reklama

Wrześniówkowe mamy

Czytam że tu kilka dziewczyn karmi piersią. A czy Wasze dzieci mają już zęby? jak Wam idzie karmienie zębatych maluszków? Bo ja usłyszałam już 2 opinie że będę musiała odstawić małego :crazy:bo będzie mnie gryzł.
Czy Wy macie taki problem?

Dobranoc

Wcale nie prawda. :-)Maleństwa są tak skonstruowane, że cycusiów nie gryzą, chyba , że ze złości. :wściekła/y:

reklama
Czesc dziewczyny jestem od wczoraj u mamy i nie mam zbytnio mozliwosci pisac wiec odezwe sie dopiero w poniedzialek.Pozdrawiam was wszystkie i zycze udanego weekendu.
Co do picia karmiacych to mnie czasem wieczorem zdarzy sie wypic troche piwa albo lampke wina i nie widze w tym nic zlego...Pani w poradni laktacyjnej powiedziala mi ze nie ma zadnych przeciwskazan bo przy niewielkiej ilosci alkohol praktycznie nie przenika do mleka tylko zeby nie pic bezposrednio przed karmieniem .

Witajcie o poranku
ja juz na nogach bo przeciez musze byc na tym wykladzie o10 a wiecie jak to jest 'ekspresowo' wyszykowac sie z maluchem.
Agulka - nie obraz sie kochana ale ja do twojej urody - a kojarze z NK - nie wybralabym ani jednegi ani drugiego...Sa bardzo jaskrawe i ladnie sie w nich wyglada w dosc mocnoej oplaniznie...no chybaze jestes mocno oplona! Bo tak bedziesz wygladala na zmeczona, albo bedzie widoczny wylacznie sam dres a Agulki niet:no:;-) Cos w cieplejszych kolorach - cieply zielony, zolty, zloty, brzoskwiniowy itp.
...a z tych z allegro podoba mi sie bardziej ten niebieski.

No to zycze cudownych rodzinych spacerkow i wklejajcie fotki, koniecznie!Buziole!

Czytam że tu kilka dziewczyn karmi piersią. A czy Wasze dzieci mają już zęby? jak Wam idzie karmienie zębatych maluszków? Bo ja usłyszałam już 2 opinie że będę musiała odstawić małego :crazy:bo będzie mnie gryzł.
Czy Wy macie taki problem?

Dobranoc

Maciuś ugryzł mnie ze 2 razy,ale to chyba dlatego, że ząbki szły i go bolało. Teraz nie gryzie, ale jak ssie czuję, że ma ząbki:-D

witajcie z rano kochane :-):laugh2::-)
Pogoda dzis u nas ladna wiec sie zaraz ubieramy i odwiedzic tatusia w pracy idziemy...
Co do spirali to sie zdecydowalam i zakladac bede tylko tak myslalam czy w Polsce czy w tu w niemczech dlatego ceny orientacyjnie znac chcialam:tak::tak::tak:

aha i jeszcze mam pytanie czy nie orientujecie sie ile kosztuje w polsce zalozenie spirali????

Klavell sama chce załozyć i mój gin przedstawił mi cennik:

zwykła - do ok 200zł z założeniem, ale jest bardzo duże prawdopodobieństwo zajścia w ciąże on sam prowadził spiralowe ciąże

złota - do ok 500zł jest bardzo bezpieczna i nikłe szanse na zajście

platynowa - do ok 1000zł gigant wśród spiral. Czarny koń, który daje 99,9% gwarantu że ciązy nie będzie. Ja osobiście chce sie zdecydować na tą złotą bo nie stać mnie na 1000zł, ale w zasadzie jesli chodzi o bezpieczeństwo i pewność najlepsza jest ta platynowa.

Agulka TURKUS!!! Tanie te dresiki. Moja mama kupiła Kubie dresik (ten ze zdjęć) za 50zł!!! A na Nas kosztuje 60zł :szok:

Ile kosztuje 99% pewności?

Jedyną wkładką hormonalną dostępną na rynku polskim jest Mirena. Za pierwszym razem jej koszt, czyli 650 zł, może porażać, zwłaszcza jeśli doliczymy do niego cenę założenia w gabinecie lekarskim, czyli 300 zł. Całkowity koszt założenie wkładki zamyka się więc w 1000 złotych. Należy jednak pamiętać, że wkładka taka służyć będzie nam przez 5 lat. Gdy przeliczymy więc jednorazowy, wysoki koszt na 5 lat, okaże się, że miesięcznie za antykoncepcję zapłacimy jedynie 16 zł, czyli mniej niż zwykle przychodzi nam zapłacić za pigułki lub plastry antykoncepcyjne. Antykoncepcja dla mam - Kobieta - serwis dla kobiet - WP.PL

Hruda nie obraziłam się. Jednak zdecydowałam się na turkus. Słoneczko będzie teraz więcej świecic, więc się opalę. Z tą opalenizną miałaś rację, dobrze , że mam podwórko i mam gdzie się opalac. Ten dres to będzie bardziej domowy, podwórkowy a nie wizytowy.
Dzięki dziewczyny `za pomoc w wyborze.

Nie wiem, nie wiem czy zdecydowałabym się na spiralkę.

Udanego dnia, pełnego słońca i radosci.

reklama
Hej nie bylo mnie zaledwie 1 dzień a czytania mam ponad 10 stron i to tylko jednego wątku a gdzie reszta...:szok:
może najpierw napisze co u nas a pózniej w miare możliwości spróbuje was nadrobić:tak:
a więc wczoraj caly dzień byl zapieprzania:-(najpierw w domu sprzątanie a pózniej w ,,ogródku'' który dopiero powstaje:laugh2:rano byla u nas koparka i równala caly teren żewby szlo zrobic jakiś ogródek. wywieżli 5 aut 13,5 tonowych gliny no i pózniej trzeba bylo ladować do kary(taczki) czarną ziemię wysypywać na tą gline i grabić. Skączyliśmy o 18. Dzieci byli u teściowej. Pózniej i my pojechaliśmy do tesciów-robili grila:tak::tak::tak:no a jak już przyjechaliśmy do domu to bylam tak padnięta, ręce mi wysiadaly z bólu że o 21 usnelam przed TV:zawstydzona/y: no a w nocy Mati obudzil się o 24 i za żadne skarby nie chcial spać dopiero o 2.30 udalo mi się go uspać,no i ledwo Mati usnol to z placzem obudzila się Ola no i byla powtórka z rozrywki:wściekła/y: no a wcześnie rano jak zwykle pobudka:-(
Dziś u nas śliczna pogoda więc większość dnia napewno spedzimy na dworze:happy:
Życze wszystkim milego dnia:tak::tak::tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry