reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześniowe mamy 2018

StarAnia nadal jak karmi sie piersia to przez pol roku nie przepaja sie NICZYM? Nawet w upaly? Ja syna przepajalam bardzo duzo no ale wtedy to nie wiedzialam o tym, zeby tego nie robic

Wiem , że to pytanie do Ani.. ale moge odpowiedziec. Tak absolutnie niczym. Z piersi najpierw leci "picie" potem jedzenie. Ja urodziłam w połowie maja i do skończenia 6 mies młody nie dostał kropli niczego innego

reklama
Może powinnaś się nad tym zastanowić.. Z pisania fajnie można wyżyć. A Ty masz nieźle teksty.. ha bym kupila:)
Moja polonistka z LO gdy dałam jej jakąś tam rozprawkę wstawiła mi pałę i mówi że czytała 2x bo za pierwszym razem ją wciągnęło i dopiero jak skończyła kapnęła się że ma to ocenić pod kątem rozprawy naukowej a tu już było dno dna i żebym skupiła się na pisaniu beletrystki ;) bo ona chętnie kupi i poczyta... :) a ja od 20 lat nie napisałam NIC choć zaczęłam kilka...

Dominika to podobnie z usg jak u mnie waga 1890g pomiedzy 31/33tyg. Tylko mi już lekarz nie dał na kolejne usg skierowania :/ i zamierzam jeszcze pójść sobie prywatnie zrobić.

Mnie w szpitalu pępek kazali octeniseptem psikać, też się babrał, znajomy chciał kupić mocny spirytus jak to kiedyś używano ale nie ma już w sprzedaży takiego. Tego octeniseptu używałam też sobie na krocze po porodzie.

Musisz więcej popytać.. czy już podała mm- bo to zasadnicza różnica. Jeśli tak to dziecko może nie chcieć się wysilić bo mm łatwo leci..
Ale jak napisała Ania najlepiej poszukać profesjonalisty w okolicy. Doradcy za opłatą przyjeżdżają do domu, można do nich podjechać do szpitala. Dużo zależy od tego co ona chce.
Skąd jesteście?
Ona z Zabrza.

Ja kupiłam małą buteleczke octaniseptu.
Wrzuciłam do kosmetyczki szpitalnej.
Przy pierwszym porodzie ranę po nacięciu psikałam nim. Przy drugim do pępka używałam. Psikałam na patyczek taki do ucha i czyściłam dookoła te wszystkie zakamarki. Gazików jeszcze nie mam. Muszę nabyć.

Dominika to podobnie z usg jak u mnie waga 1890g pomiedzy 31/33tyg. Tylko mi już lekarz nie dał na kolejne usg skierowania :/ i zamierzam jeszcze pójść sobie prywatnie zrobić.

Mnie w szpitalu pępek kazali octeniseptem psikać, też się babrał, znajomy chciał kupić mocny spirytus jak to kiedyś używano ale nie ma już w sprzedaży takiego. Tego octeniseptu używałam też sobie na krocze po porodzie.

Mi też 7 lat temu zareklarowali octanisept na szkole rodzenia.. I odpadał kurde z miesiąc..
Dopiero po latach doczytałam jakie to gów.no pod kątem składu.. Teraz kupiłam waciki że spirytem i koniec

reklama
Do góry