reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Czesc Baby,
w koncu nie zdazylam na zamkniety, ale doslownie szkoda gadac i sama nie wiem co mam napisac...

Zachorowalam znow i znow antybiotyk... jeszcze sliniejszy, a jesli nie pomoze to zastrzyki...
ZA ŁAM KA

Dziekuje dziewczyny za rady dotyczace pupo-kremu, i Tobie Atru za wnikliwe, jak zwykle zeszta:-), podejscie do tematu...Skoro dalyscie mi cynk ze cynk jest bleeee;-):-D to wybralam bez ( choc wydawalo mi sie ze do pupy musi byc chocby z minimalna dawka cynku). Kupilam masc linomago-podobna ( choc bez wit F) z rumiankiem, zobaczymy. A ten slawetny sudocrem odloze na w razie czego...
Justyna - dzieki za linka szczoteczki:-)
A w Angolandii pogoda jak tralala...sloneczko no i cieplej, trawka sie zieleni i listki kielkuja na drzewkach a ptaszyny cwierkja slodko...Optymistycznie sie zrobilo!
Zdrowka dla choruskow i powodzenia dla marudaskow z zebo-jazda!:-):tak:

Co do niekpkow to ja tez mam ten z aventu magiczny kubek niekapek od 6 miesiecy i tak samo jak u was hanifka nie umie czy nie chce z niego pic chyba bede musiala kupic jej jakis inny

reklama
Pawełek z niekapka aventu nauczył siępić jak miał ok 9 m-cy - strasznie ciężko z nigo pociągnąć picie...

Teraz mamy niekapek tommee tippee 3+ i chyba byłoby nieźle tylko że woda i soki są bleee (wg Łukasza oczywiście ;-) )

Są pasty do zębów bez fluoru (np nenedent) i takimi można masować dziecku już pierwsze ząbki ale najpepiej po prostu wyczyścić wodą. U nas bardzo sprawdzała się taka szczoteczka na palec jak justyna wstawiła.
Potem dziecięca, mięciutka. Jak dziecko jest starsze to można używać specjalnej pasty dla dzieci z min dawką floru.
Warto też odwiedzić stomatologa dziecięcego żeby obejrzał ząbki...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry