reklama

Wrzesniowe mamy 2026

reklama
To i ja się witam na nowej grupie
Dziś 6+6 tc, dwa dni temu potwierdzona ciąża serduszkowa, zarodek 9mm
Kolejna wizyta na 30.01.26 żeby sprawdzić czy prawidłowo się rozwija. O ciążę walczymy 6 lat więc to nas mały cud.
Dlatego betę sprawdzałam do 20dpt bo ciągle się bałam, że spadnie.
Opuszczamy po tej wizycie klinikę niepłodności (pełni obaw) i rozpoczynamy prowadzenie ciąży u innego lekarza strikte położnika.
Nudności nie opuszczają mimo włączenia leków, dlatego od jutra zwiększamy dawkę 🤣 nic bardziej mnie nie cieszy jak te mega nudności, doczekałam się że mogę pomarudzić

Kolejna wizyta na 30.01.26 żeby sprawdzić czy prawidłowo się rozwija. O ciążę walczymy 6 lat więc to nas mały cud.
Opuszczamy po tej wizycie klinikę niepłodności (pełni obaw) i rozpoczynamy prowadzenie ciąży u innego lekarza strikte położnika.
Nudności nie opuszczają mimo włączenia leków, dlatego od jutra zwiększamy dawkę 🤣 nic bardziej mnie nie cieszy jak te mega nudności, doczekałam się że mogę pomarudzić
Będzie dobrze! Musi być;) a marudzić to możesz do woli, takie prawo ciężarnej;)

Gratulacje i spokojnej nudnej ciąży ❤️

U mnie nawet nie widać pęcherzyka tylko jakiś niewielki zarys a już mam sporo mdłości. Dziś to już nawet musiałam biec do toalety. W pierwszej ciąży objawy zaczęły się od 9 tygodnia. To że mam te objawy to że czuje się że jestem w ciąży daje mi nadzieję, że jeszcze się coś pojawi. Za tydzień mam kolejna wizytę. Dziś dzwonili do mnie z przychodni żebym przyszła.

Ale beta wczorajsza jeszcze niska. Chociaż cały czas sobie powtarzam przyrost jest podobno najważniejszy
Widocznie bardzo wcześnie wykryłaś. Ja w poprzedniej ciąży zaczynałam od bety 11. Teraz od 14 ale pozytywny test 2 -3 dni przed spodziewaną miesiączką więc niska beta to nic złego. Teraz jestem 4+3, wczoraj robiłam trzecią betę i jest 296 czyli norma w tym tygodniu ciąży i przyrost w normie. Za dwa tygodnie idę na wizytę żeby potwierdzić. Dlatego bez stresu :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry