reklama

Wrześniówkowe mamy

Klaviel - nie wierze, ze nie kupisz zadnej nowej sukienki Hanifce :-D
Kasia - ja lubie TZG ale ogladam dopiero w okolicach finału, bardzo lubie Po prostu Tańcz, ktore jest w srody na TVN. Zasialas panike w moim sercu z tymi puzzlami piankowymi, a na opakowaniu byl znaczek CE, zanim polozylam na nim Staska wietrzylam miesiac, myłam je i nawet wyparzałam, ale chyba jak wroce do Sopotu to podjade do hurtowni po jakies inne, a te schowam i wyjme jak bedzie mial ze 3 lata.
Czytam Stasiowi rozne ksiazeczki, ale nei codziennie. Zaintrygowalas mnei tą kolekcją Kubusia Puchatka, chyba się jednak na nią niebawem skuszę.
Majandra - najwyrazniej Macius chce rosnac skoro ma taki apetyt, fajnie ze powrocil mu humorek.
Gagulec - duzo zdrowka i dobrych wiadomosci u lekarza zycze.
Agulka - nie daje mu tych kropelek...

reklama
Uf, udało mi się przebrnąć przez wasze posty. Niestety wiele nie napiszę bo mój mruczek się obudził i zaczyna się domagać towarzystwa.
Więc witam się, pozdrawiam i spadam :-)

Witajcie...
Majandra - bardzo sie ciesze z odkrycia;-):-)...ju zdawno ci mowilam zeby zwiekszyc porcje jedzenia bo tak to glodny byl chlopina:-p...oboje moga sobie rece podac ze Stasiem:-)
Carioca - Stach ma juz dwie dolne perly...a policzki wygladaja bez zmian- lekko rumiane ale za to wokolo pojawilo sie mnostwo krosteczek, od sliny pewnie...Stanislaw normalnie wyglada jak dziecko stroza;-):-D
Klavell - hmmm jakie sloneczne fotki...oj wygrzej sie tam dziewczyno...a co do poszerzenia garderoby Hanifki to...foty wklejaj od razu:-p:laugh2:
Etka - dawno pisalas ale ja jestem za wlaczeniem Luandzi i Kasi do Zamknietego!
Kasia - nie ogladam TZG, ani w Biolandii ani tu bo nie mam opcji...a ksiazeczki tzn bajki Brzechwy czytalam Stasiowi jak mial 2-3 miesiace...ale teraz chyba znow zaczne bo jak czasem dluzej z kims rozmawiam to patrzy na mnie z rozdziawiona buzka w skupieniu...jakby slowa wylapywal
Agulek - a co to za kropelki?
Gagulec - zdrowka, zdrowka, zdrowka...mojego J tez cos rozklada:baffled:

Agulek - a co to za kropelki?

TE krople dawałam swojej córce, przypisał mi je lekarz, tam gdzie kiedys mieszkałam.
Teraz w środę idę na szczepienie i też poproszę o nie dla mojego szkraba. To jest Zymafluor.

Daje się je przez 10 m-cy codziennie kiedy pojawia się pierwsze ząbki a później robi sie 2 m-czną przerwę. Moja Maja ma piękne mocne, perłowe ząbki, nawet stomatolog był troszkę zdziwiony, że nie ma żadnych oznak próchnicy, co sie przeważnie zdarza teraz u większości dzieci.

Potwierdźcie moje przypuszczenia, że to idązęby Adaśkowi a nie , że jest przeziębiony. Ma 38,5 stopni goraczki, majaczy, nie chce cycka, ciągle pije wodę i prawie cały czas dziś śpi.
CZY TO ZĘBY ???????

Ja juz jestem...
AGULKO niestety ja ci nie pomoge bo z zebami nie mam jeszcze doswiadczenia hanifka moja jeszcze szczerbata jest:)))

No i mialam sobie nie kupowac nic ale nie udalo sie kupilam buty jedne czerwone japonki najzwyklesze plaskie drugie bialo zolte balerinko-tenisowki:)))
No i hanifce male zakupy zrobilam szlam z zamiarem kupna body z dlugim rekawikiem i go nie kupilam zapomnialam ale za to kupilam to:

Majtasy pod sukieneczki zeby pampersem nie swiecila:)))

DWA KAPLECIKI

KAPIELOWKI

CHUSTKA

MOJA MALA PLAZOWICZKA

Agulka nie jesteś sama- my tez nie wyszliśmy na spacerek bo choróbsko i doktorka kazała powstrzymać sie od spacerku z dwa dni-wrrrrrrrrrrr-tak cud pogoda a tu trzeba kisić sie w domu. Na dokładkę muszę podawać małemu antybiotyk i ogólnie truć go chemią (nie lubię lekarzy, nie lubię lekarstw i wszystkiego co jest z nimi związane).
Agulka mój mały miał takie same objawy i tez myślałam, ze to zęby a to jakiś dziadowski wirus szaleje-także jeżeli macie skoki temperatury to leć do lekarza.
Dziewczyny dziękujemy za życzenia zdrówka. Chciałam troszkę popisać ale siła wyższa (czyt. Damian) mnie woła bo to już czas na lulu.papa.

Gagulec - zobaczę do jutra jak nadal będzie się gorączka powtarzała to pójdziemy tam gdzie nie lubimy ( lekarza). Jak dotknę mu dziąsła to zaczyna płakac, ma rozwolnienie i teraz gorączkę zbiłam i jest dośc pogodny. Zobaczymy jak będzie jutro.
Jak widzę tych ludzi poubieranych na biało to mi się chce "wymiotowac". Strasznie jest teraz w słuzbie "zdrowotności."

reklama
no jak ma luzne kupki i bola dziaselka to to bedzie chyba to zabkowanie sprobuj dawac mu schlodzony gryziaczek podobno pomaga a jak naprawde bedzie zle to moze jakis syropek przeciwbolowy i goraczkowy ja mam nurofen pani farmaceuka powiedziala ze przy zabkowaniu bolesnym mozna podawac

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry