reklama

Wrześniówkowe mamy

Tylko się przywitam,bo nareszcie zrobili mi internet. S kiedyś wyrwał wtyczkę i nie bardzo łączyło. Ambitnie wziął się za naprawę i zepsuł do końca:crazy: Dopiero dzisiaj mi podłączyli. Zajrzę później

reklama
Jutro z rana wyjeżdżamy i wracamy we wtorek, w związku z tym złożę Wam już życzenia:

Wieść radosną niosą dzwony. Na wsze świata grają strony, że Zmartwychwstał Pan nad Pany Bóg wszechmocny i kochany!Dzwon wesoło się rozlega. Pieśń potężna świat obiega.Oby serce też zostało napełnione dzisiaj chwałą i tętniącym życiem wiosny w Zmartwychwstania dzień radosny.

Majandra - dziękuję za życzenia - szerokiej drogi i wesołych świąt.

A ja poza porządkami ale nie jakimiś tam ekstra wiosennymi, bo jeszcze nie czuję zewu natury, to nic nie będę robić w związku z Wielkanocą. Całe święta jak zwykle odbębniamy na krzywy ryjek, najpierw u rodziców potem u teściów (jakże się cieszę:baffled::eek:;-)), tak że przynajmniej mam spokój z pichceniem.

Za to dzisiaj zrobiłam porządek z ubrankami, z których Tymuś już wyrósł. Jest mi tak przykro, że już są za małe, bo takie słodkie były... Eh, aż się czegoś zachciewa na widok tych malutkich kaftaniczków, śpioszeczków, bodziaków... Ale basta. Więcej rozmnażania nie budiet, chyba że jakaś wtopka za parę latek, ale nasza sytuacja finansowa i mieszkaniowa musiałaby w między czasie ulec znacznej ale to znacznej poprawie. Pewnie jeszcze się komuś z rodziny przydadzą. Naprawdę cudowne ubranka. Ale przeglądałam też rzeczy po Kubusiu, te, na które Tymo musi jeszcze poczekać. Te też są świetne, takie męskie i dorosłe, zupełnie nie ta bajka co niemowlęce. Kuba rósł jak na drożdżach i z wszystkiego szybko wyrastał. Może chociaż Tymo pokorzysta. Jak na razie jesteśmy na rozmiarze 68-74, a Kuba nosi 104. Pomyśleć, że Kuba w wieku 6 m-cy wyrastał już z rozm. 80:szok::eek::laugh2:

Jestem ciekawa, jakiego rozmiaru pieluch używacie? Bo Tymo od wielu tygodni nosi "3" i jestem w szoku, bo Kuba na tym etapie od dawna już "śmigał" w 4+. "3"-ki są do 9 kg, na razie Tymo waży gdzieś niewiele ponad 8 kg, więc pewnie jeszcze trochę będą na topie. A jakich firm pieluchy najczęściej używacie? Bo ja do niedawna kupowałam Huggiesy albo Pampersy aż pewnego dnia będąc we Wrocławiu w tesco odważyłam się kupić te fioletowe tescowe pieluchy. I okazało się, że są rewelacyjne! Nie chodzi nawet o cenę ale one są naprawde świetne. Łączą w sobie to co zawsze lubiłam w Huggiesach, czyli wysoki marszczony "stan", przez który się nic nie wylewa, szeroki pasek z rzepem i to, za co ceniłam Pampersy - czyli bardzo dobrą chłonność i niewielką grubość pieluszek. Poza tym mają estetyczny wygląd i zapach. No i cena w porównaniu do Pampersów czy Huggiesów jest o niebo niższa. Szkoda tylko, że u nas nie ma Tesco. Na szczęście kolega często bywa w Bogatyni, gdzie jest ten market i nam kupuje. Cena 34 zł za paczkę. Czy tak jest w całym kraju? Bo raz we Wrocławiu kupiłam za 29 zł taką samą paczkę ale może na jakąś promocję trafiłam?

Artu to mnie ubieglas z tym tematem bo chcialam o to samo zapytac...Mala nosi 3 z pampersow (z raczkujacym dzieckiem na okladce..mozna sie nabawic kompleksow bo Nel do raczkowania jeszcze ho ho) ale juz kombinuje z nimi na wszystkie sposoby bo ciagle zauwazam u niej slady odcisniete w pachwinkach jak M sie pomylil i kupil 4 to mialy juz te regulowane flexi czy jakos tak paseczki i wydaje mi sie ze tu jest knif i bede musiala wrocic do Huggiesow..chyba ze w 3 tez juz wprowadzili te rozciagliwe:eek: bo cos reklamowali ostatnio...

reklama
boze od rana mam wlaczony komputer a nie mialam kiedy nawet zajrzec na glowny watek :szok:.
meza mam chorego i boimy sie, ze zarazi piotrusia dlatego nie zbliza sie nawet do malego i sama wszystko dzisiaj robie... no i czasu mi dla was po prostu braklo :-(
klavell- super, ze dojechaliscie bez klopotow. dobry pomysl z ta nocna podroza, kiedy mala spi :tak:. a swoja droga ciesze sie, ze uznalas za stosowne dac nam znac jak tylko dojechalas (czyt. nalog :-D).
majandra- szerokiej drogi.
atru- ja uzywam pampersow, ale tez sprobuje tych z tesco. jestes druga osoba, ktora je chwali. i piotrus od jakiegos tygodnia uzywa 4.
dobra zmykam jeszcze meza podleczyc ;-), zjesc jakas kolacyjke i do lozia (dzisiaj moj krolewicz zrobil sobie pobudke o 6 45:szok:).

aha- i jakbym sie juz jutro nie pojawila: wesolych wesolutkich, smacznych i moooookrych swiat!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry