reklama

Wrześniówkowe mamy

Atru - no to chyba nie najgorzej, mam nadzieje ze Tymo dobrze sie podkuruje. A jak tam dzis lepiej sie czujesz? Kiedy Ty sie kobito ostatnio wyspalas?
Wiesz, a propos rehabilitacji, my przerwalismy bo wyjechalismy na czas remontu, remont wciaz trwa, a ja cala w stresie, zeby Staska w rozwoju nie zastopowac. Ostatnio zaczal prostowac nozki przy przewijaniu, ciezko go przewinac, cholera cos mi sie o uszy obilo ze to niedobrze. Czizas.

reklama
Witajcie jestem juz u siebie od wczoraj wieczora...:(((
Droga spokojnie nam minela hanifka zakatarzona przez ta pogode paskudna jak jechalismy to slonko swiecilo dojechalismy do hamburga snieg padac zaczal
fajnie bylo ale sie skonczylo te kilkadni tak szybko minelo ale zadowolona jestem ze choc przez tak krotki czas z rodzina pobyc moglam
hanifka na zajaczka dostala od moich rodzicow 1000 zl no i ubranka oczywiscie od prababci 100 i od mojego brata tez 100...
sobie nic nie kupilam bo nic na siebie nie znalazlam nie bylo za duzo czasu latac po sklepach jedyne co to zaopatrzylam sie w Karmi Poema Di Caffe wszyscy hanifka zachwyceni mala wycalowali wysciskali. Hanifka nikogo sie nie bala do wszystkich szla i sie smiala non stop
Nadrobiac nie bede bo jest tego tu za duzo do czytania wkleilam na zamknietym zdjecia

Carioca77 ja bardzo chetnie bym tylko tesknila za praca, i ludzimi wrocila do kaszek, kupek zupek itp, to byl raj w porownaniu z tym co teraz mam,
nawiasem mowiac to zycie malzenskie leglo w gruzach....
czasami zastanawiam sie nad tym zeby isc na rok na wychowawczy a potem po roku wrocic do parcy... korci mnie taka mysl..

Mamusie mam pytanie jak wyglada dzien (papusianiowy)waszych malenst, tz od pierwszego posilku do nocki,
pytam bo moje malenstwo cos mi ostatnio marnie je i sam sobie pozmniejszal ilosc posilkow i ich wielkosc, no i sie troszke martwe _ fakt zle nie wyglada przybiera na wadze i dobrze sie czuje, ale marti mnie to niejedzenie

Wiesz, a propos rehabilitacji, my przerwalismy bo wyjechalismy na czas remontu, remont wciaz trwa, a ja cala w stresie, zeby Staska w rozwoju nie zastopowac. Ostatnio zaczal prostowac nozki przy przewijaniu, ciezko go przewinac, cholera cos mi sie o uszy obilo ze to niedobrze. Czizas.

Ja tez zauwazyla ostatnio ze Filip strasznie sie prezy przy przewijaniu, prostuje nogi , myslalam ze moja tesciowa robi cos nie tak podczas przewijania istad mu sie to wzielo ale po rozmowie (delikatnej zreszta) stwierdzilam ze to maly sobie taka chya "zabawe wymyslil przy przewijaniu...
narazie sie tym nie martwie poobserwuje i spytam lekarza co o tym myslec.

Carioca - dziękuję, kochana, ja się dziś w sumie dobrze czuję, tylko kicham co chwilę. I spać mi się chce, jak nie wiem co. Ale najważniejsze, że łeb nie pęka, bo dla mnie ból głowy to dramat. A co do wyspania... Dziś w nocy nie mogłam spać. Tzn. odkąd Kuba pierwszy raz mnie obudził, to miałam problem z zaśnięciem. Chyba z pół godziny kręciłam się w wyrku, tysiąc myśli na godzinę, jak za "najlepszych" czasów mojej bankowej kariery:-(:-(:-(
Ja też dawno z Tymkiem nie ćwiczyłam. Tzn. odkąd jest chory, nie chcę go dodatkowo męczyć, ale chyba nie szkodzę mu tym zbytnio, bo z dnia na dzień i tak widzę postępy. Nawet już prawie się nie zgina w rogalik i układa się prościutko. Czasem tylko mu zdarzy się wygiąć po dawnemu ale zaraz się prostuje.

Qurcze, a przed chwilą zmierzyłam mu temperaturę i miał 38,5 st. C w pupie... Czyli 38st. po odjęciu połowy stopnia:-(:-(:-( Dałam mu leki, wypił z herbatką, potem zjadł pół słoiczka zupki jarzynkowej. To jego pierwszy posiłek od wczoraj. Zgroza... Dobrze, że chociaż pić chce.

A Kuba godzinę temu zasnął, więc chwilkę mam jeszcze go z głowy. Dzisiaj nie jest już taki marudny, ładnie je. Może on się uchowa.

Co do prostowania nóżek, to Tymek też tak robi od jakiegoś czasu. Skoro więc kilkoro naszych dzieci tak ma, to chyba nie jest to nic nienormalnego. Wydaje mi się, że w tym wieku nóżki już zaczynają przygotowywać się do stania. Przecież niektóre wrześniowe dzieci już potrafią stanąć w łóżeczku trzymając się szczebelek. Ale postaram się sprawdzić gdzieś, czy to aby normalny objaw i napiszę później czego się dowiedziałam.

Zupka została właśnie wysr... i wyhaftowana... Jak szybko wchłaniają się leki? Czy 40 minut od podania do rewolucji żołądkowej wystarczyło, żeby uznać leki za wzięte?

Atru jesli byly przyjete na pusty brzuch to po 20min,a jesli po jedzeniu to i godzina uplynie na wchloniecie leku.

Qrcze u nas tez niezaciekawie,mala podlapala wirusa i meczy sie bidulka.Narazie jest stan podgoraczkowy i katar.Wspaniale sa kropelki do inhalacji dla dzieci Olbas Andzelka spokojniej spi i katar jest mniej uciazliwy.Polecam dziewczyny:tak:
A mnie dzisiaj tak glowa boli i jeszcze nocka slabo przespana,nic mi sie nie chce.Dobrze ze sie z rana zmobilizowalam i zupine ugotowalam to mam juz wolne rece od kuchni i tylko przy dzieciaczkach serwis mi zostal.Ufff aby do jutra:-)

Ja wpadlam sie przywitac po switach i zaraz zmykam.

Widze ze maluszki choruja. U nas poki co jest dobrze, ale pogoda jest fatalna !!!!!

Gabids - olbas w Polsce maja ale chyba od ilus tam lat (od 3 czy nawet wiecej) a u nas sa od 3 m-cy :tak: ale rzeczywiscie sa dobre.

Ja wogole jestem wsciekla... kipie, ale sie trzymam...i moze wskocze dzis na zamkniety bo musze sie wygadac...bo mnie szlag trafi !!!!!!

Zdrowka dla maluszkow !

Mamusie mam pytanie jak wyglada dzien (papusianiowy)waszych malenst, tz od pierwszego posilku do nocki,
pytam bo moje malenstwo cos mi ostatnio marnie je i sam sobie pozmniejszal ilosc posilkow i ich wielkosc, no i sie troszke martwe _ fakt zle nie wyglada przybiera na wadze i dobrze sie czuje, ale marti mnie to niejedzenie

Cina plan dnia mojego Kuby rzadko wyglada tak samo z dnia na dzień :dry: ale trzymam się tego schematu, który napiszę poniżej. Nadmienie tylko, że pisane godziny czasem bardzo odbiegają od rzeczywistości :crazy:

5-6 rano pobudka i mleczko 2R 180ml
10 rano kaszka manna z owocami na mleku modyfikowanym 200ml do ugotowanej kaszy manny na wodzie po ostudzeniu dodaję mleko modyfikowane i cały słoiczek deserku
13-14 zupka lub obiadek 190g
17-18 mleko 2R 180ml
21-22 mleko 2R 180ml - ale to karmienie jest bardzo rzadko :dry:
Zazwyczaj kapiel jest między 19 a 20 i po tym mały idzie spać i śpi do rana.

Wczesniej pisałam, że mój Kuba również miał mniejszy apetyt spowodowany ząbkowaniem :sorry2: na szczęscie po ok 10 dniach wszystko wróciło do normy.
Przybiera dobrze na wadze.

Chrzciny wypadły WSPANIALE!!!!!! :-D:tak: Ale był ubaw!!! Kuba w czasie imprezy trzy razy miał drzemki po pół godziny. W Kościele spokojny i nie płalał tylko był ogromnie zainteresowany światłami i organami, które grały.SUPER!!!!:szok:

Za dwa tygodnie 6 kwietnia czekają Nas kolejne chrzciny u chrzesnej Kubusia. Też ma synka jest młodszy od Kubusia o 7 tygodni. To kolejna impreza się szukuje. Aaaa jedzenia zostało MASE!!!!! Szykowania kupe, a tu taki ZONK!!!!

Co do wiary i reflekcji na ten temat to tak bardzo osobiste, że nie będę tego pisać na forum. Trzeba to przeżyć i samemu zatopić się w rozmyślaniach.

reklama
Kasia - a w zyciu, nie chcialm pytac o twoje refleksje na temat wiary bo to bardzo osobiste a zreszta to nie moja sprawa..pytalam tylko o film i jak on w widzu nakierowywal myslenie na temat egzorcyzmow...ale spoko, nie nalegam przeciez:-). Fajnie ze chrzest sie udal:-)...mnie to czeka 13 kwietnia:szok:
Cariocca - hruda-zacofany-babon uzupelnila wiedze na Pudelku;-):-D
Atru, Gabdis, moze jeszcze Nuska - biedne te wasze maluszki:-(...jak moj by teraz zachrowal:szok: to jazda wertowac wasze cenne rady i no panic ( mimo ze na obczyznie a wiadomo tu trudniej sie polapac). Zdrowiejcie bobaski i nichze ta wiosna przybedzie...:tak::tak::tak:
Cina - przyzwyczaisz sie i moje jakos z biegiem czasu przeorganizujesz dzien, albo sie sam przeorganizuje..ale z drugiej strony wspolczuje bo poczatki bywaja trudne:tak:
Moj Stanislawus tez prostuje nozki i robi to zawsze kiedy chce zapinac pieluszke:baffled:...mysle ze to taka jego zabawa. Jasne ze popytac lekarza mozna ale moja pediatra zapewne spojrzalaby na mnie jak na wariatke i parsknela...a po co? jaki problem? tak zreszta wywalila jak sie ptalam o stulejke, kiedy mam isc do chirurga i czy potrzebny jest okulista co by oczeta sprawdzil...a po co? ja nie widze problemu...wrrrr:crazy:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry