reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

A Ja tam wolę te siatki Fasolki, bo na nich mój Kaci jest na 50 centylu, a na Lotkowych na 25:-D
Dzięki Kochane za troske:sorry2: Boli mnie gardło jak na tej reklamie, co kaktusy wyrastają!
Ada dziś oficjalnie, przed chwilą dostała pierwszego pampersa w rozmiarze 2. Jakie to wzruszające.

Ostatnia edycja:
reklama
A Ja tam wolę te sitki Fasolki, bo na nich mój Kaci jest na 50 centylu, a na Lotkowych na 25:-D
Dzięki Kochane za troske:sorry2: Boli mnie gardło jak na tej reklamie, co kaktusy wyrastają!
Ada dziś oficjalnie, przed chwilą dostała pierwszego pampersa w rozmiarze 2. Jakie to wzruszające.

Axsari zdrowka.... dezynfekcje % musisz zrobic i przejdzie;-) :-p :-DAxsari 2:szok:ja to juz nastepna paczke 3 musze bo te na styk:tak:udka ma po mamusi paroweczki:-p

w akcie desperacji wysłałam męża do lekarki z juniorem w kwestii nieszczęsnej wysypki, lekarka się zdziwiła,że znowu go widzi (w sensie juniora) i znów kazała czekać i obserwować, mamy kupić krem specjalny z emolium bo twarz to juz jeden suchy wiór :no: i szampon nawilżający...

poszłam do apteki i oprócz wyżej wymienionych cudownych kosmetyków kupiłam puszkę Bebilonu Pepti za 22pln bez recepty :tak:
jak tylko skończymy Bebilon 1 daję mu ten nowy i zobaczymy, chyba do tygodnia powinno się zacząć coś dziać jeśli to skaza, jak sądzicie?

ja w ramach odchudzania poszłam na siłownię i tak machałam na twisterze (co to na biodra i brzuch zbawienny), że się kolki nabawiłam :no:

junior ostatnio jakoś gorzej sypia, kiedyś to go kładłam przed 3 ziewnieciem najpóźniej bo potem to już ryk, i spał sobie, teraz jeszcze przez1,5 do 2h po jedzeniu się wybudza, jak smok wypadnie albo sam z siebie i w ryk :no:
a najgorsze,że jak już wydaje mi się,że śpi i wracam do salonu, usiadę sobie i zabieram się za lekturę lub dorywam się do lapka to junior zaczyna beczeć :wściekła/y::no:

I brawo za decyzję !! Musi podziałać - będzie dobrze :tak:

dziewczyny jak przekonac meza do tabletek anty? on chyba mysli ze maly bedzie z mlekiem pil te hormonki...

Już Ci pisałam co myślę na ten temat :-pkochana może zabierz go do swojego ginekologa który to jako lekarz wytłumaczy że jest to bezpieczne i że 90% kobiet bierze i nic sie dzieciom nie dzieje lub znajdź mu jakieś materiały "edukacyjne" w necie :tak:

A Ja tam wolę te sitki Fasolki, bo na nich mój Kaci jest na 50 centylu, a na Lotkowych na 25:-D

oj tam ojtam centyl centylowi nie równy a i tak sie liczą duże roześmiane oczy :tak: Gratulujemy Adzie nowych majtek !
Zdrówka Tobie mnie ostatnio dwa razy uratował miód wiem ze jest mocnym alergenem dla dziecka ale mi wystarczyla łyżeczka miodu do buzi ( nieprzyjemne jak spływa po piekącym gardle) ale rewelacyjnie pomogło

w akcie desperacji wysłałam męża do lekarki z juniorem w kwestii nieszczęsnej wysypki, lekarka się zdziwiła,że znowu go widzi (w sensie juniora) i znów kazała czekać i obserwować, mamy kupić krem specjalny z emolium bo twarz to juz jeden suchy wiór :no: i szampon nawilżający...

poszłam do apteki i oprócz wyżej wymienionych cudownych kosmetyków kupiłam puszkę Bebilonu Pepti za 22pln bez recepty :tak:
jak tylko skończymy Bebilon 1 daję mu ten nowy i zobaczymy, chyba do tygodnia powinno się zacząć coś dziać jeśli to skaza, jak sądzicie?

ja w ramach odchudzania poszłam na siłownię i tak machałam na twisterze (co to na biodra i brzuch zbawienny), że się kolki nabawiłam :no:

junior ostatnio jakoś gorzej sypia, kiedyś to go kładłam przed 3 ziewnieciem najpóźniej bo potem to już ryk, i spał sobie, teraz jeszcze przez1,5 do 2h po jedzeniu się wybudza, jak smok wypadnie albo sam z siebie i w ryk :no:
a najgorsze,że jak już wydaje mi się,że śpi i wracam do salonu, usiadę sobie i zabieram się za lekturę lub dorywam się do lapka to junior zaczyna beczeć :wściekła/y::no:

Trzymam kciuki,żeby jednak to nie była skaza!:-) z tego co opisujesz to moj ma tak samo, ale mowie ten antyn pomogl na policzki i za uszkami. Czolo zas zrobilo mu sie max suche i kolo brwi i zaczelam poki co smarowac mascia LINOMAG i jest poprawa. Niby jak jest skaza to nie tylko ukazuje sie na twarzy ale rowniez na innych czesciach ciala..
Ale macie mleczko wiec zobaczycie czy zmiana cos da. Ja tez mialam kiedys w planach je zakupic ale jednak karmie piersia czasem dokarmiam mm chociaz maly nie pil mm 3 dni i krostki jakies ma na buzi tak jak pisalam raz cos ma raz nie ma.Denerwuje mnie tylko ze ma ta sucha skore na powiece i brwiach zeby go to nie bolalo czy swedzialo:-( bo moj tez raczej jest marudny...mam nadzieje,ze masc to pokona:-)bo polozna pediatra nie widzi problemu.

Ooo to musze poszukac u siebie silowni z takim przyrzadem:-) bo ja z takim brzuchem sie na basen w zyciu nie wybiore:wściekła/y: z takim flakiem!! no i jeszcze ja nie moge pozbyc sie rozstepow znaczy sie troszke je zmiejszyc:-)

Kurcze nie moge sie zorganizowac ostatnio zeby tutaj zagladac, jak juz cos podczytam i chce napisac to cos mnie odciaga, nooo najczesciej to mój bobas krzyczy '' maaaaaaaaamoooooooooooo zostaw ten internet i mnie nakarm'' :-D No i taka nie w temacie jestem :no:
monalizapisałas o krostkach, ja bym radzila do lekarza isc a na krostki dobry krem oilatum.
martusia na ulotce powinno byc napisane ze nie przenika do pokarmu lub cos w tym stylu, nooo ewentualnie brac bez jego wiedzy jak mu juz tak ciezko pojac.
Axarai zdrówka zyczę
Fasolka u nas 3 w pampersach i tez pewnie przez uda....ah te nogi nogi :-D

ŻYCZE DOBREJ NOCY :tak:

WITAM:)

Pogoda do dopki...

Jutro do teściowej na obiad bo zaprosiła nas...

Co do tych centyli to ważne że sie mieszczą :p moje starsze smerfy sa na dolnym :p ale sie nie martwię bo zdrowo rosną i tyle :) za to Marcelek to jest na 97 centylu i tu szok ale pewnie wyrówna sie później i też będzie średniaczkiem :)no w końcu rodziców "gigantów"nie ma to niby po kim maja być wysocy czy nawet grubsi bo i tego u nas nie ma...nie przejmowac się jak jest dziecie na mniejszym centylu ;)

STORKOTKA
kąp w emolientach jak i kremuj i to mleczko podawaj jak bedzie poprawa(a powinna być)to wtedy wiesz na czym stoisz ;)

ja się właśnie zastanawiam jak wszystko ogarnąć... już 11.00 a ja dopiero zjadłam śniadanie i wzięłam prysznic. Musiałam odespać noc, mała po szczepieniu okropnie marudna. Jadła co 2h (normalnie budzi się w nocy 1 raz, no góra 2) do tego budziła mnie co pół godziny jakimiś krzykami przez sen. Dawałam smoczek i malutka spokojnie spała dalej, no ale ja już wybudzona... i tak co chwilę. Padam na twarz. Jak tylko ściągnę mleko robię sobie ogromną kawę. :)

Dobrego dnia babeczki!

Jak tylko ściągnę mleko robię sobie ogromną kawę. :)

Dobrego dnia babeczki!

Czyzby to byla kawka z mleczkiem ? :-D

Moj Azizi ladnie spal od 22 do 9.00 rano, pierwsza przerwa o 3.30 a potem rowno o 6.30. Jestem z niego dumna!

Poza tym widze, ze nie jest juz tak zainteresowany smokiem i mam nadzieje, ze do kilku mies uda nam sie oduczyc smoka.

Ja juz mam pozmywane podlogi na dole, naczynka pozmywane, puszcze dzidziusiowe pranko.

Maz wyslany na miasto po telefon dla zonki , Galaxiak Note, i odbiera paczke z gratisami dla Adasia z sieci sklepow dla dzieci.

Wiecie co... Marze, zeby wyjsc do kina, ale nie mam tu nikogo zaufanego, zeby dziecko zostawic...

reklama
ayni co do kina to jadę we wt w5 Babek na ostatnia część Zmierzchu a m zostaje z Dziećmi i dobrze mu tak hi hi, właśnie sprzedałam ubranka po dzieciach to na kino będzie hih

jak się dziś ciesze ze się od razu zabrałam rano do roboty zamiast zwlekać bo to i tak by nic nie dało a tak będę miała wieczór wolny, no, ale wczoraj poszłam spać o 20tej i o 20.30 już spalam to dziś mam sile heh

Do góry