reklama

Wrześniówki u lekarza.

Zanetka Gratuluję udanej wizyty! Takie wizyty to aż miło!!!
Doti właśnie, ciekawe jak chodzą te pracujące, no nic zobaczymy 3 sierpnia, ja to nie lubie babek lekarzy, bo są mniej delikatne, tylko jedną znałam która była super! Już się denerwuję normalnie:baffled:

reklama
Axarai dobre podejcie i pozytywne myślenie to połowa sukcesu !!! Głowa do góry , będzie dobrze.

A ja mam od wczoraj jakieś dziwne uczucie , że lekarz mi stwierdzi , że to jednak chłopiec , nie dziewczynka hehehe tak jak to miało miejsce przy Miłoszu ;)

dziewczęta a jaki powinien być prawidłowy puls ? ja mam teraz codziennie takie uczucie że strasznie chce mi sie spać ale czuję jak mi serce strasznie wali...

Axarai dobre podejcie i pozytywne myślenie to połowa sukcesu !!! Głowa do góry , będzie dobrze.

A ja mam od wczoraj jakieś dziwne uczucie , że lekarz mi stwierdzi , że to jednak chłopiec , nie dziewczynka hehehe tak jak to miało miejsce przy Miłoszu ;)

Mam dokładnie te same obawy co do płci - mam nadzieje że w piątek lekarz potwierdzi dziewczynke a nie będzie sugerował chłopca jak ostatnio:D dwóch innych lekarzy mówiło że dziewczynka jest wiec na razie jest 2 do 1 na dziewczynkę:D

Ostatnia edycja:
moja pani doktor powiedziala ze puls moze nawet do 120 skakac w ciazy

dziewczęta a jaki powinien być prawidłowy puls ? ja mam teraz codziennie takie uczucie że strasznie chce mi sie spać ale czuję jak mi serce strasznie wali...

hej,
pisałam kilka razy, ale było to tak dawno, że może mnie nie pamiętacie. Z racji obowiązków domowych nie mam czasu na forum.
Chciałam zamienić głos w sprawie Merlin. Mianowicie w poniedziałek wyszłam ze szpitala, a położyli mnie tam, bo skakał mi puls. Ciśnienie miałam ok, nawet niskie, tylko puls skakał, nawet do 110. Do tego waliło mi w klacie. Lekarze nie bardzo wiedzieli co ze mną zrobić, skoro ciśnienie jest ok. Dodam, że pierwsza ciąża zakończyła się w 35 tyg. z powodu wysokiego ciśnienia ( tzw. gestozy). Poleżałam od czwartku do poniedziałku na obserwacji, nie włączyli mi lekarstw, tylko magnez i potas i wypuścili. Także polecam odpoczynek i niestresujący tryb życia.
Jestem również ciekawa co na temat pulsu mówią wasi lekarze.
pozdrawiam

powinnas zglosic to lekarzowi swojemu. ja mam roznie, ale najwiecej 150 i chcieli karetke wzywac... i z racji tego pulsu i nadcisnienia mialam holtera a niedlugo holtera cisnieniowego bede miec.

Wróciłam. Wszystko jest ok. Wyniki super , a mroczki mogą być spowodowane uciskiem dziecka na jakieś naczynia, jak się będzie powtarzać to zgłosić się do szpitala. Jest jednak na 100% dziewczynka ;) Jest bardzo duża, w związku z czym mam się szykować do cesarki , waży już 2440gr. No i termin mi się skrócił z 23.09 na 02.09. Powiedział , ze nie mam już brać nospy , bo na tym etapie to takie twardnienie brzucha i skurcze są normalne. COś mi się zdaje , że szybko się rozsypie ;) Zaczynam mieć już stresa. Powiedział jeszcze , że bardzo ładnie przybieram na wadze , co było dla mnie zaskoczeniem , bo mi się wydaje , że wyglądam już jak słoń. Z tabletek zostawił mi tylko tardyferon , ale tylko 1 x dziennie na tą anemię.

Ostatnia edycja:
reklama
alebur, faktycznie duża córa :)

Ja mam wizytę jutro ale bez usg, tylko odbieram wyniki badań i robię wymaz na paciorkowca. Wy też macie już wizyty co 2 tygodnie?

martusia, ja pomimo tego że czuję się bardzo dobrze i tylko wieczorami odczuwam zmęczenie, to też mam trochę dość i mam nadzieję że urodzę bliżej 38 tygodnia niż 42...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry