z gulaszem, dla mnie z cukinią.
No właśnie poruszałyście temat diety podczas karmienia piersią. Autentycznie przeraża mnie ta kwestia, bo nie jem mięsa (w tym ryb), moja dieta opiera się głownie na owocach, warzywach, nabiale, produktach zbożowych, roślinach strączkowych... Nie wiem co ja będę jadła - same zupki warzywne, makaron z oliwą? ryż z... no właśnie z czym??;-)

reklama
hej dziewczyny
nie nadrobie was :( chyba ze wieczorkiem mi się uda.
ja się melduje że żyje. Remont na finiszu :) tzn majstrowie już wyjechali. Ale zła jestem na ich sposób pracy jak nie wiem, najpierw robią potem myślą że coś nie pasuje. Pełno bubli przez to. jutro cykliniaże robią mały pokój i już tylko sprzątanie i urządzanie :)
Ja wyjeżdzam do niedzieli.
pozdrawiam

cześć.... melduję się że żyję!!! brzuch coraz większy i coraz bardziej nie wygodnie go nosić!!! młody wpycha nóżki mamusi pod żebra więc boli!!!! a jak tam u was??? nie jestem w stanie nadrobić sory

Trixi, to trzmam kciuki żeby wszystko poszło gładko :) Jejku , jakos nie moge w to uwierzyc , że do porodu już tak niewiele zostało czasu. Ja mam termin na 11 wrzesnia , ale jakos mam przeczucie , że szybciej se to wszystko rozstrzygnie. Juz nie moge doczeka się na pierwsze zdjęcia naszych pociech.
witam w klubie ja też mam termin na 11 ale też mam przeczucie ze w sierpniu się rozpakuje.. w ogóle to mam wielki pragnienie bliskości mojego maleństwa bardzo bym chciała zeby był już ze mną..

a nas od 6 leje niesamowicie 2 wiadukty i kilka ulic jest zamknięte...

mój mąż w pracy a ja sama.. kurcze nudno strasznie a przez ten deszcz nie ma co robić..

a i jeszcze chciałam sie pochwaliś ze moja siostra cioteczna urodziła synka 3.400 i 49 cm:) kurcze tylko ja jeszcze w dwupaku...

Bafinka to juz niedlugo i bedziesz mogla przytulic malenstwo.
Moj maly tez wciska mi cos miedzy zebra albo czasem da kuksanca w boczek ze az poskocze :) Wczoraj mial czkawke i moj maz mogl wyczuc ze to wlasnie ona i wiecie co? Oburzyl sie ze po co pilam ta zimna cole i dziecko teraz cierpi :P Wszystko oczywiscie na mame. U nas pogoda okropna, leje caly czas, siedze w domu, nic nie robie, o 14 postanowilam w koncu wziac prysznic wiec len totalny. MAm dzis szkole rodzenia i nawet na nia nie chce mi sie isc :P Co to sie ze mna porobilo.

ja już skończyłam szkołe rodzenia nawet dyplom dostaliśmy z mężem:)

moje maleństwo wczoraj sobie zabawe znalazło kopało mnie tak że aż mąż czuł na plecach więc jak mały go zaczepiał to mąż pukal do niego w mój brzuch i tak mnie pukali z pół godz raz jeden raz drugi...

Dzieki dziewczyny za info o czkawce. Wiem przynajmniej ze nie musze sie martwic :-)
Biedrona gdzie Cie tak wykorzystuja ze masz tylko jeden weekend wolny...wspolczuje
miniaaa kupe lat Cie tu nie bylo. Dobrze ze u Ciebie wszystko w porzadku.Gdzie latasz?
Rozstepow na razie nie mam ale od Was wiem ze nie mam sie co cieszyc na razie bo wszystko sie moze z dnia na dzien zmienic.
Zrobilam sobie termin na pedicure tutaj pod domem na dwa tygodnie przed porodem. Mam nadzieje ze sie do tego czasu nie rozpakuje :-D
Kurcze, nic tylko byc w ciazy w tym kraju. Fizjoterapia za darmo, teraz dostalam recepte na takie specjalne ponczochy zeby sie zatory w zylach nie robily. Wlasnie wrocilam z przymiarki - tez za darmo. Tam babka mi poradzila zebym sobie od ginki recepte zazyczyla na taki specjalny pas podtrzymujacy brzuch i odciazajacy kregoslup- tez za darmo jesli bedzie na recepte. Na razie tylko za aquafitness place z wlasnej kieszeni ale jak skonczy mi sie karnet to bede sie klocic z kasa chorych zeby mi oddali kasiore.
Strasznie boli mnie glowa dzisiaj. Promieniuje tak od szyi az do potylicy i mimo tego ze cwiczylam dzisiaj pol godziny to co usiade to znowu mnie boli. Dobrze ze niedlugo ide na plotki do kawiarni to sobie kawe strzele bo to jednak cisnienie. Za oknem burzowe chmury i duszno wiec co tu sie dziwic ze czuje sie nieciekawie.
Milego popoludnia zycze !

Ano zamierzam, ile wlezie :-) W koncu na to tez co miesiac zabieraja mi spory procent z ciezko zarobionych pieniedzy :-D
Dlatego bardzo sie ciesze ze tutaj jestem w ciazy i tutaj bede rodzic. Kazde nastepne dziecko tez tylko w DE :-)
To sie nazywa prawdziwa polityka prorodzinna a nie to co sie dzieje w PL. Zaczyna sie juz teraz i chociaz nie ma becikowego jak w PL to przez lata mozesz wiele rzeczy odliczyc od podatku i sporo dostac od panstwa.

reklama
U nas nadal ponuro. Byłam w pracy zawieść zwolnienie i poplotkować z koleżnkami, okazało się że kolejna w dwupaku i od sierpnia na zwolnienie idzie :-) biedny ten nasz szefunio, ale od września wracają już rozpakowane mamusie :-) Wracam do domku a tu niespodzianka na drzwiach klatki informacja że od 11 30 brak wody z powodu awarii :-( na szczęscie postawili beczkowóz.

Magda jeszcze nie byłam sie dowidywać o żłobek, muszę się przejść, ale widzę że teraz remont tam jakiś trwa więc nie wiem czy czynne.

Bluetooth pozazdrościć takiej opieki !!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry