reklama

Wrześniówki u lekarza.

reklama
dzidzia szt 1 :) serduszko pięknie bije, wg usg to 9 tydz i 5 dzień, za dwa tygodnie badania prenatalne, powiedzialam lekarce o tym śluzie takim ciagnacym się zbadała powiedziała, ze to śluz szyjkowy cokolwiek oznacza nie wiem czy dobrze, czy źle..., ale szyjka zamknięta. Dzidzia ma 27 mm :) dostałam antybiotyk na te bakterie w moczu a że jeszcze wymazu nie ma (5 dzień!) to kazala mi się niezwłocznie skontaktować jak bede je miała...bo to oznacza, ze są bakterie w posiewie...

Kasia P cuuudo 5 cm, raaaaju! :) a powiedz suwaczek 11t 4d to masz ciąży czy od OM? bo jestem strasznie ciekawa :) ja planuję usg genetyczne za 1,5 tygodnia
Strasznie fajnie, że usg i wizyty ok, Liljana rozbawiłaś mnie tą własną interpretacją! :D haha
Pajkaa jak szyjka zamknięta to chyba ok :) ważne, że dzidzia super :D

Kasia P cuuudo 5 cm, raaaaju! :) a powiedz suwaczek 11t 4d to masz ciąży czy od OM? bo jestem strasznie ciekawa :) ja planuję usg genetyczne za 1,5 tygodnia
Strasznie fajnie, że usg i wizyty ok, Liljana rozbawiłaś mnie tą własną interpretacją! :D haha
Pajkaa jak szyjka zamknięta to chyba ok :) ważne, że dzidzia super :D

Suwaczek mam ustawiony według terminu jaki wyznaczył lekarz w 8 tygodniu ciąży według usg bo ciąża wyglądała na starszą niż z OM. Ale teraz znowu się przesunęło i ciąża wygląda na jeszcze starszą niż na usg z 8 tygodnia, z usg dzisiejszego wychodzi mi 12 tydzień i 3 dzień, to znaczy że mogę mieć termin porodu nawet na 26 sierpnia. A z OM powinien być 4 września. Ale ja wiem kiedy miałam owulację (10 grudnia) więc to że dzidzia wygląda na starszą chyba nie ma znaczenia, bo wiek ciąży powinien być ten wrześniowy, wcześniej po prostu nie było możliwości zapłodnienia. A z usg wynika że dzidzia jest ponad tydzień starsza... to raczej niemożliwe, chyba że ja czegoś nie pamiętam... W każdym razie suwaczka już nie zmieniam, zostanie ustawiony tak jak był i z takim terminem jaki mam wpisany w kartę ciąży. A jak zostanę sierpniową mamą to też będzie fajnie :-)

hej dziewczyny,
gratuluję udanych wizyt. Ja mam dopiero 5 marca, chociaż to druga ciąża znowu nie mogę się doczekać.
Ja chodzę na NFZ, i usg miałam już dwa razy. Pierwsze koło 4,5 tygodnia, kiedy nic nie było widać i kolejne dwa tyg później. Mam za to inny problem, lekarz zaleca mi badania, ale nie daje skierowania. Zrobiłam sobie ogólnie badanie ogólne moczu, morfologie. Mam do was pytanie, na jakie badania lekarz dał wam skierowanie? i jeszcze jedno czy badanie ogólne moczu wykryje bakterie w moczu? czy może pokaże, że coś jest nie tak w moczu? posiew kosztuje u nas 50zł i zastanawiam się właśnie.
pozdrawiam

Gratuluje udanych wizyt!!
Ja się nie mogę doczekać swojej, dopiero 23 lutego:no:
gosia23s moim zdaniem jak coś będzie nie tak to powinno to już wyjść nawet w ogólnym badaniu:tak:

hej dziewczyny,
gratuluję udanych wizyt. Ja mam dopiero 5 marca, chociaż to druga ciąża znowu nie mogę się doczekać.
Ja chodzę na NFZ, i usg miałam już dwa razy. Pierwsze koło 4,5 tygodnia, kiedy nic nie było widać i kolejne dwa tyg później. Mam za to inny problem, lekarz zaleca mi badania, ale nie daje skierowania. Zrobiłam sobie ogólnie badanie ogólne moczu, morfologie. Mam do was pytanie, na jakie badania lekarz dał wam skierowanie? i jeszcze jedno czy badanie ogólne moczu wykryje bakterie w moczu? czy może pokaże, że coś jest nie tak w moczu? posiew kosztuje u nas 50zł i zastanawiam się właśnie.
pozdrawiam

jeżeli badanie moczu masz z badaniem osadu to tak wyjdą Ci bakterie, aler jak bez osadu to nie bo w osadzie są bakterie albo nie
a nie masz dostępu do
http://www.diag.pl/ ja płacilam tam 25 zl

POLISIA moja lekarka powiedziala, ze badanie prenatalne najlepiej zrobic w 12 tc nie

reklama
Gosia w ciąży z Patim miałam robiony posiew bo wyszły liczne bakterie w badaniu zwyklym. Chodziłam prywatnie do lekarza więc nie dostałam skierowania , poszłam do rodzinnego a on z takimi wynikami bez problemu je dal. U mnie kosztuje 40zł. Musisz sie upomniec o skierowania , ja mam zamiar wołać od mojego teraz na toxo ciekawe czy da bo też ma z tym problem

Maja ja za tydzień mam 4 usg

Gratuluje udanych wizyt laseczki

Zaczęłam sie rozglądać za innym ginem bo obecny mnie wkurza (niestety w mojej mieścinie wybór prawie żaden). Na ostatnio usg ani nie pokazal mi dzidzi ani nie chciał powiedzieć ile ma. Normalnie foch

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry