reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wrześnióweczki

W książce czytałam, że II trymestr zaczyna się od 14 tygodnia.
Ja zawsze uwielbiał zapach benzyny, lakieru i farby :p
Co do śluzu to podobno zwiększona jego ilość jest w ciąży normalna.
Mnie brzuch boli jak np. leżąc gwałtownie się przękręce albo gdy się zdenerwuje.

Kornela123 wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :)

reklama
Zauwazylam rowniez ze nie moge za dlugo trzymac dziecka na rekach, a co gorsza nosic go chwile. Brzuch napina sie, twardnieje i robi jak balon.. Boje sie co powie lekarz. W poprzedniej ciazy szybko zaczela mi sie skracac szyjka, a nie wyobrazam sobie teraz lezec non stop w lozku przy 3 latku...

Zauwazylam rowniez ze nie moge za dlugo trzymac dziecka na rekach, a co gorsza nosic go chwile. Brzuch napina sie, twardnieje i robi jak balon.. Boje sie co powie lekarz. W poprzedniej ciazy szybko zaczela mi sie skracac szyjka, a nie wyobrazam sobie teraz lezec non stop w lozku przy 3 latku...

A to by było w ogóle wykonalne? :) Musisz uważać na siebie, znajoma z pracy też nosiła dziecko i trafiła do szpitala :(

Pola, no to miałaś wczoraj dzień. Moje codziennie pytają za ile dzidzia wyjdzie? :p Co do kosmetyczki też mam koło siebie, ale nigdy czasu nie było. W końcu poszłam. Z kosmetyczką po imieniu jesteśmy ma tyle samo lat co ja i jak chce to do mnie przychodzi zrobić brwi, czy pazurki :) Kolejną wizytę mam 22.03 przed świętami, ale może na sobotę przełożę wizytę i zrobie sobie paznokcie i brwi na same święta.

Molly, II trymestr zaczyna sięw 14tc. A co do Twojego męża, to mój też lubi grzebać przy samochodach. Mój mąż z zawodu jest mechanikiem samochodowym :)

Kornelia, kciuki za wizytę.

Cześć dziewczyny, właśnie czekam do dentystki. Musi mi plombe poprawić na zebie. Poza tym wszystko ok mam.

Kurcze, Wy tyle objawów ciągle macie, a ja prawie wcale. Aż mi przez to głupie myśli chodzą po głowie. Muszę wytrwać do wtorkowego usg. :(

reklama
Hess ja też praktycznie nie mam objawów, nie ma się co nakręcać, Bóg czuwa nad naszymi maleństwami.

Malujecie paznokcie? Ja robiłam sobie hybrydę ale teraz się boję.

Do góry