• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

wrzesień 2012 ;)

witam dziewczynki

wczoraj ratowałam się apapem :tak:ale dawal radę więc źle nie bylo dzisiaj też boli, ale da się przeżyć...

wczoraj prześledziłam sobie wszystko w play i doznałam szoku bo raz źle mi naliczyli fakturę bagatela 60 zł... na moją niekorzyść - bo wykupiłam abonament, gdzie mialam mieć 50 % na abonament przez 3 miesiące a naliczają mi normalnie i na dodatek mój telefon lączy się z internetem przez 24h... nawet jak ja śpię :szok:od razu wszystko pozmienialam, zlozyłam reklamację na fakturę... masakra jak to człowiek wszystkiego musi pilnować!

Joasiu on wie, ze gdyby nie żel to nie otworzylabym nawet buzi :-Dżeby wkłuł znieczulenie:-D
Miłego spędzania czasu z M :):)

Doti a ja bez problemu mogę mieć i zastrzyki, pobieranie krwi itd ale nie wstrzykiwanie czegokolwiek w dziąsło i podniebienie oj nie :no: Adrianek wczoraj wieczorem majstrował u mnie rpzy szyjce... bolalo jak cholera...zginałam się w pół... i tak się bawił chyba z dobre pół godziny... ale Sebcio też tak majstrowal:tak:

Fasolko a mnie przelatują dni przez palce ale to chyba dlatego, ze tutaj szpital, tutaj wyrwanie i tak przesypiam dni...

Monaliza no ja nie mialam wyboru... bo mi CRP wysokie wyszło i krwinki białe i tam miałam mega stan zapalny... bali się, ze dziecko z sepsą urodzę... ja wolalam teraz niż z dwójką jechać 100 km w jedna stronę...

Axarai co do skurczy to musisz obserwować - ja z Sebkiem nie mialam przepowiadających a własnie skurczami nieregularnymi zaczął mi się poród... najpierw było co 20-40 minut a potem bardzo szybko zrobiły sie co 7 minut...
Mnie jak pobierała cytologie to nic nie bolalo...:baffled: ale cytologię miałam pobieraną w 20 tc...

Future zdrówka

Pauline to ja mam odwrotnie na wszystko mam czas :-D

reklama
Patrysia, no to ja takiego czegoś nigdy nie widziałam. Wody mi zawsze odchodziły w nocy, jak poszłam zrobić siusiu, i tak sobie siedziałam na kibelku i tak leciało i leciało, aż w końcu zaczęłam się zastanawiać, że coś dużo tych siusiów:szok: Z Kamilem jak wstałam, to jeszcze poleciało mi w łóżku, ale z Kacem to już w zasadzie nic nie leciało, jak pojechałam na porodówkę to powiedziałam, że "chyba" wody mi odeszły:-) Wiec może czop wyleciał na kibelku i go nie widziałam.
Rysia właśnie u mnie były takie dziwne, bo zaczynały się od 3 minut, a później były co raz rzadsze!
Ja miałam pobieraną w PL też w 20 tc, i wtedy też mnie bolało, ale doktorek powiedział, że szyjka macicy w ciąży jest wyżej, i taka wygięta, więc musi się do niej dokopać niestety:-)
Powiedzcie mi kochane jak pobierają ten wymaz na paciorkowca? Tu nie ma obowiązkowego, trzeba zapłacić 19 e, ja chce sobie zrobić, ale się boję, że znowu będzie bolała!

Ostatnia edycja:
A właśnie RISIA mnie przypomniała ze ja chciałam pisać o tym pobieraniu cyt. :D

Mnie też nie bolało tyle ze ja na poczatku ciaży miałam..ogólnie nie czułam praktycznie za wiele...

AXARAI ja przy Alanku też nie widziałam i kiedy odszedł tego nie wiem:)pewnie podczas porodu jak wsio wszystko inne ze mnie wylatywało :P

Pauline no coś ty. ja w pierwszej ciązy mialam juz od 30 tygodnia wszystko gotowe. no i teraz w zasadzie tez. torba spakowana, kołyska ubrana, fotelik przygotowany, tylko gondole bede musiala założyć, bo poki co mała w spacerówce jezdzi, a stelaż jeden.

ale ja przygotowana musze byc. bo nigdy nie wiadomo.

przyszła dziś paczka a w niej pieluchy, posciel, staniki do karmienia, wkładki laktacyjne, aspirator do noska, ochraniacz na sutki i majtki poporodowe, podkłady itp.
no to za wyjatkiem koszuli do karmienia na zmiane i do porodu i tych dużych podkadów na łóżko dla mnie chyba wszystko, tylko nie mam gdzie spakowac :no:
dzis dla baby bede zamiawiać pościel bo trzeba miec na zmianę, pościel do wózka, kołderke, podusię, kocyk, reczniczek, karuzelkę, smoczek,termometr, wanienkę, ochraniacz na łóżko, jakas firankę...
o czyms zapomnialam?

Future zdrowka jak sie czujecie?
patrysia nowy avatarek? sliczny ten hipcio ale co on robi ta lapka?

ło matko co za ... w rozmowach w toku pt. Nie zmywam tapety przez 2 tygodnie!!!!!!!!!!

buziaki dla wszystkich

Ostatnia edycja:
tygrysek narazie okej, dzieki. bo pogoda się pogorszyla, to mi lepiej. ale brzuch twardy jak skała. ciagle powinnam leżeć. ale się nie da przeciez ...
a jeszcze jutro jedziemy do teściów. o matko jak mi sie nie chce.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry