reklama

Wrześniówki u lekarza.

a ja mam do Was pytanie. Przyszly do mnie wyniki badan z kliniki i wszystko jest w normie oprocz ...potasu. norma jest do 5.5 a ja mam az 7.5. Nie widzialam sie jeszcze z lekarzem wiec moze Wy cos wiecie na ten temat. No bo chyba bardziej bym sie spodziewala obnizonego niz podwyzszonego...

reklama
Jak to jest dziewczyny z tym badaniem genetycznym?czy którąś z ewentualnie wykrytych chorób można leczyć czy to tylko dla własnej świadomości?No i czy porzebna taka świadomość?Jak myślicie?
To zależy, co wykryją... Wady chromosomalne (czyli będące efektem nieprawidłowości w liczbie lub ułożeniu chromosomów w komórkach organizmu człowieka) są nieuleczalne. Ale np. wady serca, nerek mogą być operowane albo już w ciąży, albo bezpośrednio po porodzie. Przezierność karkowa - Serwis dla Kobiet naObcasach.pl
Właśnie wróciłam od lekarza:) na razie wyniki dobre, skierowanie na następne badania dostałam i kolejna wizyta za miesiąc. Okruszek ma już 24,5 mm i jest o 3 dni starszy niż w suwaczku;) dowiedziałam się że nie przysługuje mi na nfz usg genetyczne bo nie jestem w grupie ryzyka i mogę je zrobić tylko prywatnie. Jak myślicie warto je zrobić?
U nas robią te badania na NFZ wszystkim kobietom, które oczywiście przyjdą do poradni K. Ale rzeczywiście jest taki zapis, że to badanie na NFZ przysługuje tylko kobietom z grupy podwyższonego ryzyka... U nas prywatnie kosztuje w granicach 150-220zł.
a ja mam do Was pytanie. Przyszly do mnie wyniki badan z kliniki i wszystko jest w normie oprocz ...potasu. norma jest do 5.5 a ja mam az 7.5. Nie widzialam sie jeszcze z lekarzem wiec moze Wy cos wiecie na ten temat. No bo chyba bardziej bym sie spodziewala obnizonego niz podwyzszonego...

W poprzedniej ciąży ciągle mi zły potas i sód wychodziły (za małe znaczy) i lekarze za bardzo nie wiedzieli dlaczego. Ja to powiązałam ze szczawianami wapnia w moczu i nagłym puchnięciem dochodząc do wniosku, że to nerki są przyczyną... i się potwierdziło niestety... Urolog mi powiedział znacznie później, że jeśli z potasem się dzieje coś nie tak (obojętnie czy rośnie, czy spada), to to niemal na pewno nerki.

Byłam dziś na wizycie. W badaniach TSH wyszło za niskie a aTPO za wysokie - mam powtórzyć badania pod koniec lutego. Do tego w badaniach krwi lekarz wyczytał jakąś infekcję - oczywiście chodzi o mój kaszel. Poza tym jakieś nieliczne grzybki w pochwie więc dostałam globulki. Poza tym nic nowego - zwykłe badanie ginekologiczne, skierowanie na USG, badanie moczu i coombsa bo nie było wyniku :crazy:

Bubuś to naprawdę cię dopadło!!! ale tak jest zawsze wszystko naraz:(
My prosimy o kciukasy!!! idziemy dziś do ginka bo od kilku dni nie boli mnie wcale brzuch , i dopadło mnei mega przeziębienie idziemy po jakis przepis na wyleczenie się i zobaczyć czy z Kropkiem wsio oki bo się troche boję o niego że przez ten mój mega kaszel ma tam takie wstrząsy :) mielismy isc za tydz ale nie wytrzymamy az tyle i lecimy dziś:)

maja trzymam kciuki

Ja byłam wczoraj na wizycie ale wróciłam po 20 i padlam ze zmeczenia. Lekarz potwierdzil że jestem w ciązy zrobil usg, moja fasolka ma 74mm i jest o tydzien mniejsza niz wynika z daty ostatniej miesiączki. Serduszko bije :) następna wizyta za 3 tygodnie i ma zrobic ogólne wyniki moczu morfologii i poziom glukozy

maja trzymam kciuki

Ja byłam wczoraj na wizycie ale wróciłam po 20 i padlam ze zmeczenia. Lekarz potwierdzil że jestem w ciązy zrobil usg, moja fasolka ma 74mm i jest o tydzien mniejsza niz wynika z daty ostatniej miesiączki. Serduszko bije :) następna wizyta za 3 tygodnie i ma zrobic ogólne wyniki moczu morfologii i poziom glukozy

chyba 7,4 mm - szwagierka jest w 13 tygodniu i jej maluszek ma 67mm, mój 3 dni temu mial 25;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry