reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

puk puk puk
Czy mnie tu kto jeszcze pamięta ???? :-):-):-)

Znalazłam chwilkę i wpadam, ale mam tylko minutkę, bo mała już się budzi :baffled: - normalka, zawsze jak chce cos wreszcie zrobic , to Nacik to wyczuwa i się budzi ;) .... cholera , musze leciec, obudziuła się na dobre ....
no to se popisałam :-D:-D:-D

reklama
Ja też uwazam, że ze szczepieniem nie ma co się spieszyć. Nasz ma już 8,5tyg. ale jeszcze na szczepienie nie jestesmy umowieni. Poza tym na razie ma katarek, i choć nie jest on przeciwwskazaniem do szczepienia to ja wole jednak poczekać. niech sobie Maly z katarkiem poradzi, dojdzie spokojnie do siebie, nie będe mu jeszcze szczepienia dokadać. Poza tym będzie przynajmniej troszkę starszy do szczepienia to może będzie mu łatwiej sobie poradzić z tym.

My zakładamy juz pampersy 2, ale robią się już maławe, w końcu sa do 6kg, a nasz Mały ma już ok. 5,6kg. Kupilismy już pampersy 3 i jak tylko skończymy tą paczkę dwójek to przechodzimy na trójki. A ubranka 62 niektóre robią mu sie takie na styk już! Jestem zadowolona że tak rośnie na maminym mleczku, bo jak się urodził miał tylko 2910, a przy wyjściu ze szpitala 2660, więc nie za duzo.

puk puk puk
Czy mnie tu kto jeszcze pamięta ???? :-):-):-)

Znalazłam chwilkę i wpadam, ale mam tylko minutkę, bo mała już się budzi :baffled: - normalka, zawsze jak chce cos wreszcie zrobic , to Nacik to wyczuwa i się budzi ;) .... cholera , musze leciec, obudziuła się na dobre ....
no to se popisałam :-D:-D:-D

mój sie budzi zawsze gdy zaczne jesc obiad

Hallo Kochane!
Szyby mi tak zaparowały, a już myślałam, że to mgła stulecia:-)
Merlin, ale ten tatuś z przysłowia to zakochany będzie w tej mamusi, co mu córeczkę urodziła, tak? Nie czasami w innej!!!!!
Ayni my też na 1 jedziemy, Malutka ma zgrabną doopkę, nie to co mama:dry: A mój M jak wczoraj zobaczył ile mam w doopce to nazywa mnie syrenka 105! Ubije gada normalnie jak wróci z pracy!
Tu szczepienia są później, coś 2-3 miesiąc, ale mi tam ogólnie one nie przeszkadzają. Dzieciaki dzielnie znosiły, ewentualnie jakaś podwyższona temperaturka była.
Lilijana ja mam zdrętwiałe miejsce z boku na doopce. Nie mam pojęcia o co chodzi, czy ja tam jakiś zastrzyk dostałam, czy co:confused:

Ostatnia edycja:
Co do pampersow to my juz na 2 jestesmy a ostatnio nawet 3 załozyłam ale jednak jeszcze duze sa i polecialo siusiu bokiem. My tez juz na rozmiarze 62 i to juz kusy sie robi, nie lubie jak spiochy opinaja stopy lepiej jak sa ciut luzniejsze.
Moja mała zaczyna gaworzyc, takie bajki z rana opowiada ze ho ho.

Dzisiaj w nocy cyrki, niunia pospala w dzien a w nocy do rozmowy gotowa, poprostu masakra, jestem padnieta na maxa, ale juz dzisiaj nie dam jej w dzien tak pospac.

Do dziewczyn po cc, czy wy tez macie taki wałeczek nad cieciem i brak czucia w tym miejscu na wałeczku? Tak jakby to było opuchniete jeszcze.Nic mnie juz nie bolało, a wczoraj wieczorem poczułam takie ciagniecie jakby szwów, troszke pieczenie nad rana. Nie wiem czy sie przeforsowałam czy co???

Ahhh i rozmawialam z polozna na temat przesypiania karmienia w nocy a wiec tak: W nocy moze przespac jedno karmienie nie wiecej tak wiec 6h jest spoko. Jak spi dłuzej trzeba budzic. Za to w dzien wybudzac na karmienie.

Ostatnia edycja:
Moj malutki tak szybko rosnie, ostatnio zrobilam przeszpiegi w jego szafie i 50 i 56 juz jest do oddania i zakladam mu 62 ktore co prawda jest jeszcze luzne ale lepsze to niz 56 ktore sie rozchodzi na pampersie.

Jeszcze zakladam mu pampersy rozmiar 1 , a wy ?

My już siedzimy w 2 pełną pupą, że tak powiem :D w 56 był do 3 tygodnia, a teraz 62 przy czym ze śpiochów mi już wyrósł w większości i dzisiaj ledwo go w nie wcisnęłam, chyba mu jednak za ciasno bo guziczki na ramionkach mu wyszły haha no i na szybko kupuję 68 w takim razie :D
póki co spodnie i body są okey, tylko te spiochy przymałe i to nie jedne, wszystkie!

mój sie budzi zawsze gdy zaczne jesc obiad
hahah zawsze! ma jakiś chyba radarek :D u nas śniadanie i obiad bez względu na godzinę to zapewnione wrzaski :D ale odkąd jest bujaczek to siedzi z nami i cisza :D

Megan tak ja mam niestety, w ogóle mam jeszcze dość opuchnięty brzuś, ale wałeczek jest wyczuwalny agrrr podobno zniknie :)
jak się przecwiczę lub obetrę za mocno dzinsami to czuję...

Ja rodzilam bez znieczulenia, ale pod koniec porodu dali mi w krocze zastrzyk ze znieczuleniem przed szyciem. Nie wiem czy to z racji tego zastrzyku, ale w ogole nie czulam pieczenia, czy bolu zwiazanego z wychodzeniem glowki. Co za cudo!

Co prawda nie mam takich dolegliwosci, ale mam cos innego. Np jak kucne to czuje ze naciagaja mi sie miesnie wokol lechtaczki... Nie wiem czy to po szyciu czy co.. Dziwna sprawa...

Moj malutki tak szybko rosnie, ostatnio zrobilam przeszpiegi w jego szafie i 50 i 56 juz jest do oddania i zakladam mu 62 ktore co prawda jest jeszcze luzne ale lepsze to niz 56 ktore sie rozchodzi na pampersie.

Jeszcze zakladam mu pampersy rozmiar 1 , a wy ?

Nie wiem czy juz pytalam ale zaniepokoilo mnie, ze odkad maly zaczal przybierac na masie to zreobily mu sie cycki. Niby ok, ale one nie sa miekkie z tluszczyku tylko twardawe i nie wiem czy to gruczol czy co..
Czy mam z tym do lekarza czy to normalne moze jest ?

No ja miałam właśnie ten sam zastrzyk co Ty, tyle, że ja już go dostałam zanim mi krocze nacięli, także nic nie czułam jak główka przechodziła, za to bałam sie, że mi dupke rozerwie i pofrunie jak pęknięty balonik. :-p

No właśnie jakaś ekstra niespodziewajka zostaje po porodzie, u każdej coś innego. :dry:

My już też na ubrankach 62 jedziemy, jakoś tak luźniejsze również, ale przynajmniej może oddychać. ;-)

My na 2 jeszcze jedną paczkę jedziemy, a potem wskakujemy na wielorazowe. :tak:

To się cieszę, że nie tylko ja uważam, że warto przeczekać szczepienia, ja mam cały czas zaległe u Ady jeszcze. :sorry2:

Do dziewczyn po cc, czy wy tez macie taki wałeczek nad cieciem i brak czucia w tym miejscu na wałeczku? Tak jakby to było opuchniete jeszcze.Nic mnie juz nie bolało, a wczoraj wieczorem poczułam takie ciagniecie jakby szwów, troszke pieczenie nad rana. Nie wiem czy sie przeforsowałam czy co???

ja miałam zanim szwy zdjeli wałeczek a tak to teraz czerwona linia

polisia chyba ma jakiś radarek. zjem troszkę ciepłego obiadku i zaraz do cyca Jaś chce i potem już zimny dokańczam. czasem uda się że akurat nie zdąże nałożyć lub już zabieram się do nakładania obiadu

Megan ja też mam brak czucia nad raną i trochę pod. Aż mnie ciary przechodzą jak o tym pomyślę. Próbowałam się tam trochę ogolić, to jak przejechałam maszynką po tych miejscach, to paraliżu normalnie dostałam! Nawet jak się chce podrapać, obrzydlistwo normalnie:baffled:
Palma, a już myślałam, że w tropiki Cię przesadzili:-D
Maluda z 56 wyrasta, i tu zonga załapałam, bo następne rzeczy mam od 3-6, albo od 3:szok: Kilka na 62 mam bodziaków tylko. Oj zakupy mnie czekają (no takie przykre to znowu nie jest:-p)

reklama
Megan ja też mam brak czucia nad raną i trochę pod. Aż mnie ciary przechodzą jak o tym pomyślę. Próbowałam się tam trochę ogolić, to jak przejechałam maszynką po tych miejscach, to paraliżu normalnie dostałam! Nawet jak się chce podrapać, obrzydlistwo normalnie:baffled:

miałam brak czucia. a i czasem swędziało że jak podrapałam wokół to ciary mnie przechodziły. ale teraz już ok. ogolić się też mogę, ale przy ranie to strasznie wolno i delikatnie się staram bo się boję (chociaż zbytnio nie ma czego).

pytanie do moderatora - kiedy będzie nowy wątek "dzieci urodzone wrzesien 2012r"?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry