reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
Już była i się trafiła super babeczka!żadnej nie miałam takiej przy chłopcach...

Moje szczeście w piątek przy wypisie wazyło 3500 g a teraz 4250 g :))wszystko jest dobrze tylko ten pepek jednak coś nie do końca...takze mam spiritusem robić 3-4 razy dziennie i mówiła ze 2-3 dni i powinno ładnie odpasć ;)
W piątek będzie u mnie żeby ten pepek zobaczyć i od razu szwy mi ściągnie(miałam mieć 10 dni od porodu ściagane ) takze fajno bo myslałam ze do gina będe musiała gnać ;)no i w ogóle w razie czego mam smsa zapodać to od razu zadzwoni ;)

POLISIA tak ja dokładniej zaszłam jak Domiś miał tak ten rok i 5 miesięcy?jakoś tak to było...ja nie miałam przeciwskazań bo u mnie wsio ok było :)i sn też wsio ok a tyle ze nie byłam tak pobudzana oxy jednym słowem ostrożniej ze mną ale było wszystko dobrze ;)
AXARAI ona sama zadzwoniła i przyjechała my nic nie zgłaszaliśmy a tyle ze M doniósł papierki do ośrodka ;)

no wróciłam od pediatry - osłuchowo jest ok, ale lekarka sie martwi, że ta infekcja pojdzie na uszy - dostaliśmy skierowanie do laryngologa idziemy w piątek.

co do szczepienia ja odwlekalam ile mogłam...bo im poźniej tym lepiej jak dziecko jest zaszczepione. Tym razem rownież nie pójdę w 6 tż bo skoro Adrianek męczy się nadal z katarem to min. 2 tygodnie chcę odczekać , żeby był zdrowy a zgodnie ze standardami katar nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia.Dlatego ja mimo tego, że Sebek miał katar to go nie szczepiłam...

Axarai pierwsze szczepienie, właśnie na gruźlice BCG po 2 tyg od urodzenia a w Polsce chyba się ja podaje jeszcze w szpitalu po urodzeniu, kolejną mamy 6w1 + PCV(pneumokoki) w 2 miesiącu i następne w 4,6,12,13 miesiącu życia. Do tej pory nie zastanawiałam się czy szczepić czy nie ale po tych przeżyciach kombinuje jak tu ten system obejść i choćby przesunąć te szczepienia w czasie, bo mała nie jest w grupie ryzyka żebym musiała jej to świństwo podawać tak wcześnie.

Na temat pępuszków u nas odpadł w 6 dniu. Przez 3 dni w szpitalu go nie ruszałam, po powrocie do domu przemywałam ciepłom przegotowaną wodą. Świetnie się goi, bez krwi, nadal przemywam tylko wodą.

wizytę kontrolną u pediatry mamy w piątek ciekawe ile nasza Kluska teraz waży:) przy wyjściu ze szpitala 3.550kg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Bożesz! Jakie Cudne te Nasze Dzieciątka! Aż miło sobie zdjęcia pooglądać!!! Wklejajcie zdjęcia Kobitki! Taj szybko rosną!
Fasolka Jutro Miesiąc!!! Patrycja, Ada i Hubert KasiP:-)

No leci ten czas strasznie szybko :-D

Ja juz mam umowiona wizyte u pediatry na 24 .10 i bedziemy szczepic nie odwlekam tego bo nie widze powodu , zawszeszczepiłam dzieciaki wdług kalendarza szczepien i jakies dodatkowe ,nigdy nic sie nie działo.Teraz tez według kalendarz i zastanowie sie co poza ale to juz po rozmowie z moja pediatra do ktorej mam zaufanie .

Hej wpadam szybko napisać ...
Byliśmy wczoraj prywatnie u lekarki i generalnie okazało sie że nasz "mały" waży już 5kg a to aż ponad 1.5kg przytył i Pani stwierdziła że ten brzuszek to nie nadąża nad praca tego co on przejada i jak szybko tyje :szok: a ja tylko cycem na jego żądanie :szok: dała nowe kropelki te BioGaja kazała więcej masować termoforkiem. Ogólnie wszystko dobrze no i dla wszelkiego wypadku zleciła posiew kupy żeby wykluczyć bakterie - chcieliśmy dziś rano zawieść ale jak na złość kupska nie ma :angry: to chyba od tych kropelek bo tak to robił dwa razy dziennie a tu nagle stop ,.... no nic czekamy :-D

I jeszcze sie zdradzę ze mam dziś urodziny :-D i to są najlepsze urodziny bo wiem ze w tym roku spełniłam największe z moich marzeń

Buziaki dla was

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry