reklama

Wrześniówki u lekarza.

Polisia- według USG to jedenasty tydzień. Ale różnica przez te dwa tygodnie ogromna! B. jak zobaczył to oczy mu szalenie błyszczały ;) Lekarz pokazał nam krążenie krwi u Dziecia. A ja czuję,że siedzi tam dziewuszka :) Może za dwa tygodnie już coś będzie widać. Mamy dostać płytkę z tego prenatalnego USG :)
Lotka Dzięki :D

Ach- i jestem bardziej sierpniowa niż wrzesniowa na ten moment, ale zostaję tu :)

reklama
Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i dzidziusiów machających kończynami :-)

Co do torbieli to ja miałam dwie i one znikają po jakimś czasie, są zupełnie niegroźne dla ciąży. Powstają pod wpływem hormonów w pierwszych tyg ciąży a potem wszystko się wchłonie, więc spokojnie :)

Martusia, Gorgusia, Maja, Montezowa - gratuluję udanych wizyt. Cieszę się strasznie, że u Was wszystko ok.

No i ja też po wizycie. Po pierwsze i najważniejsze - dzieciątko jest zdrowe, serducho bije, machało do mnie raczkami i nóżkami (prawie się poryczałam) i ma 21 mm. Wg USG ma 8t5d a więc jest trochę młodsze niż wg OM.

Gorzej jest ze mną. Miałam przeczucie, że wyniki krwi i moczu nie wyjdą mi najlepiej i sprawdziło się. Mam anemię i bakterie w moczu. Dostałam tabletki na jedno i drugie. Poza tym jak skończy mi się kwas foliowy, czyli za jakieś 3 tygodnie mam sobie zakupić jakieś witaminki dla mam. Kolejna wizyta za miesiąc 8 marca.

P. S. Okazało się, że mamy z mężem identyczne grupy krwi A Rh - :)))

Również gratuluję udanych wizyt!
Demetrios
- dbaj o siebie i będzie ok! Musi być :D
Ja dostałam nowe witaminki Pregna Plus z DHA i kwasem foliowym. Od dziś łykam.
Widzę,że moje małe największe chyba :szok::-)

Gratuluje super udanych wizyt:))zazdroszcze(pozytywnie oczuwiście)widoku maleństw;))już się noe moge doczekać mojego aniołka a to dopiero 22 lutego ach ...

Ja tak mam weronkazzz. Po porodzie dziecku zbadają grupę krwi i jeśli przejmie Rh+ męża to muszą Ci podać immunoglobulinę chyba w ciągu 72 godzin, żeby nie było zagrożenia przy drugiej ciąży. Istotne jest to również gdyby w tej ciąży pojawiły się jakieś plamienia, krwawienia bo wtedy też trzeba podać immunoglobulinę. Ja w tej ciąży przez to już leżałam w szpitalu bo zaczęłam plamić i musiałam mieć podaną immunoglobulinę a to tylko w szpitalu jest możliwe. Z resztą miałam ją tak samo podawaną w poprzedniej ciąży przy plamieniu i po porodzie bo Dominiś przejął moją grupę krwi ale Rh męża. A wcześniej jeszcze po poronieniu.

I ja po wizycie. Maleństwo rośnie- ma już 3,5cm :D Machało do nas rączkami i nóżkami i pocierało sobie buziola łapką. Piękny widok! Moje krwawienia to nadżerka- lekarz delikatnie mnie zbadał, a krwawienie jakby mi coś urwało....
Dostałam kolejne badania- hiv, hcv, różyczka i coś tam jeszcze. 22.02 mam usg genetyczne.
A oto i Małe:

to jestesmy tak samo 11,1 tydzien ciazy :-) maluszek ma rozniez 3,5 cm :) wszystko wporzadku, dostalam nawet filmik z usg :) cos cudownego zobaczyc malenstwo jak sie rusza... nastepny termin 8.03

reklama
No dziewuszki super że wszystkoe wizyty udane !!!i nasze maluszki zdrowe!!! Bbaydoll ,Gorsusia Wasze to już wogóle ogromniaste są :)
Demetrios aby wszystkie bakterie szybko znikły!!! co do anemi , to też pewno nie bawem się jej nabawię bo miałam przez połowe życia :( witaminki dla ciężarówek biore od 2lat jak tylko zaczeliśmy sie starać o fasolke :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry