Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Teraz śpi już drugi raz i po raz kolejny prawie godzinę.No właśnie, to są też moje obserwacje, potwierdzone przez pediatrę, która prowadziła mojego pierworodnego. Matki zbyt często i chętnie zwalają gorsze samopoczucie, temperaturę, biegunki na ząbkowanie. Oczywiście, nie ma co doszukiwać się choroby na siłę, akurat z 6-mcznym dzieckiem nie trzeba na gwałt lecieć do lekarza, tylko np. przez weekend spróbować podleczyć własnymi sposobami (u mnie zwykle jest to Nurofen + C-Bion+coś na katar+Drosetux, jeśli jest kaszel). Ja miałam zawsze zasadę, że jeżeli mimo leczenia domowego w ciągu dwóch, trzech dób stan się nie poprawia albo pogarsza - to wolę to skonsultować z pediatrą, nawet jeśli miałabym usłyszeć, że panikuję, albo że dolegliwości wynikają z ząbkowania.Teoria mojej znajomej jest taka, że ząbkowanie powoduje stan podgorączkowy i osłabienie organizmu, który jest podatny na infekcje. Przez to przy ząbkowaniu często zdarza się wyższa temperatura (powyżej 38 st) oraz inne objawy przeziebieniowe.
Bo z samego ząbkowania temperatura ma "prawo" skoczyć max do 38 st. Jak jest więcej to znaczy że coś dziecko bierze...
Ale przecież 3 latka to za wcześnie na zęby stałe. Po wypłacie idziemy do dentysty. A jak Szymek znosił wizyty u stomatologa? Nie protestował?Eee, Bebilon Pepti też może uczulić. Najlepszy dowód to TymekCo do zabkow i czerwonych policzkow...Stasiu ma wciaz bardziej lub mniej zaczerwienione. Zreszta wam pisalam o nich podejrzewajac skaze...ale chyba znow ja wykluczam bo ostatnio dostaje tylko mleko pepti a i kaszki tez przygotowuje na nim...wiec co?
Co na te policzki pediatra? Zwykłe rumieńce a wysypka skazowa nie wyglądają chyba tak samo?Dziękujemy, dziękujemy:-):-):-)Tymusiu wszystkiego najlepszego z okazji 6 miesięcy od cioci Kasi i Kubusia![]()

LUANDZIA 1 - a nie pytalas sie czemu niekapki sa niewskazane po roku...czym szkodza ze dziecko np 3 razy w ciagu dnia z niego sie napije np gdy sie gdzies wychodzi. No bo jesli kupie dziecku specjalna niskomieralizowana wode do picia na spacerze to tez tam jest dziubek do picia... te dziubki tez sa nie wskazane ??? moze mysla ze matki zle myja te butelki , nie wiem czemu maja szkodzic ???? Moze ktos to wie ???? Jakas paranoja... bo jesli ktos dba o higiene... a dziecko sobie pociagnie z kubeczka... to chyba nic sie nie stanie
myslałam, że kupując tak wcześnie niekapek będzie się krztusił, ale nie mały ładnie z niego pije i chętnie bo szybko leci