tak, bez przerwy spi, zaraz po kapieli tak usypia. podobnie mialam ze starszym. ;-)heh fajne historie opisałyście o dzieciach, ja po lumpach sporo kopiłam maluchom oczywiście o sobie zapomniałam he he a zaraz jedziemy wywieść nadmiar mebli he
cloudynka ja kapie o 19 potem butla i mały przy butli mi zasypia, odbija już na śpiąco i do ok 23 śpi
lotka coś pisałaś o7-8 godz spania Malucha Twojego ale chyba nie bez przerwy?
reklama
Ale pogoda dzisiaj beznadziejna
Nic mi się nie chce..opierniczam się pół dnia, i podobnie jak Ty Fasolko na obiad też frytki
Małego wystawiłam na 10 min na zewnątrz i zasnął jak suseł i śpi już godzine:-):-)A ja dalej się opierniczam i tyłka nie chce mi się ruszyć
Co do rytmu dnia: my pózno dość kąpiemy bo o 21 a czasem i 22 a to dlatego że po kąpieli mały ładnie sam zasypia i śpi do pierwszej pobudki tak ok. 1-2 w nocy no chyba że tak jak dzisiaj jest noc nadzwyczajna i śpi do 3:-) Od 2 dni zauważyłam, że co raz więcej jest czasu kiedy mały się bawi i jest aktywny tak że chyba zaczynamy łapać jakiś miarowy rytm dnia;-)
Ide może co ruszę dupsko i co porobie;-)Miłego dzionka

Co do rytmu dnia: my pózno dość kąpiemy bo o 21 a czasem i 22 a to dlatego że po kąpieli mały ładnie sam zasypia i śpi do pierwszej pobudki tak ok. 1-2 w nocy no chyba że tak jak dzisiaj jest noc nadzwyczajna i śpi do 3:-) Od 2 dni zauważyłam, że co raz więcej jest czasu kiedy mały się bawi i jest aktywny tak że chyba zaczynamy łapać jakiś miarowy rytm dnia;-)
Ide może co ruszę dupsko i co porobie;-)Miłego dzionka
D
Doloress
Gość
moja kruszyna w nocy też bez przerwy 6-7h śpi
dziś jest jakaś marudna i już 2 razy miała drzemki, a do tej pory nie spała w dzień
kuchnia będzi dziś skończona
jestem zachwycona
a mi się od kilku dni kręci w głowie, chyba muszę zrobić badania krwi
zdrówka życzymy
my kładziemy po kąpaniu
przed kąpaniem jedzonko
kąpiemy przed lub po faktach
bo mój musi oglądać
a potem mężuś kładzie i usypia i różnie to bywa
czasem Zuzka jest spokojna i leży, albo zasypia
a czasem trzeba ją wziąść opatuloną do siebie i jak zaśnie odłożyć
wczoraj m próbował ją uśpić i wsadził jej smoka do buzi a Zuzka tak plunęła nim, że odbił się od ściany i wylądował na podłodze

więc siłowo jej przytrzymał i zasnęła
moje dziecie nie lubi smoka ;-)
wszystkie Dorotki są takie super :-)
rewelacja!!!
aż się popłakałam ze śmiechu
rękawice - nieźle
no super
starszy brat na medal
bezboleśnie
krótko i szybko
nie ma co schizować
a tak na margnezie wystarczy, że dziś moja śpi w dzień i mam schizy ;-)
współczuję
miałam kiedyś migreny ale lekarz mnie wyleczył
dostawałam przez kilka miesięcy różne leki przeciwbólowe
żałuję tylko, że nie zapisałam sobie jakie
ale mam ksero kartoteki jak się doczytasz to może spróbujesz
a migreny miałam wiele lat po wypadku
dziś jest jakaś marudna i już 2 razy miała drzemki, a do tej pory nie spała w dzień
kuchnia będzi dziś skończona
jestem zachwycona
a mi się od kilku dni kręci w głowie, chyba muszę zrobić badania krwi
Ja dalej ledwo zywa trace głos powoli nie wsponmne o cieknacym nochalu buuuuuuuciemno leje jak diabli masakra jakas
....
zdrówka życzymy
A teraz pytanie!
O której kładziecie dzieci na spoczynek nocny ii jak ten rytuał u Was wygląda?
my kładziemy po kąpaniu
przed kąpaniem jedzonko
kąpiemy przed lub po faktach

a potem mężuś kładzie i usypia i różnie to bywa
czasem Zuzka jest spokojna i leży, albo zasypia
a czasem trzeba ją wziąść opatuloną do siebie i jak zaśnie odłożyć
wczoraj m próbował ją uśpić i wsadził jej smoka do buzi a Zuzka tak plunęła nim, że odbił się od ściany i wylądował na podłodze

więc siłowo jej przytrzymał i zasnęła
moje dziecie nie lubi smoka ;-)
Moja mała pokochała swoj wozekw nim o dziwo połoze ja i lezy bez wrzasku i to nawet z 20 min
;-)w nim najłatwiej ja uspic pare razy bujnac i odlatuje
łozeczko be owszem jak usnie i ja do niego włoze to spi ale tak nie chce lezec w foteliku tez nie
;-) na macie i owszem tez z 15 min da rade;-)......no coz z wygladu to owszem do starszej siostry podobna( nawet identyczne są jak zdjecia ogladamy ) tylko ze Dorotka bardzo spokojna była:-) z charakterku bardziej do starszego brata rozdartego (za młodu)
a tak naprawde to jest inna nie jest taka wreszczaca calymi dniami jak był Szymon ani taka spokojna jak Dorota byla jest mieszanką ich obojga....A wczoraj jak piekłam ciasto i warstwy przekładałam młoda sie rozpłakała to Dorota wzieła ja na rece ponosiła i nawet pieluche zmieniła
![]()
coz czasami dobrze miec duza roznice wieku
.
Pati lezy w wozeczku i cos tam guga po swojemu:-) chwilo trwaj....:-):-)
wszystkie Dorotki są takie super :-)

rewelacja!!!
heh przypomnialo mi sie, jak ok rok temu zostawilam Tomka z moim bratem. 26lat ma :-)
tom zrobil mu kupe do pieluchy, a nas mialo jeszcze kilka godzin nie byc.... no i co zrobic ;-) mlody wykopal moje zolte rekawice gumowe, zalozyl je i gonil tomka po domu, bo ten mu sie tych rekawic wystraszyl :-)
jak zlapal, to mu sie udalo jakos dojsc do ladu z tomkiem.... ale do dzis nie wiem jak on na to wpadl, ale zapial mu pieluche tyl do przoduno ale sie udalo przewinac
![]()
aż się popłakałam ze śmiechu
rękawice - nieźle
No w sumie tak teraz pomyslalam :-) Tom tez mi pomaga..... jak Maci zacyzna plakac to on biegnie, wtyka mu smoczka i mowi "ciiiicho, mama juz idzie" hahaha ostatnio to podsluchalam i o malo nie padlam.
A no i broni macka, zeby go ktos nie porwal ;-) wykladam ostatnio w biedronce towar z koszyczka na tasme, a wozek stal obok. jakas babka chciala z mezem przejsc i chwycila wozek i go troche przesunela. a Tom jak na nią nie krzyknal "Pani! Zostaw! to mamy!" hahaha zaczeli sie smiac z mezem, ze mam obronce ;-)
no super
starszy brat na medal
jak wygląda usg bioderek?
Dziś idę i chciałabym wiedzieć co mnie czeka.
Ile to trwa?
Rozbiera się całkiem, łącznie z pampersem?
Kurde, mam stresa ...
bezboleśnie
krótko i szybko
nie ma co schizować
a tak na margnezie wystarczy, że dziś moja śpi w dzień i mam schizy ;-)
witam dziewczynki poniedziałkowo
u mnie jak nie urok to sraczka...
jak nie choroba to migrena
współczuję
miałam kiedyś migreny ale lekarz mnie wyleczył
dostawałam przez kilka miesięcy różne leki przeciwbólowe
żałuję tylko, że nie zapisałam sobie jakie
ale mam ksero kartoteki jak się doczytasz to może spróbujesz
a migreny miałam wiele lat po wypadku
Ostatnio edytowane przez moderatora:
P
patrysia*
Gość
AWERSJA z paluszka fakjuszka padłam 
FutureMummy gdzieś mi przeszło że Ty przedszkolanka
masz do polecenia jakieś formy zabawy z dzieciaczkami i ogólnie jakimi zabawkami żeby to były w miarę rozwojowe zabawy / zabawki ?

