reklama

wrzesień 2011

Cześć.
U nas też brzydka pogoda, pada i ponuro. Pojedziemy dzisiaj z Igą do Kauflandu, zrobić zakupki, przy okazji kupie chusteczki pampers, bo była przecena..może jeszcze się uchowały.
Nocka ok, ale obudziłam się koło 3 i już nie mogłam spać, zasnęłam rano po 7 i Igusia obudziła mnie koło 9. W nocy znowu brzuch twardy, nie wiem czy się na niego położę czy co, że tak twardnieje i boli..wzięłam już tego rogala, ale też nic to nie dało. Chyba na prawdę zacznę spać na siedząco..

Ja coli nie piję, nie lubię..tzn. raz do roku złapie mnie, że mam ochotę, więc kupuję małą, upiję dwa łyki i mi starczy:-)

reklama
Witam kobietki:-)

Aaaaaa zapomniałam....wczoraj luknęłam na wątek sierpniówek i u nich mnóstwo mamusiek się rozpakowywała ok 36td:szok: jak tak u nas będzie to lada moment się posypiemy:rofl2:
No ja nie zamierzam rodzić wcześniej:-p i mam nadzieję że nie wykraczesz hehehe
A sierpniówki to i tak wcześniej zaczęły a u nas jak narazie cisza więc chyba nasze dzieciaczki są zdyscyplinowane:-)

Ja chodzę prywatnie na wizyty ale badania mam na NFZ w przychodni.Zwolnienie wystawia mi na 3 tyg lekarz i mam wąłśnie zaznaczone że moge chodzić.

Ja tez spaniem mam cyrki ostatnio bo budzę się tak ok 4 i nie moge zasnąć pomimo że poszłam spać ok północy i kręcę się by wbic się znów w sen.Tak było wczoraj i tak jest dziś.No i włąśnie niedawno wstałam.

dziuba też się wzruszyłam jak patzryłam na ten foto reportaż i tę maleńką płaczącą istotkę ale nie zachwycił mnie ten grymas bólu u tej pani:no:

Mnie własnie koleżanka wyciąga z domu więc sobie znów poplotkuje bo ostatni to dzień bez dzieci i jutro rano będę już z pełną rodziną.I emocje mi wzrastają bo nie widziałam dziewczynek prawie dwa tygodnie.

Witam słonecznie Mamuski!
U mnie dzis od rana słoneczko. Po wczorajszym całym deszczowym dniu, aż chce sie zyc :) Udało mi się wczoraj zakupic juz chyba większosc rzeczy dla Kuleczki na Allegro - teraz czekam tylko na wysyłkę. Za wszystko zapłaciłam jakieś 300 pln. Nie wiem ile musiałabym za o wydac w sklepie ale obawiam sie, że pewnie o połowę z tego więcej.Wczoraj tez byłam na szkole rodzenia - bardzo sę cieszę, że tam trafiłam. Polozna prowadzaca zajecia bardzo sympatyczna , a jej ulubionym slowem jest "lajtowo" :-D Dostalam kilka fajnych materialów do poczytania i od rana dzis slecze i czytam. Po czesci teoretycznej mialysmy jeszcze czesc cwiczeniowa. Polecam kazdej pierworodce - mozna wiele sie dowiedziec z doswiadczenia innych a nie tylko z suchej wiedzy ksiazkowej.
Teraz zabieram sie za sprzatanko, potem moze przejade sie jeszcze obejrzec wozki do pobliskiej hurtowni.
A jutro przyjda mi pierwsze zakupione rzeczy - jupiii!!! Zostanie nam tylko najcięża czesc wyprawki- czyli łozeczko i wozek.

Milego dzionka dla Wszystkich.

A widziałyscie te fotki jak ta pani czekała gdzieś w poczekalni,wyglądało to jakby gdzieś na dworcu kolejowym bo wszystko taKie obdrapane i jakby z przed PRL-u.Czy fotograf chciał aby to taki klimat miało bo większość jest w sepii albo czarno-białe
Ja po wypłącie zamówię na allegro to co nam brakuje dla synka a nie będę musiała jechac na miasto wtedy po to

Cześć dziewczyny :happy: Mały dał mi wycisk tej nocy...dobrze, że dzisiaj u nas wyjątkowo ładny dzień się zapowiada bo byłabym nie do życia :baffled:
dziuba piękny fotoreportaż, wyciskacz łez...tylko ten wpis o prywatnym szpitalu w B-B mnie zaniepokoił, chyba chodzi o ten sam w którym będę rodzić...

magada faktycznie wejście do szpitala jest nie ciekwe (byłam, nawet sama się tam urodziłam) ale w środku jest cały wyremontowany i ponoć najnowocześniejsza porodówka w Polsce, a w "rodzić po ludzku" zajął I miejsce:-)

ja jestem dzisiaj mega happy, bo po pierwsze dowiedziłąm się że przyjaciółka w ciąży:-):-) a zwłaszcza się ciesze, ze starali się pare lat bez skutku, a po drugie dowiedzieliśmy się że mój G za urodzenie przeze mnie dziecka dostanie z ubezpiecznia ok.5 tyś zł!!!! najlepsze że wcześniej o tym nie wiedzieliśmy więc niespodzinak na maksa

Kasiula a no widzisz fajnie że szpital ma takie zaplecze i tytuł.To dla rodzącej napewno ważne.A ja to odebrałam że to moze w czasie remontu było robione stąd takie odrapania ;-).

Fiu fiu!!! aż tylke kaski dostaniecie,bombowo!!!.U nas to na pewno mniej bo cos ponad tysiąc złotych i ja i mąż no i becikowe.To spore ubezpieczenie ma twój mąż,fajnie :-D

Witam

Magda dzięki za wieści od elssi. Jak córki jutro wrócą to się nasłuchasz opowieści :-)

dziuba świetny fotoreportaż !!

Ja dziś noc super przespałam, kładąc się powiedziałam do brykającego dzidziolka że teraz jest pora spania i ładnie idziemy spać.Posłuchało :-D Obudziałam się tylko po 5 na siusiu. Za to rano coś mi wzrok szwankował oczy mnie bolały i nie mogłam ani gazety ani tv oglądać bo tak jakoś niewyraźnie. Ale teraz jest już ok, drugi raz mi się coś takiego zdarzyło w czasie ciąży.

U nas pogoda jako taka, słoneczko zza chmur się przebija, pranie można było by wstawić ale d...a blada bo piwo leci z karnu po wczorajszej awarii.

Sierpniówki rzeczywiście szybko się posypały. Mam nadzieję że naszym dzidziom za bardzo się spieszyć nie będzie i przyjdą na świat w terminie. Wczoraj mi się poraz pierwszy śniło że urodziłam, dziewczynkę, ciekawe czy to proroczy sen i miała takie śliczne papuśne policzki jak tatuś :-)

Mnie do coli nie ciągnie za często, ale jak mam ochotę to łyczka się napiję. Za to ostatnio jadłabym słodkie najlepiej ciastka czekoladowe, o zgrozo !! Nawet nie chcę stawać na wagę :-pZauważyłam że żołądek mniej pojemny się zrobił bo ostatnio obiadku mniejsze porcje zjadam, na wędliny patrzeć nie mogę, za to owoce pochłaniam w mega ilościach- teraz śliwki i jabłka na tapecie :-)

Dziewczyny które wybierają się do Biedronki dajcie znać czy rzeczywiście jest ta promocja na pieluchy, nie mam biedronki w pobliżu i musiałabym specjalnie wybrać się na miasto.

Miłego dnia

reklama
No ja też Biedronki nie mam koło siebie bo nam zamknęli kiedyś i teraz jest tam Stokrotka i musze teraz trzy przystanki tramwajem jechac.A wybieram sie tam dopiero za tydzień jak kasa mi wpłynie ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry