sylwiczka21
Zaangażowana w BB
cześc mamuśki przyszłe i obecne.
sińka przed terminem tylko pozazdroscic
ja juz miałam wczoraj nadzieje że odwiedzę porodówkę bo od 14 miałam regularne skurcze co 10 minut potem co 7 minut ale takie niebolesne (słyszalam że przy drugim dziecku te pierwsze skurcze mogą właśnie takie byc) położyłam sie spac z nadzieją że obudza mnie już te bolesne. a tu kicha
i dzis to samo czuje jakieś skurcze czasem pobolewają, ale już sobie nie robię nadziei do momentu aż faktycznie zacznie bolec
termin minął i stres się zaczyna a na dodatek taki mocno piekący ból łona daje mi w kość i chodze taka pogięta i aż rycze z tego bólu. mam dośc i wolała bym juz miec to za soba. wiem że to juz niedługo ale chyba popadne w depresje przedporodową:-
-
-(
sińka przed terminem tylko pozazdroscic
ja juz miałam wczoraj nadzieje że odwiedzę porodówkę bo od 14 miałam regularne skurcze co 10 minut potem co 7 minut ale takie niebolesne (słyszalam że przy drugim dziecku te pierwsze skurcze mogą właśnie takie byc) położyłam sie spac z nadzieją że obudza mnie już te bolesne. a tu kicha
i dzis to samo czuje jakieś skurcze czasem pobolewają, ale już sobie nie robię nadziei do momentu aż faktycznie zacznie bolec
termin minął i stres się zaczyna a na dodatek taki mocno piekący ból łona daje mi w kość i chodze taka pogięta i aż rycze z tego bólu. mam dośc i wolała bym juz miec to za soba. wiem że to juz niedługo ale chyba popadne w depresje przedporodową:-
już jest wszystko ładnie zagojone. I nie smutaj się za bardzo...ja gdzieś w 5, może 6 dobie też podłapałam doła i strasznie mi się płakać chciało...na szczęście miałam męża przy sobie i jakoś ten baby blues minął. Co do historii Tofilesi- Mi położne też mówiły, że dziecko nie powinno tak długo spać...ale myślę,że można by się martwić gdyby zrobiło się to jakąś normą...(u nas nie ma opcji na długie spanie) Wojtuś miał śladowe ilości żółtaczki i pani pediatra właśnie kazała mi małego obserwować czy nie staje się apatyczny i brak mu apetytu bo to są oznaki nasilającej się żółtaczki. No i kiedy takie małe dzieciątko robi długie przerwy na spanie to potem zjada więcej i często boli potem brzuszek. Ale Asiu droga to się jeszcze wszystko zmieni- córunia z każdym dniem będzie zmieniała swoje zwyczaje. ;-)

a L4 moge w sumie są darmo sobie załatwić. Zobacze jutro. Na razie sporo kasy pochlonelo darmowe nauczanie, łącznie z basenem to juz chyba z 1500zl bedzie