maluszek2012
Fanka BB :)
Tesciowa wziela dzis malego na spacer a ja pierwszy raz w "wolnej chwili" polozylam sie na kanape i sie opierdzielalam godzine, obejrzalam sobie film przyjaciolki kumpela mi polecila i faktycznie fajny,a ze nie mam kiedy ogladac w tv wiec zobaczylam na necie:-)
Lotka alez sie usmialam
z tym Twoim bratem bylo najlepsze:-)
RiSia ja tam sie nie znam, mama jestem pierwszy raz wiec doswiadczenia zero, no ale moj synek nigdy nie ulewal nie mial z tym problemu...a od kilku dni bardzo czesto mu sie to zdarza czy po moim mleczku czy mm a zawsze go odbijamy, no a teraz wlasnie ma takie dni,że duzooo je i czesciej az sama jestem w szoku gdzie on to miesci
przed spacerem zjadl 120ml mojego i 40mm wrocil po dwoch godzinkach i zjadl cyca,i 100 mm i cos dalej szuka wiec cyca chyba zaraz bedzie trzeba wystawic
Do-ti ja w ogole od tyg mam zawroty glowy, az czasem boje sie brac malego, w kregoslupie mnie na dole boli ciagnie, w ogole jakos dziwnie ze mna. Skore mam przesuszona,buzka dziwna,sucha jakies wypryski
nie wiem co sie dzieje...a czasu na lekarza brak. Dawid tez smoka nie lubi ni cholera, ostatnio jak mi go wyplul to znalazl sie dopiero jak odkurzalam

Dziewczyny w co ubieracie/ubieralyscie swoje dzieci na chrzciny? kiedy zakupic taki stroj zeby byl dobry,miesiac wczesniej bedzie dobrze? :-) a moze ktoras chce odsprzedac stroj dla chlopczyka?
Moj synek zrobil mi dzis psikusa
zostawilam go na naszym lozku bez pampersa zeby wietrzyl sobie dupke ale wiem,że lubi sikac wiec mialam pod reka recznik wiec polozylam i poszlam do wc wracam a tak wszystko osrane
moje dziecko, recznik,przescieradlo,lozko
mylam go i mylam i glupia nie pomyslalam,że szybciej bedzie go wykapac

a dzis planuje wykapac sie z malym w wannie, mezu pracuje do 24 wiec mam takie plany:-)a teraz ide sobie ugotowac ryz na mleku bo mam ochote:-)
A co do uczulenia to moja polozna kategorycznie zabronila mi czekolady i orzeszkow.
Lotka alez sie usmialam

RiSia ja tam sie nie znam, mama jestem pierwszy raz wiec doswiadczenia zero, no ale moj synek nigdy nie ulewal nie mial z tym problemu...a od kilku dni bardzo czesto mu sie to zdarza czy po moim mleczku czy mm a zawsze go odbijamy, no a teraz wlasnie ma takie dni,że duzooo je i czesciej az sama jestem w szoku gdzie on to miesci

Do-ti ja w ogole od tyg mam zawroty glowy, az czasem boje sie brac malego, w kregoslupie mnie na dole boli ciagnie, w ogole jakos dziwnie ze mna. Skore mam przesuszona,buzka dziwna,sucha jakies wypryski

Dziewczyny w co ubieracie/ubieralyscie swoje dzieci na chrzciny? kiedy zakupic taki stroj zeby byl dobry,miesiac wczesniej bedzie dobrze? :-) a moze ktoras chce odsprzedac stroj dla chlopczyka?
Moj synek zrobil mi dzis psikusa

A co do uczulenia to moja polozna kategorycznie zabronila mi czekolady i orzeszkow.
P
patrysia*
Gość
MALUSZEK mi ostatnio Marcelek tak zrobił tzn zdjęłam pampersa oczyściłam pupcie i schyliłam się aby sięgnąć po nowego pampersa podkładam pod dupcię i co?nagłe mi sie ślizga pampers bo pod nim była kupcia zrobiona
jednym słowem oczyściłam pupe aby sobie mógł zrobić kupke 
Ja kombinezon teraz odkupiłam jednoczesciowy a moje starsze smerfy też mieli kombinezon tyle ze dwuczęściowy a wdzianko to śpioszki z kaftanikiem paputki do tego
a no i body z krótkim pod spód
i to wsio...takze teraz musze dokupić śpioszki z kaftanikiem jakieś eleganckie i buciki do tego bo czapeczka kombinezon juz załatwione...
Ja kombinezon teraz odkupiłam jednoczesciowy a moje starsze smerfy też mieli kombinezon tyle ze dwuczęściowy a wdzianko to śpioszki z kaftanikiem paputki do tego
*martusia*
hej.
ja szczerze mowiac mam podmienione dziecko chyba. dotychczas niunio nie spal w dzien tak dlugo od jakiegos czasu przesypia pol dnia i w nocy tez ladnie spi dzis spal prawie 5h ale ale z jedzeniem sie zepsul. bylam dzis u pediatry jest zdrowy ale nie wiem mi to jakos nie daje spokoju ta zmiana zachowania jego. czy dzieci odczuwaja zmiane pogody? bo juz nie mam pomyslu a do pediatrow nie bede co 5 min latac i tak patrza na mnie jak na kosmitke totalna... niby w 5tyg zycia jest ten skok rozwojowy ale jego zachowanie nie wskazuje na to. poza tym jest wszystko po staremu, smieje sie do mnie, kopie, macha lapkami, cos tam po swojemu gada. a moze ja swiruje? moze cos przeoczam ciagle? no nie mam kogo sie poradzic, zle mi...
w tydzien przybral 280g mimo ulewania, wazy 4050g
i obsikal pania doktor znowu 
ja szczerze mowiac mam podmienione dziecko chyba. dotychczas niunio nie spal w dzien tak dlugo od jakiegos czasu przesypia pol dnia i w nocy tez ladnie spi dzis spal prawie 5h ale ale z jedzeniem sie zepsul. bylam dzis u pediatry jest zdrowy ale nie wiem mi to jakos nie daje spokoju ta zmiana zachowania jego. czy dzieci odczuwaja zmiane pogody? bo juz nie mam pomyslu a do pediatrow nie bede co 5 min latac i tak patrza na mnie jak na kosmitke totalna... niby w 5tyg zycia jest ten skok rozwojowy ale jego zachowanie nie wskazuje na to. poza tym jest wszystko po staremu, smieje sie do mnie, kopie, macha lapkami, cos tam po swojemu gada. a moze ja swiruje? moze cos przeoczam ciagle? no nie mam kogo sie poradzic, zle mi...
w tydzien przybral 280g mimo ulewania, wazy 4050g
maluszekhaha dobre, bez pieluchy wiecej miejsca poczuł.
martusiaprzy skokach rozwojowych dziecko nie koniecznie jest pobudzone itd jest po prostu inne albo spokojniejsze albo rozdraznione, lub nie chce jesc, mało lub duzo spi itd.
Ja tez dzisiaj film sobie ogladałam, shit totalny, szkoda czasu. Kac wawa - wiem ze miał słaba ocene ale ja to musze sie sama przekonac i naprawde nie polecam. Wam dzieci sie umorusały, a mi pies i nie mam juz do niego siły, normalnie mam zazdrosnego psa o dziecko, robi dosłownie wszystko aby zwrócic na siebie uwage.
martusiaprzy skokach rozwojowych dziecko nie koniecznie jest pobudzone itd jest po prostu inne albo spokojniejsze albo rozdraznione, lub nie chce jesc, mało lub duzo spi itd.
Ja tez dzisiaj film sobie ogladałam, shit totalny, szkoda czasu. Kac wawa - wiem ze miał słaba ocene ale ja to musze sie sama przekonac i naprawde nie polecam. Wam dzieci sie umorusały, a mi pies i nie mam juz do niego siły, normalnie mam zazdrosnego psa o dziecko, robi dosłownie wszystko aby zwrócic na siebie uwage.

reklama
Tygrysek1985
jejku jak ja Wam zazdroszczę tych przespanych 5 godz lub więcej naraz u nas to się zdarza ale maks raz na tydzien
dobre z tymi kupkami hahaha
dobre z tymi kupkami hahaha