reklama

wrzesień 2011

reklama
Cześć dziewczyny :)
Od dzisiaj zaczynam z wami pisać. Napisałam kilka postów na początku ciąży, ale potem pisałam na czerwcówkach 2010. Teraz niestety mam już ostre obiawy ciążowe - tak jak wy, więc bardziej się z wami solidaryzuje :) Na wstępie powiem...JA CHCE JUŻ RODZIĆ :P
Mam pytanie - czy mamy, które mają mieć cesarke, już mają jakieś terminy? Kiedy się idzie i sie umawia??

ja dzisiaj przeszłam 3 sklepy i w żadnym nie było dzidziusia :( wszędzie tylko lovela i bobas. Loveli nie chce, moim zdaniem okropnie pierze wsadzam białe rzeczy a wyciągam szare. o dopraniu czegoś poważniejszego to już wogóle nie ma mowy.

Asencja
ja mam umówioną od miesiąca, część dziewczyn tez już dość długo. Więć pogadaj z lekarzem już o tym.

Witam,

Aniawos głoopie pytanie, wcale nie jest głupie ;-)
Tak naprawdę żaden wiek nie jest odpowiedni dla rodzeństwa na braciszka/siostrzyczkę, z małym dzieckiem ciężko, większe - różnica załóżmy 3 latka niby rozumie, ale nie rozumie, 5 lat - bunt, 8 lat - za dużo...
Jak patrzę na znajomych i dzieci, to widać jak sie dzieciaczki razem wychowują, widać tę więź albo jej brak, Adaś będzie miał mnie teraz mniej, ale będę się starała dać z siebie maksimum... Uda się, musi :-) na początku będzie cieżko, ale za 2-3 lata będzie już fajnie :-)
A smutno mi... Smutno tak jakoś, przeraża mnie myśl, że na kilka dni będę musiała go zostawić, iść do szpitala, nie wiem czy go tam wpuszczą, a z Adasiem nie rozstawałam się na dłużej niż kilka godzin... Bardziej boję się o siebie niż o Niego... Jak to psychicznie zniosę :-)

Bebzonik faktycznie ciężko dziecko dać do łóżeczka spać, lepiej, żeby było z mamusią, ale lepiej tego nie robić :-) później będzie problem... ;-)

Wrześniowa masz rację, nikt tak nas nie zrozumie jak my siebie nawzajem :-)

Igocencja a Ty byłaś u 'swojego' okulisty czy u jakiegoś tam 'z ulicy'?
Ja mam dziś wizytę u okulisty, wzrok mi się pogorszył, często mam migawki przed oczami, mam nadzieję jednak, że po porodzie to zniknie, wizytę głównie mam po to, żeby ciśnienie w oku zmierzyć...

Asnecja witaj!
A dlaczego będziesz mieć cięcie? Ja do dr idę w piątek i wtedy będziemy ustalać termin :-)

Polecanie dziewczyny proszek Dzidziuś, to w takim razie i ja kupię, przy Adasiu z Loveli zadowolona nie byłam, jak Adaś skończył pół roku zaczęłam prać w tym płynie, w którym piorę nasze rzeczy :-) z tym, że ja mogę tylko niemieckie, polskie mnie uczulają, a niby to to samo...

Dziś napięty plan dnia nas czeka, kontrola z Adasiem, zakupy, urzędy i musimy dać radę do 11 bo wtedy okulista, a o 12 meble dla Adasia przyjadą :-)

Lecę się szykować, miłego dnia!

Aaaa dziękuję pięknie za życzenia, kochane jesteście!:*

e:
A znacie tę stronę?

http://www.promobaby.pl/kategoria-pieluchy.html

Po lewej stronie są kategorie ;-) świetna sprawa :-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny:)
paula faja strona mozna zawsze zobaczyć gdzie na co mają promocję:)

co do proszków to ja tez używam dzidziusia :) kupiłam za 15 zł 3 kg w sklepie hurtowym dla dzieci jak robiłam zakupy dla Milenki:)znalazłam go przez allegro i okazało sie ze mam jakieś 10 minut ode mnie spacerkiem :) dużo rzeczy kupiłam taniej:) i nie musiałam płacić za wysyłkę:)

mam do was pytanie czy pobolewa was moze spojenie łonowe?? bo mi sie cos takiego zdarza i ból jest taki ze jakby mi kości sie tam rozciągały na siłe...i nie wiem co to moze być?? nie boli mnie ciągle ale od czasu do czasu pobolewa....

u nas dalej pogoda straszna ciągle deszczowo i nigdzie prawie nie wychodze... a miałam dzis isc na zakupy na miasto ale jak pada to chyba zmienie termin :)

niemogę uwierzyć ze to juz sierpień i ze juz niedługo będzie nasza kolej rozpakowywania się :) już się doczekać niemogę...:)
miłego dnia dla wszystkich :*

Hej
U mnie jest między córciami 3,5 roku różnicy i dopóki Kasia miała tak do 3 lat było suuuper ale teraz jak Julka wchodzi już w nastoletni wiek jest cięzko bo kłóca się straaasznie i wolałabym by była miedzy nimi mniejsza różnica wieku.
Paula myślę że ten czas rozłąki z synkiem ci szybko minie a w szpitalu będziesz bardziej skoncentrowana na maleństwie.Ja pamietam że jak urodziłam Kasię to własnie jakoś mniej myślami byłam z Julką bo byłam bardziej skupiona na zajmowaniem się młodsza córcią ale pamietam jak w dniu wypisu Julka przyszła z tatusiem po siostrę to rozryczałam się na jej widok i wyadawała mi się taaaka duża ;-)

reklama
Miedzy moimi dziewczynkami bedzie niecaly rok roznicy,zdaje sobie sprawe ze na poczatku bedzie cholernie ciezko ,ale za to pozniej podwojna radosc :) W niedziele bylismy u kuzyna meza ktory ma coreczke 11 miesiecy starsza do Kaski,najpierw patrzyly na siebie wrogo,tamta wyrywala Kasiulcowi z reki wszystkie zabawki ,ale pozniej nastapil odwet i ..... zapanowala zgoda :) fajnie sie razem bawily jezeli mozna to nazwac zabawa poprostu jedna nasladowala druga :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry