reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Dziewczyny chyba tutaj przewinął się wątek pójścia do gin na NFZ żeby uzyskać skierowanie na badania krwi których w 1 trymestrze trochę jest. Powiedzcie proszę czy prowadzicie ciążę i na nfz i prywatnie czy po prostu poszłyście po skierowanie na badanie raz i tyle? No i oczywiście jak już byłyście na tej wizycie to mówicie, że przyszłyście tylko po to skierowanie czy jak? Nigdy nie byłam u żadnego lekarza specjalisty na nfz, i nie wiem właściwie jak mam to rozegrać 😂 a w 1 ciąży wszystko robiłam prywatnie i nie ukrywam, że koszty były bardzo duże, i jeżeli faktycznie można je troszkę obniżyć to czemu nie skorzystać natomiast kompletnie nie wiem jak mam się na takiej wizycie zachować.

Jutro rodzinny będę wiedziała coś więcej. Dzisiaj z 30-40 minut zobaczyłam plamienia. Nie na bieliźnie, ale na papierze, przetarłam dwa razy i w sumie potem już nic się nie działo. Ale zobaczymy jutro być może co się tam dzieje. :) Nie ukrywam, że trochę się wystraszyłam, ale chłopak mnie na szczęście uspokoił.

@ina1290 ja poszłam właśnie w piątek zarejestrować się do lekarza, jutro rodzinny i będę się zapisywała na test beta HCG, dzięki czemu mam za darmo, a tak to bym miała za jakieś 50-60 zł, co jest dla mnie szokiem bo rok temu robiłam sobie Betę za niecałe 25-30 zł.

mnie nawet nie tyle co dziwne sny się śnią ale takie których sprawdzam znaczenie w senniku i czasami wprowadza to niepokój. A że w sennik wierzę i w poprzednich dwóch ciążach które się poronieniem skończymy śniły mi się „dziwne” rzeczy to się trochę boje…
Też kiedyś sprawdzałam w senniku znaczenie snów, ale raczej z ciekawości niezbyt wierząc w ich sprawczość.
Tym razem wszystko będzie dobrze, a podobne sny to zbieg okoliczności🤞
Kiedy jakieś usg? Na jakim etapie jesteś?

Ja np herbaty i soki owocowe. Były u mnie Kubusie ale niestety obrzydly mi jak mleko 😄😄😄
Na mleko miałam ochotę z płatkami cynamonowymi. Zrobiłam i ochota przeszła. I tak ze wszystkim. Coś bym zjadła/ wypiła zaczynam konsumpcję i bleee. Może to stres przed jutrzejszą wizytą ale ja stres zawsze zajadałam a teraz mam kapcia w gębie jak na kacu gigancie 🥹

reklama
Wracając do realistycznych snow, to właśnie obudziłam się przerażona że budzik źle ustawiłam i obudziłam się po 11:00, spóźniając na 3 z moich ważnych spotkań w pracy. To było tak mocno realistyczne że jak się rzeczywiście obudziłam to aż się bałam że dzisiaj wtorek...

Do góry