reklama

Wrzesniowe mamy 2026

Ależ piękne dziś wiesci!!! 🩷💙🩷💙 Dziewczyny moje gratulacje!!!! Potrzebujemy tu podniesienia na duchu;) cieszę się razem z Wami, ba... Wszytskie się cieszymy! Opowiecie coś? Jak wyglądało badanie, jakie emocje?
Ja miałam te prenatalne u swojego prowadzącego , za tydzień mam jeszcze te na NFZ . Ogólnie u mnie badanie wyglądało jak każde usg , tylko że najpierw przez brzuch a potem jeszcze dopochwowo. Pierwszy raz maz zobaczył dzidziola bo takto zostawał z córką wiec on bardzo się ucieszył ❤️ Ja jak usłyszałam serduszko i zobaczyłam jak macha rączkami to tylko czekałam na parametry żeby dr powiedział że wszystko jest ok ( ale powiem szczerze że mnie bardzo psychicznie uspokoiło to SANCO przed ), patrzyłam głównie czy się rusza i czy serce bije

reklama
Ależ piękne dziś wiesci!!! 🩷💙🩷💙 Dziewczyny moje gratulacje!!!! Potrzebujemy tu podniesienia na duchu;) cieszę się razem z Wami, ba... Wszytskie się cieszymy! Opowiecie coś? Jak wyglądało badanie, jakie emocje?
Ja byłam z mężem i początkowo lekarz próbował przez brzuch, ale ze tylnozgiecie i na pleckach ułożył się dziub, to przeszliśmy do sondy. Więc ja musiałam się tak ułożyć na leżance, że nic nie widziałam na ekranie :D tylko mój mąż widział. Serduszko słyszeliśmy. Z 30 min gmerał tam sonda i jeszcze trząsł mi brzuch i sonda też, żeby się odwróciła księżniczka. Ja tylko skupiłam się na komunikatach i czekałam jak będzie już po, bo typ niezbyt delikatny był :p 5.03 mam wizytę u swojej lekarz prowadzącej. Ten od prenatalnych powiedział, ze nie widzi potrzeby kolejnych badań i że kolejne połówkowe w 20 tyg. już widzę jak wytrzymuje 8 tyg bez USG :D

Ale ja się zdecydowanie lepiej czuje. Wracają powoli siły i energia. Wjechały codziennie spacerki i więcej ogarniam. Nie muszę ciągle leżeć. Dziś mam zjazd na studiach :)

U mnie było USG przez brzuch. O nic nie pytałam dałam w spokoju przeprowadzić lekarzowi badanie. Wszystko udało się znaleźć, wszystko oki. Później zweryfikował to z Pappa ryzyka wyszły niskie. 🤗

Ale super, że już macie to za sobą :) ja czekam... ale będę czekać przynajmniej w miłym klimacie, bo lecimy na kilka dni w cieplejsze rejony i wracam prosto na prenatalne :D
Ale super ! Podzielisz się gdzie lecicie ? My zaklepaliśmy wakacje w Grecji na początku maja 😍 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i uda nam się polecieć 😍 myśleliśmy o Zjednoczonych Emiratach albo Omanie ale tam z dzieckiem już może być za gorąco plus ja w ciąży wolałabym ciut niższe temperatury ale kusza mnie te loty

Ale super ! Podzielisz się gdzie lecicie ? My zaklepaliśmy wakacje w Grecji na początku maja 😍 mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i uda nam się polecieć 😍 myśleliśmy o Zjednoczonych Emiratach albo Omanie ale tam z dzieckiem już może być za gorąco plus ja w ciąży wolałabym ciut niższe temperatury ale kusza mnie te loty
My też planujemy dłuższy urlop w okolice majówki :) mąż się cieszy, bo od x lat ciągnęłam go w kierunku, gdzie mogę się wspinać :p a teraz wreszcie będzie miał swoje plażowe wakacje

reklama

Do Hiszpanii :) akurat mamy szczęście, bo ma być około 20-22 stopnie bez deszczu i wiatru, więc syn będzie mógł siedzieć na plaży - jedziemy typowo na chill, bez większych planów :D Grecja w maju suuper! Ja kocham Grecję, właśnie 3 lata z rzędu tam byliśmy, więc teraz padło na inny kierunek (chociaż mocno ograniczały mnie loty, bo siatka Ryanaira jest dość ograniczona w lutym :D) Do Emiratów też bym kiedyś poleciała.. właśnie tak w naszą zimę

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry