reklama

Wrześniówkowe mamy

Etka, Monia - u mnie na razie nie ujawniły się "konflikty" między szkrabami. Tzn. ostatnio zauważyłam, że Kuba decyduje jakimi zabawkami ma bawić się Tymo, a jakich przedmiotów mu nie wolno ruszać. Czasami to mam z nimi śmiechu po pachy. Raz Tymo podpełzł do paczki chusteczek nawilżanych i oczywiście siup do ryjka. Na to podbiega Kuba i zabiera mu pudełko mówiąc: "Tymusiu, tego nie wolno ruszać". No i zabiera chusteczki spoza zasięgu małego. Albo wyciąga mu smoczka z buzi powtarzając za moją teściową (jak ja tego nie cierpię brrrrr): "Wyciągaj smoka, brzydko wyglądasz ze smoczkiem". Dzisiaj rano odbyłam z Kubą pogadankę na temat dzielenia się zabawkami, po tym, jak starszy zabrał młodszemu misia (zresztą należącego do Kuby). Tymo jeszcze nie płacze,jak mu się zabiera coś z rąk (chyba że to jedzenie;-)) ale uważam, że trzeba takie sprawy poruszać już teraz i uczyć ich dzielenia. Wyjaśniłam Kubie, że wiem, iż to jego zabawka, ale będzie bardzo miło, jeśli pozwoli się nią pobawić Tymusiowi. Kuba podał miśka Tymkowi i przyglądał się jego zabawie, tzn. pożeraniu pluszaka z iście kamiennym spokojem.

Gagulec - pewnie, że warto podpytać. Jeśli jakaś dodatkowa kasa nam się należy, to przecież grzech nie skorzystać:-D:-D:-D

Carioca - dzięki, kochana:-)

reklama
Cześć dziewczyny znowu nie mogę za Wami nadąrzyć,aż mi głupio:zawstydzona/y:.Właśnie wróciłyśmy od lekarza byłyśmy na sczepionce:-(,a właściwie dwóch.Wiki trochę płakała,ale ogólnie była dzielna:happy:,ma już 66cm.i waży 6.930 ale pulpecik:-D.MYteż kąpiemy się jeszcze w wanience,ale chyba lada dzień trzeba to zmienić,bo po kąpieli więcej wody jest na podłodze niż w wanience:rofl2::-D.
Atru-dużo zdrówka dla Tymusia.

Hruda - wstawaj!
yesss sir!!!!
Witajcie
Mamawikusi - 6900 i pulpet???? mij juz chyba ma 9 kg no choc wyzszy od twojej corki ale on to maly Papaj jest:-D
Atru - o dzieki GURU za info w kwestii zasilkow choc teraz to jestem juz zupelnie zielona - zas.wychowawczy, rodzinny. a jeszcze dla bezrobotnych..ufff ale sama do tego dojde ( mam nadzieje) bo wybiore sie do PUP-u w sprawie mojej 'kariery' zawodowej;-):-)
Carioca - mialas kupic takie siedzisko do kapieli a nie mate poslizgowa:-(...i ja tu chce isc za twoim przykladem bo to chyba dobry pomysl a ty mi tu tak?;-):laugh2: zle takie siedzisko?
Poza tym ja juz od kilku dni, ba! tygodni modle sie o slonce i wiosne...chyba bylam niegrzeczna dziewczynka skoro taka lipa za oknem:zawstydzona/y:

Atru- to ciesz się że masz takie grxzeczne dzieci,u mnie to Ola od kilku dni zrobila się taka niedobra dla Mateuszka. Jakieś 15 min temu zaś plakala bo ona chce iśc na dwór i nac nie dają tlumaczenia że jest zimno,.Ja do niej mówie nie placz bo Mateuszek śpi a ona specjalnie jeszcze glośniej no i jak tu dziecko się ma wyspać? Oczywiście obudzila go a spal zaledwie 15min.:wściekła/y:

ja to chyba przy moich dzieciach oczy musiala bym mieć dookola glowy odwrócilam się tylko na chwileczke patrze a na podlodze leży kwiatek z wysypaną ziemią.oj te moje kochane lobuzy:szok::szok::szok:

Mamawikusi - 6900 i pulpet???? mij juz chyba ma 9 kg no choc wyzszy od twojej corki ale on to maly Papaj jest:-D

Mialam napisac to samo :-) Moj to tez niezly Papaj i chyba do 9kg dobija. Tak lubi wcinac, ze jak mu sie konczy starte jabluszko to on otwiera szeroko buzie, pokazuje te swoje dwa zabki i prosi o jeszcze. I musze zetrzec kolejne jabluszko :-D

podczytuje po kawalezyku od rana i nie moge doczytac wszystkiego. probuje sie dostac do postu atru o tym zasilku :baffled:

ja tez juz wczoraj kapalam sie z piotrusiem w duzej wannie. smiechu bylo co niemiara :-D

Mialam napisac to samo :-) Moj to tez niezly Papaj i chyba do 9kg dobija. Tak lubi wcinac, ze jak mu sie konczy starte jabluszko to on otwiera szeroko buzie, pokazuje te swoje dwa zabki i prosi o jeszcze. I musze zetrzec kolejne jabluszko :-D
Jabluszko? zapomnij...Staskowi trzeba sloiczek zageszczac Misiowym Ogrodkiem lub ziemniaczkiem lub - dzis - kukurydza:-) a owocki nie wliczaja sie w posilek - taka mala zagryska;-):laugh2: A piszac Papaj mialam na mysli jego przedramionka - przy nadgarstakch sa tzw recepturki a potem szersze niz jego bicepsy ( bo ma bicepsy:szok:;-)) hehehe:laugh2:
Bylismy w parczku...sloneczko przgrzewa ale chlodzik jest. Posiedzialbym dluzej bo zaczytalam sie w lekturze ale moj Marudejro nie mogl usiedziec w wozeczku mimo ze kilka razy robilismy rundke 'po krzakach' i klombach- taka mala lekcja botaniki:-)

reklama
Atru- to ciesz się że masz takie grxzeczne dzieci,u mnie to Ola od kilku dni zrobila się taka niedobra dla Mateuszka. Jakieś 15 min temu zaś plakala bo ona chce iśc na dwór i nac nie dają tlumaczenia że jest zimno,.Ja do niej mówie nie placz bo Mateuszek śpi a ona specjalnie jeszcze glośniej no i jak tu dziecko się ma wyspać? Oczywiście obudzila go a spal zaledwie 15min.:wściekła/y:

Z tą ciszą podczas snu Tymka to u nas też jest różnie. Kuba często "zapomina", że Tymo śpi i zachowuje się co najmniej nie delikatnie. No ale cóż zrobić, przecież mu gęby nie zatkam. A im więcej proszę o cichsze zachowanie, tym większa gwarancja, że Kubasiński zachowa się dokładnie na odwrót. Tak więc nie raz Kuba obudził Tymka po 10 minutach snu, czym doprowadzał mnie do pasji. Teraz staram się zabierać starszego do innego pomieszczenia i czymś zająć na czas drzemki młodszego. Nie zawsze się to udaje ale coraz częściej.

Na mojego Tymka też gadają, że jest papuśny, a waży 8150 g i jest to dla jego grupy wiekowej 50 centyl na siatce. Dla porównania mój starszy syn w wieku Tymka ważył już 9600g więc z niego był dopiero Papaj, a teraz poza pyzatymi policzkami niewiele zostało z pulpecika. Choć i tak jest zarówno wyższy jak i cięższy od swoich rówieśników.

Ludzie ale mi się sennie zrobiło. Normalnie nie wyrabiam. Żeby tak dzieci spały to chybabym się walnęła razem z nimi, a tak... męczę się, a już 3 kawy wysiorbałam...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry