• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wrześniówki u lekarza.

Myślę, że nie można generalizować że na NFZ to nie ma usg. Ja do tej pory byłam na trzech wizytach - na pierwszej szukaliśmy na usg kropka i był tylko pęcherzyk, więc dwa tygodnie później znowu była wizyta i usg - wtedy już było widać maleństwo i zaczątki serduszka. Tydzień temu byłam z wynikami i lekarz dał skierowania na następne badania i zrobił szybkie usg przez brzuch żeby sprawdzić akcję serca i było już pięknie je widać, wtedy też dostałam pierwszą fotkę dzidzi(wcześniejsze zostały w karcie). Do tej pory NFZ mnie rozczarował tylko tym, że nie będę mieć USG "genetycznego". Myślę, że sporo zależy od lekarza oraz sprzętu jaki ma w gabinecie

reklama
Ja chodze prywatnie i myslałam ze przy kazdej wizycie bedzie ,na pierwszej widziałam dzidzie i serduszko .Fakt ze dzis zapłaciłam 70 zł a nie 130 jak ostatnio .Dobra koniec nie bede się wkrecac wszystko jest ok i tyle .Prawda dziewczynki :-).Za to ze kasiorka została bo planowałam 130 to kupiłam dzidzi pajacyka :-D. Zrobie fote i wkleje ,ale radocha:-D

U mnie na kazdej wizycie mam usg, place 60zl/wizyte. z tym, ze lekarz stara sie je robic szybko(zeby nie przeszkadzac maluchowi) a dopiero w poniedz ide na to dluzsze genetyczne. niestety w tej ciazy chodze sama, bo maz w tym czasie siedzi z Tomem.... no chyba ze na 4d potem to z nim, albo cos sie wymysli :-)

W Koscierzynie na pewno tak czesto nie robia gdyz z Domisiem raz chodziałm NFZ a raz prywatnie i jak byłam akurat NFZ to nie miałam a tutaj w Żukowie nie wiem bo pierwszy raz byłam tutaj :P takze zobaczymy jak to się ma tutaj...

Dziewczyny Gratuluję udanych wizyt !!! Fasoka jak lekarz mówi ze ok to jest ok:) i zaobacz masz pięknego pajacyka dla Dzidzi:) hehe tu trzeba sie przyzwyczaic ze nie ma usg bo przez cala ciaze jest ich tylko 1 albo 2:( bo gin mowi bije serducho, rusza sie , wyniki w porzadku to po co denerwowoac malucha:)
Pajka juz dzis 14:) widziałam że dziś też kilka dziewczyn ma wizytki więc zaciskamy mega kciukasy i czekamy na same dobre wieści!!!

Ja już po badaniu, wszystko jest dobrze :-) dzidziuś ma 5 cm od głowy do pupy, wszystkie wymiary ok, ruszał się na boki i trzymał się łapkami za głowę, ryczałam jak głupia. Doktor pokazywał mi kolana, łokcie, pęcherz, żołądek itp. Następna wizyta za miesiąc, ale nie ma konieczności robienia usg, następne usg dopiero w 20 tygodniu ma być. Pozdrawiam Was w ten piękny dzień :) nareszcie mogę się wszystkim pochwalić że jestem w ciąży!
Ciąża.jpg

reklama
Kasiu jaki wielkoludek!!! jaki śliczny!!! qrcze no widok przepiękny!!! ja sie prawie poryczalam jak zobaczylam jak ruszal si eostatnio na boki a jak bym zobaczyla jak trzyma za glowke to bym tam napewno tez wyla jak bobr:) super ciesze sie ze wszystko jest dobrze!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry