reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
tak czytam dziewczyny jak intensywnie przygotowujecie się do świat i normalnie aż mi głupio bo ja nic nie robie- wszędzie na gotowe...

co do pieluszek to my używamy rozmiar 4 pampersa ale w sumie z chęcią spróbuje tych z tesco jak mówicie że są dobre a tańsze:-D
ja ciuszki sprzedaje na allegro nie chomikuje je w domu bo raczej prędko drugiego dziecka nie będziemy mieć- jeśli w ogóle Jula będzie miała rodzeństwo...

Byłyśmy dzisiaj na spotkaniu z rehabilitantką i stwierdzila ze nie ma potrzeby stosowac Voje owszem widac slad asymetri ale ponoć Julia świetnie sobie z tym radzi i wystarczy że będziemy z nią ćwiczyć obroty:-):-)

To i ja jeszcze zajrzę do Was. Jeśli chodzi o pieluchy to my głównie używamy z Biedronki Dada (cena za 56 szt. 34 zł), przedział wagowy 7 -15 kg. Czasem Carrefourowskich. Cena podobna. A teraz zaczęliśmy paczkę Happy Bella 2 (7-15 kg). Cena ok. 35 zl za 56 szt. Plusa mają za to, że mają takie samo marszczenie z przodu jak i z tyłu, dobre dla dzieci siadających, bo nic je nie ugniata. Huggies użyliśmy raz i nam nie podpasowały, ale pamiętam czemu, bo to było na początku. Pampersy też pewnie z raz użyliśmy.

Ja na swieta przyjechalam do mamy w niedziele na obiad do babci a w poniedzialek idziemy na chrzciny wiec mnie tez ominely swiateczne przygotowania.
My uzywamy pampersow 4 (ale raz kupilam 4+ i tez bylo dobrze) mala wazy ok 8 kg ale jest bardzo dluga i 3 byly za krotkie.Dzisiaj bylismy w biedronce i kupilismy huggiesy bo tylko takie byly i zobaczymy.Ja zostawiam ubranka bo jeszcze w tym roku chce zajsc w ciaze wiec na pewno sie przydadza. Sprzedaje tylko fotelik bo szczerze go nie znosze.

Majandra - 'szerokosci' -jak to mawiaja kierowcy na si-bi-radio
My uzywamay Huggiesow,teraz 4 i jestem bardzo zadowolona! Na pocztaku stosowalam Pampersy newborny ale jakos nie podpasowaly mi - wzynaly sie Stasiowi w udka. Moze sprobuje tych z Tesco.
Wlasnie wrocilismy z zakupow - bo jak sie mozna domyslec kuchnia mojego meza co wiodl do niedawna kawalerski zywot swiecila pustakami bo glownie 'jechal' na gotowcach..wiec troche funciorow poszlo:baffled:...ale bede mogla sie wyzywac kulinarnie popoludniami:-):tak:Kupilismy w pl sklepie biala kielbaske, zurek, barwniki, i twarog tak wiec akcent polski bedzie zachowany przy niedzielnym stole:-)...procz tego mam smaka na murzynka bo jakos ta babka drozdzowa nie przemawia do mnie( nie lubie ciast drozdzowych)...no i slawetny pasztet!
Udalo mi sie takze dostac w pl slepie kaszki bezmleczne dla Stasia tak wiec mamy zapasy dla calej rodzinki.
Harsh - wiem ze kupowalas jakies fajne ubranka dla bobasow w UK...to byla jakas siec sklepow? co polecasz? maja byc, wiadomo: niedrogie i ladne...bo Stachowi spiochy ktore wzielam ze soba cos przymale sie zrobily
Aha oczywiscie dziekuje za zyczenia Wielkanocne :*

Atru ja głównie używam dla małej pielusek tesco tych o których piszesz i to w tym samy przedziale wagowym ale teraz planuję zakupić już większy rozmiar i fakt kosztują one od 29 do 34 zł w zależności od promocji a od biedronkowych dada mała miała zaczerwienia wcześniej miałam heagies wiecei te z promocji bez obrazj=ków deasneya za 9 zika czasem też kupuję heapy ale dla dziewczynki są za grube i nie ładnie to wygląda
a ja jestem jakaś ztargana przez tą pogodę bolą mnie stawy fakt starość nie radość

Wpadłam tylko się przywitać i zmykam
U mnie przygotowania pełna parą już czuję zmęczenie a co dopiero jutro dobra nie narzekam.

Jeśli chodzi o pieluszki to my od początku używamy pampersów teraz jesteśmy przy 4 co prawda mój Igor nie waży jakoś specjalnie dużo (około8 kg) ale ja wolę już te 4 bo trójki takie jakieś przy małe mi się wydawały. A i wczoraj kupiłam w makro huggies te z obrazkami rozmiar 4 więc zobaczę jak się sprawdzą.
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i zmykam pod prysznic i do łóżeczka.

PS.Ja ledwo juz widzę na oczy ze zmęczenia ale tutaj musiałam zajrzeć co tu dużo mówic nałóg.

U, to sama zostałam na placu boju. Ehm, ale chyba też już niedługo, bo na oczy nie widzę.

No to do jutra, trzymcie się cieplutko. Tylko jaj sobie nie róbcie i zajrzyjcie tu jutro!

Atru, ja zajrze.

Nuśka, ja tez dopiero skonczylam sprzatać...

Tygrysku, to rzeczywiscie pogoda, bo ja sie do du*py czuje, Olaf i cala moja rodzina:wściekła/y::wściekła/y:

Hruda, ja sie przyznam, ze polowalam na promocje ;)
Ale teraz tez bede szukac... Z tych co ja kupowalam to... Adams Kids (bez promocji czasami ceny zabojcze) , Babies R Us, W bootsie kupowalam.. W next (ale drogo jest bardzo)... Mothercare..Debenhams (drogo)...
Kiedy nie bylo z kolei promocji, to szlam do tesco, asdy.. Szczegolnie w sumie w asdzie wlasnie sa fajne i niedrogie ciuszki.

Pomysle gdzie jeszcze..

Luandzia, ale masz fajnie. To masz jeszcze jedno malenstwo w rodzinie? Super!

Asiek, a gdzie ty takie cudo zrobilas? jakis program? Super! I malenka kochana :)
A gdybym miala wybor tez bym szla na gotowe :)

Iza, obyscie sie nie zarazili!

Larcia i upolowalas kielbaske biala? Ja tez chodzilam do lidla jak chcialam cos normalnego z wedlin :) np kabanosy:)

Martha, dziekuje i nawzajem!

Atru, Aneczko..ehhh..te pampersy. Ulatwiaja zycie, ale to jest szok ile kasy trzeba za nie placic...my uzywamy 4 od dawna...bo 3 siegaly pod pepek:P

Kasia ja dopiero jutro sernik... wyszedl?

Justyna to dobrze ze net juz jest! Napisz jak sytuacja na placu boju

ide spac dziewczyny!
.

reklama
Witam się z rana jeszcze z kawką.....potem dalej robota czeka......więc już spadam ;-):tak:

99.gif

Zajączka pięknego,dyngusa mokrego,
miłości wiecznej,drogi tylko mlecznej,
Świąt w szczęscie owocnych,
Życzy Wasz kurczaczek Wielkanocny
wielkanoc109.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry