reklama

Wrześniówkowe mamy

Asiek my kapiemy Igora co drugi dzień a w dzień kiedy nie ma kąpieli myjemy mu oczywiście buźkę rączki nóżki i pupcie:-) czyli dokładnie tak jak Ty robisz.

Atru miłych snów coś musi być w tej pogodzie bo mój Igor też dziś mruczał a teraz śpi juz 40 minut:-) a moze mu też idą górne ząbki muszę zajarzeć mu do pysia jak się wyśpi.

reklama
hejka
włączcie tvn 24 to się dowiecie o katastrofie pogodowej w Szczecinie, ale na szczęście ja mieszkam 50 kilometrów od bo nie wiem jakbym to ździerzyła
prądu nie mieliśmy ale tylko w nocy rano u nas na wsi już była i woda i prąd a w Szczecinie i w okolicy nic nie działa wszystkie urzędy, banki szkoły przedszkola sparaliżowane no a najgorzej jest w szpitalach (respiratory inkubatory itp) o zgrozo totalny kataklizm tyle tego sniegu napadało a u nas wczora cyfrowy polsat wcieło przez ta śnieżycę i to tyle było strasznych rzeczy a ludziom popaliło kompy telewizory całe instalacje jak strzelały linie wysokiego napięcia i do conajmniej 18 nie będzie prądu
ja w pracy nie miałam dostępu do aplikacji na której pracujemy i robiliśmy papiery, sieć plus i era gubiły zasięg orange jakoś sobie radził jedynie mówię wam totalny kataklizm ja nie przypominam sobie takiej akcji
Carioca dzięki że pomyślałaś o mnie ;)
Kasia to ja cię zaprosiłam i jeszcze kogoś ale się gubię (poznaje po dzieciach hehehe)
Atru życze zdrówka i sił witalnych
a tak wogóle to nie zazdroszcze wam tak małej róznicy wielu pomiędzy dziećmi u mnie jest 4 lata i jakoś leci Szymon chowa małej zabawki których nie chce jej dać i nic jej nie wyrywa bo już go wcześniej nauczyłam że żeby zabrac to trzeba dać inną rzecz i tak robi no i skarży do mnie na Wiki( mam ona rusza mama ona coś tak robi itp)
mała dalej szczerbata ale za to coraz ładniej idzie jej raczkowanie ale jak chce szybko się gdzieś dostać to dalej korzysta z metody turlając się albo czołgając no i odkąd wróciłam do kaszy manny na dobranoc ( przez tydzień dawałam jej bebiko 2r bo nie miałam czasu ani siły gotowac kaszke) to się nie budzi w nocy
no i dziś dałam jej do skosztowania zupy ogórkowej azjadła 3 łyżeczki ale raczej z ciekawości niż z apetytu

Tygrysiatko po macierzyńskim wykorzystałam zaległu urlop wypoczynkowy. Zostawiła sobie 2 tygodnie i byłam 2 dni niby w pracy i 2 dnia "dostałam wypowiedzenie". Wtedy wykorzystałam 2 tygodnie urlopu i w ostatnim dniu urlopu "zachorowałam" na jakieś 2 miesiące.
Żeby dostać do razu zasiłek musisz zostać zwolniona przez pracodawcę.

My jeszcze kąpiemy w wanience,bo Matys nie siedzi i tak jest wygodniej.

Byliśmy dzisiaj z oczkiem i cholera mnie wzięła jak okulistka zapytała dlaczego tak późno. Moja pediatra cały czas mówiła,że musi miec skończone pół roku,a guzik prawda. Do tego źle masowałam mu oczki. Masakra! Jestem wściekla na babsztyla. Przpisała nam jeszcze kropelki na 7 dni,bo ma jakis stan zapalny. Ale ogólnie z oczkami wszystko ok.

Jejku, jak dobrze... Tymo zasnął i ja kopsnęłam się do wyra. Nawet nie wiem kiedy walnęłam w kimonko... Spałam pół godziny:szok::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ale normalnie obudziłam się w zupełnie innej formie.

Tygrysku - zgroza, co się tam w Waszych stronach dzieje. Ciekawe, jak długo pociągną generatory szpitali i w ogóle sceny jak z końca świata. Wystarczy, żeby prądu zabrakło a wszystko leży i kwiczy. Słyszałam, że o 18:00 prąd ma być przywrócony. Ale nie wiem, jakbym przetrwała całą dobę bez prądu.

Justyna - no to ładnie was ten pediatra urządził z tym oczkiem. Dobrze, że w sumie nie jest jakiś poważny problem. Po kuracji kroplami stan zapalny ustąpi i będzie git.

Witam po całym dniu nieobezcności :-) byłam u mamy i trochę odpoczełam .... choć nie wiem od czego bo bylam z małym :dry: mały sobie tam pospał a ja z mamą urządziłysmy sobie sabat przeciwko mojej teściowej :laugh2:

Bardzo dziękuję za zaproszenia na NK :-) przyznaje jest mi bardzo miło.

Tygrysku :*

Byłam dziś w MOPS-ie i co i nic :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dowiedziałam się, że owszem nalezy się zasiłek wychowawczy, ale tylko tym kobietą, które przed urodzeniem dziecka pracowały przynajmniej pół roku :no: a ja nie pracowałam i co LIPA!!!!! Nic się Nam nie należy i z tego wynika, że będę musiała wcześniej iść do pracy niż zamierzałam :-( aż mi się serce kraje, ale jak trza to trza.

Jutro też wybieram się do mamy wypadniemy na miasto :-D oczywiście z Kubalką we wózku.

Też się zastanawiałam czy kąpać małego codziennie, ale chyba to już rutyna i kąpiemy Kubalke kazdego dnia.

a ja dopiero teraz dowiedzialam się o tym szczecinie i jestem w szoku, co prawda w telewizji jeszcze tego nie widziala ale opis Tygryska mówi sam za siebie.
To jest straszne co się na tym świecie dzieje
O wlasnie w wydarzeniach na Polsacie o tym mówią.

Kasiu powrót do pracy wcale nie jest taki straszny, ja też myślałam że tego nie przeżyje płakałam po nocach itp. ale w praktyce okazało się że wcale tak tragicznie nie jest:-) a jakie to cudowne uczucie jak przychodzisz do domu a w progach wita cię uśmiechnięta twarz dzieciaczka:-D:-D:-D:-D:-D a po za tym to Ty chyba jeszcze posiedzisz trochę w domu??

No masakra co się dzieje w Szczecinie ja też dowiedziałam się o tym dopiero z BB strach pomyśleć co ci ludzie tam przeżywają....

reklama
Byłam dziś w MOPS-ie i co i nic :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dowiedziałam się, że owszem nalezy się zasiłek wychowawczy, ale tylko tym kobietą, które przed urodzeniem dziecka pracowały przynajmniej pół roku :no: a ja nie pracowałam i co LIPA!!!!! Nic się Nam nie należy i z tego wynika, że będę musiała wcześniej iść do pracy niż zamierzałam :-( aż mi się serce kraje, ale jak trza to trza.

Kasia nie dostaniesz wychowawczego,ale dostaniesz pomoc finansową tak jak pisała Atru jeżeli Ci dochód nie przekracza 504zł.Oblicz sobie czy przypada na członka rodziny,a jak nie to goń po podanie bo u nas są już gotowe i tylko piszesz na co chcesz:tak:

Ja jeszcze przesiedzę do września i też będę szukać jakieś pracy bo Q...cy w domu dostanę.Olka zapisana do przedszkola a nie wiem co zrobię z Bartkiem:baffled:Wolalabym go oddać mojej mamie.Ale w sierpniu ma operację na stawy biodrowe(wymiana) a potem ma mieć rehabilitację...i się okaże czy da rady mi małego przypilnować:baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry