reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

wrzesień 2012 ;)

Merlin ja takie bajki wiersze rymowanki i przerozne piosenki na płytach mam po starszych, były przy gazetach typu dziecko mamo to ja .Moi bardzo lubili słuchac własnie jak sie bawili :-) małej tez puszczam i jej ulubiona tz taka na ktora reaguje;-):-p tz zamiera na poczatku robi wielkie oczy jest wesoły autobus ktory czyta P.Fronczewski polubiła chyba jaego głos:-D:-D

reklama
Tygrysek i to się sprawdza? nie psuje się? przyznam, że cena niezła. ja kupowałam w aptece, jakos ze 3-4 lata temu i dałam 300zł. ale inny niz ten. chociaż pewnie w zastosowaniu to to samo.

martusia moj jak się zaczyna rzucać, to dorabiam 30tke mleka. pomaga ;) albo czasami ma duzo bąbelków i go boli, i jak zdrowo beknie, to prrzestaje płakac :-D

a co do spania to moj dzisiaj 8 przespał. jupiiiiii
a ile ci zjada na noc? i jakie masz mleko? moj je 150. ale ze 2 razy zdarzylo się, ze dorabiałam, czyli 180ml.

w dzien je 130ml. na noc daje mu 150ml. i je bebilon ar na ulewanie i nie moge go zmienic. babelkow nie ma bo odstac 7-8minut musi. juz na stale dawac mu 150ml? nie za duzo chyba. ale tez pare razy calkiem spokojnie zjadl swoja porcje i nie bylo cyrku.

martusia no szkoda, ze tak daleko, pozostaje net, heh dobre z ta karuzela, mój tez się boi jednej zabawki, zdrówka
future sprawdza się, dwie rodziny z niego korzystają

mój jaś dziś zrobił postepy zaczyna machac w gorze nozkami i pierwszy raz uslyszalam jak smieje sie na glos, przeslodkie

Martusia-jak starcza mu tyle co dajesz to na siłę nie zwiększaj. Na mm jednak łatwiej dziecia utuczyć,więc trzeba rozważnie zwiększać porcje.
Mój Kac zjada na noc czasem 240ml, a i tak nocy nie prześpi....maksymalnie 4h a w nocy zjada jeszcze 200-220ml na dwa razy.

Merlin- prywatnie chodzimy. Płacę 30zł na 30min ćwiczeń.
I dziś było sporo mniej płaczu...ufff.

Kac też czasem ogląda tv-jak chcę spokojnie zjeść albo iść do łazienki i niczym innym nie mogę go zainteresować.

Ja zaraz przechyle karmi-dalszy ciąg walki o laktacje. Jak długo jeszcze? :confused2:

nie nie ja mu nie zwiekszam na sile w ogole nic na sile z nim nie robie ;). tylko na noc dostaje 150ml (to z rady stokrotki jak napisala ze jej maly tyle przesypia postanowilam sprobowac ;)) co do wagi to on raczej waga piorkowa albo kogucia a ciezka jak ma w pampersie nasikane duzo :p

no ja nie mam juz pomyslu co to moze byc. a na wizyte w poradni laktacyjnej narazie nie mam funduszy.

swieta coraz blizej powinno sie byc i zyc w zgodzie a tu klops zanosi sie raczej na rozwod chyba ze sie druga polowa naprawi. dobrze ze chociaz milosc dziecia jest bezwarunkowa...

reklama
Taycia mieszkam w Dublinie a ty?
Martusia Oby tylko na karuzele tak reagował :tak:Córeczka mojego kuzyna bała się każdej muzycznej zabawki:/ Wszystko co piszczało, grało powodowało płacz:baffled: Moja tez krzyczy i wierci się podczas jedzenia. Już nie mam pomysłu na to co jej może być!

Do góry