• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

wrzesień 2011

cześc mamuśki przyszłe i obecne.
sińka przed terminem tylko pozazdroscic

ja juz miałam wczoraj nadzieje że odwiedzę porodówkę bo od 14 miałam regularne skurcze co 10 minut potem co 7 minut ale takie niebolesne (słyszalam że przy drugim dziecku te pierwsze skurcze mogą właśnie takie byc) położyłam sie spac z nadzieją że obudza mnie już te bolesne. a tu kicha :(
i dzis to samo czuje jakieś skurcze czasem pobolewają, ale już sobie nie robię nadziei do momentu aż faktycznie zacznie bolec

termin minął i stres się zaczyna a na dodatek taki mocno piekący ból łona daje mi w kość i chodze taka pogięta i aż rycze z tego bólu. mam dośc i wolała bym juz miec to za soba. wiem że to juz niedługo ale chyba popadne w depresje przedporodową:-(:-(:-(

reklama
Asiu Kochana witaj! :-) Mojemu Wojtusiowi też tak szybko odpadł pępuszek :tak: już jest wszystko ładnie zagojone. I nie smutaj się za bardzo...ja gdzieś w 5, może 6 dobie też podłapałam doła i strasznie mi się płakać chciało...na szczęście miałam męża przy sobie i jakoś ten baby blues minął. Co do historii Tofilesi- Mi położne też mówiły, że dziecko nie powinno tak długo spać...ale myślę,że można by się martwić gdyby zrobiło się to jakąś normą...(u nas nie ma opcji na długie spanie) Wojtuś miał śladowe ilości żółtaczki i pani pediatra właśnie kazała mi małego obserwować czy nie staje się apatyczny i brak mu apetytu bo to są oznaki nasilającej się żółtaczki. No i kiedy takie małe dzieciątko robi długie przerwy na spanie to potem zjada więcej i często boli potem brzuszek. Ale Asiu droga to się jeszcze wszystko zmieni- córunia z każdym dniem będzie zmieniała swoje zwyczaje. ;-)

Sylwiczka coś mam dziwne przeczucie, że Ty lada chwila się wypakujesz... pewnie ameryki nie odkryłam, bo jesteś w 41tc hihihih, ale takie mam wrażenie, że to może ta noc?....
Ja dzisiaj dowaliłam sobie kolejny tym razem ponad 2godzinny spacer- i teraz ledwo kulam się po domu. Boli mnie wszystko, już odechciewa mi się porodu- jakby mnie teraz dopadły skurcze to byłabym wściekła- po prostu nie mam na nie dzisiaj siły :) Głupol ze mnie. Ale tak mnie krocze i nogi bolą, że nie wyobrażam sobie, żebym miała jeszcze zacząć się zwijać z bólu porodowego...

Hej:-)

U mnie dzisiaj szaleńczy dzien. Kula załatwiania w pracy, rano MAje do szkoły oddelegowac, zakupy, obiad no i oczywiście okna tez umyte, zasłony poprasowane i poprane. Jutro jedziemy do Bielska na konsultacje z lekarzem bo zdecydowaliśmy tam rodzic. Juz i tak kręciła w rejestracji przez telefon nosem ze ten pozno bo koncowka 37t:baffled:
I tu troche bezsensu bedzie bo na 9 rano jadę do Bielska na konsultacje, a potem o 13 Polozna i o 15 mój gin. Idealny dzien na rodzenia:-D
Zastanawiałam sie czy iść do mojego gina jutro bo mi sie L4 kończy, bo jak o tak ide do tego drugiego to 100 bede w plecy:confused2: a L4 moge w sumie są darmo sobie załatwić. Zobacze jutro. Na razie sporo kasy pochlonelo darmowe nauczanie, łącznie z basenem to juz chyba z 1500zl bedzie:angry:
Ciekawa jestem co jutro uslysze na wizycie, bo na rychły poród to ja sie raczej nie czuje. Co prawda od dwóch dni A pomaga mi jak moze, ale poza lekkim bolami boczne nie dzieje. Do 15.09 daje sobie czas a potem bede zrzedzic.
Najbardziej pasowałoby mi w weekend, ale nie wiem czy Leoś uwzględni to w swoim terminarzu:-D
Wrzesniowa do jakiego lekarza chodzilas? I przy którym rodzilas, bo czytałam ze najlepszy jest Biernacki. Czy tata przy porodzie dostaje strój czy trzeba dodatkowo za to płacić?

Trzymam kciuki za Was dziewczyny zeby juz wydarzył sie cud na ktory tak wszystkie czekamy:-)

Tofilesia dzieki za podbudowanie ale cos czuje ze skończy sie wywołaniem dopiero w przyszłym tygodniu a tego bym nie chciała.
moja bratowa rozpakowała sie w 43 tc. pełne 3 tyg po terminie. a tyle chodzenia w ciazy z takimi dolegliwosciami sobie nie wyobrażam

a Ty sie kochana nie martw bo bóle porodowe przyćmią pozostałe tak że tych innych czuć nie bedziesz bo nie bedziesz o nich myslec

Asia super że już w domku, nie martw się, wszystko się ułoży, hormony po porodzie i przeżycia po szpitalne robia swoje, powolutku, kroczek po kroczku sie wszystko ustabilizuje:-)
Tofilesia widzę że cierpimy na to samo...jeszcze w weekend byliśmy na 2 dniowym weselu, to z bólu usnąć nie mogłam, a dziś ledwo co chodzę, i brzuch sie stawia strasznie...ale myślę żę jakby doszlo co do czego i zaczął by się poród to nawet nie zwracałybyśmy uwagi na ból nóg i krocza

A mnie jeszcze po tym weselu chyba przewiało, gardło boli okrponie, biorę rutinoscorbin, na noc sobie mleko z miodem wypiję, jeszcze by tego brakowało żeby na poród z przeziębieniem iść

Hej
Dziękujemy za życzenia :*
nie miałam jeszcze czasu poczytać bo mamy w domu lekki sajgon. Mały jest śliczny i kochany tylko to terrorysta ;) cały czas wisi na cycu. Aż sie dziwię ze teraz mam chwilkę czasu ;) od porodu spałam przedwczorajszą noc tak w miarę tzn 3 pobudki ale zasypiał zaraz po cycu ale inne noce koszmar - po 2 godziny snu a czasem nawet i nie godzina :(
Ja czuje sie super (oprócz niewyspania) nic mnie nie boli, nie męczy. Tak czułam sie 3 tygodnie po urodzeniu Kingi a tu tak sie czułam już w środę. Zero pęknięcia, nacięcia mimo ze młody 3660 ;) i to rodził sie z rączką na główce.
Mam nadzieje ze Wasze porody też będą z tak super skutkiem :) życzę tego.

Asiu w szpitalu kobiety po cc (i nie tylko) dostawały PARACETAMOL

misiako mi całą ciążę prowadził dr Manderla- złoty człowiek:tak: i tak się złożyło, że odbierał mi poród. A faktycznie dużo dziewczyn chce Biernackiego...w końcu to właściciel- tyle, że ja uważam, że w Esku są sami kompetentni lekarze. Nie zapomnij na wizytę zabrać funduszy, opłatę wnosi się wcześniej. ;-) Do porodu dostaje się szumne białe wdzianko a tatusiowie takie niebieskie- koszula i spodnie. Żadnych dodatkowych kosztów.

Witaj Anisen! :-) Skąd ja to znam? Mój Mały śpi po 1,5 do 2h...i straszny wiercipięta z niego.

Ostatnia edycja:
Asia, Anisen witajcie w domku !! Widzę że same cycuszkowe dzieciaczki nam się urodziły, wiedzą co dobre :-)

Asia Ty miałabyś zrobić swojej Ani krzywdę !? Niemożliwe , jesteś najlepszą mamą na świecie !! Ciągle sobie to powtarzaj !! A dołek psychiczny spowodowany jest pewnie hormonami, dasz radę, niedługo wszystko się ustabilizuje. Na szkole rodzenia też nam mówili że paracetamol można.

Anisen dzięki za opisanie wrażeń z porodówki, dzięki tobie wiem co do mnie mówiła moja ginka co mnie czeka jak nie urodzę w terminie, ona to ujęła fachowym językiem a twoja opowieść pozwoliła mi to sobie zwizualizować :-p

Mam pytanie do dziewczyn które zamawiały w aptece doz.pl, w jaki sposób zostałyście powidomione że zamówienie zostało zrealizowane i możecie je odebrać w aptece ??

reklama
Anisen super miałas poród, tez taki sobie zamawiam;-)
Gabrys mały terrorysta napewno Jarek sobie w koncu porządek dnia. Lubi sobie widocznie pojesc. Ja tez sie czasem boje ze Leoś bedzie taki cycek, bo Majcia zjadla co 2,3 godzinki i spała.

A jak z dieta mamy karmiace?

Wrzesniowa no ja własnie mam u dr Manderli jutro wizyte na 9. Troche sie cykam, ale uspokoilas mnie. Kaske oczywiście weźmiemy bo mówili ze trzeba od razu płacić. Nie jest tanio ale jak pisałam w Mikolowie w razie porodu w nocy tez musiałabym podobnie zapłacić.
Mam nadzieje ze uslysze dobre wieści. Przede wszystkim zeby z Leosiem było ok, ciekawe czy sie obrócil. Wydaje mi sie ze tak, ale ostatnio tez tak było a okazało sie ze siedzi pod cyckami:laugh2:

Po dzisiejszych porzadkach nie mam juz siły wiec chwile jeszcze poczytam i ide spac.

Miłego wieczoru:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry