reklama

Wrześniówki u lekarza.

Kochane, do glukozy (która Was tak przeraża) trzeba wcisnąć cytrynę (zabrać z domu, nie zapomnieć przekroić) i będzie dobrze :tak::-D:tak: Taka lemoniadka, trochę ciepława, ale znacznie lepsza niż bez cytryny. Gin mi poleciła tak zrobić, więc proszę się nie bać, że dodanie cytryny zafałszuje wyniki, bo to nieprawda.
taaa ja właśnie tak zrobiłam i potem wymiotowałam jak kot...nawet cytryna mi nie pomogła:eek: masakra

co do genetycznych to mam na wizycie 17.02 ( będzie to już 12 tc wow!) i jestem dobrej myśli;-)

reklama
W Polsce testy Pappa nie są obowiązkowe. Owszem, jeśli usg genetyczne wychodzi nieprawidłowe, to zaleca się dalszą diagnostykę czyli między innymi testy pappa, a w dalszej kolejności amniopunkcję... Ale nam tu obecnym usg genetyczne wyjdzie pięknie i żadne dodatkowe badania nie będą potrzebne, prawda? :tak::-D:tak:;-):-D
prawda prawda!!

Właśnie wróciłam od lekarza:) na razie wyniki dobre, skierowanie na następne badania dostałam i kolejna wizyta za miesiąc. Okruszek ma już 24,5 mm i jest o 3 dni starszy niż w suwaczku;) dowiedziałam się że nie przysługuje mi na nfz usg genetyczne bo nie jestem w grupie ryzyka i mogę je zrobić tylko prywatnie. Jak myślicie warto je zrobić?

ja myśle ze warto zrobic enetyczne usg , sami bedziemy robic takie prywatnie rowniez
co do glukozy to tutaj podaja lucozade do picia czyli pyszny napoik:)

ja robilam państwowo w przychodni i brali aż 7 fiolek :D chyba, że widziałam podwójnie, ale babka aż była dumna i radosna, że "dużo będzie" :D

edit
Kasieczek a genetyczne to to w 12 tyg? ono chyba każdemu przysługuje, czy coś mieszam?

aha to już teraz wszystko jaśniejsze mi się zrobiło, nom przezierność karkowa i nosowa coś takiego wspomniał i jeszcze mój doktorek powiedział, że to może długo trwać, zależy jak Dzidzia będzie chciała kooperować, tzn. musi tam jakoś ładnie leżeć i ruszać się, żeby co do milimetra wszystko wymierzyć
Dziewczyny ja już 2 kg na plusie:szok:

a ja schudłam, choć normalnie jem i nie wymiotuję a normalnie minus 1 kg i mnie to... stresuje!

a co do usg, to tak też słyszałam, że maluszek musi się dobrze ułożyć :)

reklama
chodzi mi o badanie wykonywane około 12 tyg. Na razie tylko o usg bo z tego co wiem kolejne badania robi się jak coś jest nie tak w usg. Niestety nie przysługuje każdemu - chyba trzeba mieć odpowiedni wiek lub choroby genetyczne w rodzinie. lekarz zanotował w karcie tylko że poinformował mnie o możliwości zrobienia takiego badania

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry