reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

K. mnie od rana wnerwia!
Wczoraj wieczorem z psem był B. i umowa była taka że rano bez kombinowania K. idzie. Od godziny męczę się z Nim i zero reakcji a jeszcze w pierwszym odruchu mi kłamał że był jak spałam... Ja jestem w stanie znieść te jego zaburzenia w 95% ale kłamstwa doprowadzają mnie do szału... szczególnie że on robi to tak nieudolnie.... takie historyjki zmyśla jak 3 latek. Wrrr.
Bartuś teraz wstał napił się i idzie z psem. No ten Bartek to mi wynagradza i Kacpra i męża kochane dziecko

reklama
K. mnie od rana wnerwia!
Wczoraj wieczorem z psem był B. i umowa była taka że rano bez kombinowania K. idzie. Od godziny męczę się z Nim i zero reakcji a jeszcze w pierwszym odruchu mi kłamał że był jak spałam... Ja jestem w stanie znieść te jego zaburzenia w 95% ale kłamstwa doprowadzają mnie do szału... szczególnie że on robi to tak nieudolnie.... takie historyjki zmyśla jak 3 latek. Wrrr.
Bartuś teraz wstał napił się i idzie z psem. No ten Bartek to mi wynagradza i Kacpra i męża kochane dziecko
Bartek to starszy czy młodszy ?

StarAnia nadal jak karmi sie piersia to przez pol roku nie przepaja sie NICZYM? Nawet w upaly? Ja syna przepajalam bardzo duzo no ale wtedy to nie wiedzialam o tym, zeby tego nie robic
Ja wczoraj miałam na szkole rodzenia o laktacji i położna mówiła że jak dziecko jest tylko kp to nie trzeba dawać dodatkowo wody ani żadnych herbatek bo ono się napije mlekiem :)

Berek.

Ja się nie dziwię że ona rodzi jak jej wszystko pościągali co trzymało dziecko wewnątrz. I na zdrowie! Od skurczy co 10minut do partych może minąć i doba... choć nie życzę. Ja wiem że u mnie jakby się pojawiły regularne skurcze to około 5h do narodzin. Jakoś mi się szybko te akcje rozkręcają. Póki co miewam skurcze długie i bolesne (od 2.5 do 4 minut) ale nieregularne. Więc z takimi ja planuję łazić minimum do 36tc a znając życie do terminu bedę się toczyć... Będzie co będzie byle dla mnie i dla dziecka szczęśliwie.

Kaśka Anka miałam z Wami lesbijskie sny! A i premier Morawiecki był moim ginekologiem...
Ale że ja? I że wszystkie byłyśmy w ciąży? Niezły hardcore [emoji23]

Mikołaj się rozpycha.

Miałam rozwinąć temat kikuta. Chodziło mi o to że jak urodziłam B. wszedł trend tego mycia mydłem no i ja debil posłuchałam. A B. zaczęło się babrać jakaś czy ropa czy osocze plus krew z tego szła to się wk..ilam. A że w domu gencjana była to mu pacnęłam nią raz,drugi i momentalnie wysechł i odpadł. Także nikt mnie nie namówi na to mycie mydłem. Poza tym tyle lat kazali nawet podczas kąpieli uważać by nie zamoczyć... a coś co przez pokolenia funkcjonowało dobrze i się sprawdzało to moim zdaniem zostawić i nie kombinować. O!

Mikołaj się rozpycha.

Miałam rozwinąć temat kikuta. Chodziło mi o to że jak urodziłam B. wszedł trend tego mycia mydłem no i ja debil posłuchałam. A B. zaczęło się babrać jakaś czy ropa czy osocze plus krew z tego szła to się wk..ilam. A że w domu gencjana była to mu pacnęłam nią raz,drugi i momentalnie wysechł i odpadł. Także nikt mnie nie namówi na to mycie mydłem. Poza tym tyle lat kazali nawet podczas kąpieli uważać by nie zamoczyć... a coś co przez pokolenia funkcjonowało dobrze i się sprawdzało to moim zdaniem zostawić i nie kombinować. O!
E tam, ja normalnie myłam, suszylam, wierzyłam i pępek odpadł w 8 dobie, bez żadnych problemow.

reklama
Do góry