Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ok:-)no to suuper!!!
szczegolowiej dogadamy sie w niedziele albo poniedzialek, ok???;-):-)

I u nas takie chwile sa najfajniesze.AsiaKC ja uwielbiam jak moje skarby chichrają w wannie podczas kapieli, a nieraz jak na podłodze we czwórkę sie turlamy , gilgoczemy i robimy pierdziochy to serce się raduje a my z J ze śmiechu płaczem. Piękne chwile.

Teraz już mamy:-)
Donkat to kolejny pomysł wyłudzenia pieniędzy od niedoświadczonych i młodych rodziców. Tandeta
Ja wszystkie inne tez widze normalnie.Jakies dziwne macie te kompy.Ja tam widze wszystkie wasze suwaczki bez zarzutu.Moze to czas zeby cos wymienicnp.kompa lub program

siedziałam i oglądałam zabawki na allegro. Ale teraz to muszę wyprasować to co schowane.Na katar mamy fajny kropelki-spray Euphorbium, to jest homeopatyczne. Na zaschnięty nosek dobra jest też woda morska. I jedno i drugie w aptece bez recepty, ok. 25zł. Ja też smaruję PulmexBaby,bo to bez kamfory jest..Z Naomi troszke gorzej boona se nie da nosa dotchnac aleci jje chwilami jak z kranu.
A napiszcie co myslicie o smarowaniu naszych dzieci podczas choroby masciami rozgrzewajacymi????Bo slyszalam w programie "Mamo to ja"ze dzieci nie powinno sie smarowac takimi mascmi do 3 roku zycia.A moja tesciowa bez problemu smarowala mlodsze rodzenstwo meza i nic im nie bylo.A jaki zdanie wy macie na ten temet???
A i zapomnialam wam ostatnio napisac ze ostatnio 2 razy poczulam delikatne ruchy mojego malenstwa:-):-):-):-)

A mnie to nie dziwi. Nie położyłabym Mateusza przy S. Tak bezwiednie śpi,że na bank zgniótł by go:-(poczytalam co to jest i wiecie co mnie najbardzije dziwi? wszedzie trabia, ze spanie noworodka z rodzicami jest niebezpieczne,bo moga je podczas snu zgniesc!!! spalismy z mala 10m-cy i ani razu sie to zadnemu nie zdarzylo!!
nie rozumiem tego![]()
Co tam... zima idzie. Zaoszczędzimy na rajstopachlece wykarczowac ten las na nogach, bo sarna ma gladsze!!! tak sie zapuscilam, ze szok!

:-):-)Maścią Pulmex Baby można smarować niemowlęta od 6 m-ca. Smaruje się piersiątka i plecki. Z tego co pamiętam to lepiej nie stosować tego typu maści przed samym snem dziecka, bo organizm się mocno rozgrzewa i kaszel, jeśli jest, staje się bardzo męczący, maluch nie może zasnąć. Jak ja byłam malutka mama smarowała mnie spirytusem i roztopionym masłem, nic mi nie było, a podobno skutek był rewelacyjny. Ale na pewno trzeba z tym bardzo ostrożnie, bo spirytus może podrażniać skórę dziecka. Kubie gdzieś w zeszłym roku (miał ok. 2 lat) lekarka przepisała maść ichtiolową, miałam smarować szyjkę, obłożyć watą i przewiązać jakimś szalikiem. Miał wtedy chore gardło.A napiszcie co myslicie o smarowaniu naszych dzieci podczas choroby masciami rozgrzewajacymi????Bo slyszalam w programie "Mamo to ja"ze dzieci nie powinno sie smarowac takimi mascmi do 3 roku zycia
Wow, super! GratulujęA i zapomnialam wam ostatnio napisac ze ostatnio 2 razy poczulam delikatne ruchy mojego malenstwa:-):-):-):-)
Cudowne uczucie:-)Hruda - rozkoszneStasiek dzis mial dzien czulosci. Nie dosc ze zrobil mi bardzo czule cacy-cacy po wlosach to wieczorem sam od siebie dal calusa w usta...nie wiem czy sie bardziej zawstydzilam czy wzruszylam:-)
Tymcio też naumiał się robić cacy cacy, rano jak się przebudzi to pierwsze co, to przytula się mocno do mnie, potem głaszcze po włosach a na koniec - "pac" w nos. Chyba babcia nauczyła go "cacy cacy buc po glacy"
;-):-)Gagulec - niestaty, nie orientuję się, ale jeśli poczekasz do wieczora, to zapytam koleżanki od kredytów hipotecznych, może ona będzie wiedziała.Dziewczyny orientujecie się jakie opłaty są za notariusza jeżeli chodzi o przepis mieszkania ( ok.120 tyś wartości)?
Anetasa - u mnie to się niestety nie sprawdza, bo dzieci smarkają już drugi tydzień z rzędu, mimo,że w pierwszym tygodniu leczyłam kropelkami a w drugim dałam sobie z tym spokój.Zobaczymy czy tym razem sprawdzi się teoria mojej teściowej że katar nie leczony trwa tydzień a leczony 7 dni. Jeśli tak to najdalej w niedzielę powinno być po wszystkim![]()
Mogłabym się pod tym dwiema rękami podpisać. Oprócz imion dzieci w moim przypadku wszystko jest identyczne. Asia, czy my nie jesteśmy jakimiś klonami?;-)U nas jest 2 lata i 3 mce. Zazdrości ani trochę nie byłoKontakt jest. Tylko teraz Łukasz dużo zabaw Pawłowi psuje, bo chce wszystko robić z nim albo wszystko to samo. Zabiera mu kartki do rysowania, kredki, plastelinę, zabawki, burzy układane domki, tory, zwierzątka... Ale jak złapią fazę to tylko słychać śmiechy (i czkawkę potem ;-)).
W sumie nie było ciężko przez ten rok. Trzeba sobie dobrze wszystko obmyślić i zorganizować i jest całkiem fajnie. Dla mnie najcięższa jest pora wstawania Łukasza![]()

Gratulacjeeeee!!!Nie było mnie dwa dni bo zostałam świeżo ciocią! (taką trochę przyszywaną ;-) )
, że się mądrzę
ale właśnie próbuję oduczyć tego typu zachowań mojego pierworodnego, bo mam problem w przedszkolu
On się bawi, a inni biorą to za przejaw agresji (np. gilgotki, przytulanie itp. "agresywne" pieszczoty). 

Chyba muszę kończyć, bo czas się szykować do wyjścia. A Tymek jeszcze śpi. Tzn. wstał przed 5:00 a przed 7:00 udało mi się go jeszcze ululać. I zamiast ogarnąć chałupę to siedzę przed kompem. Hihihi, robota nie zając, nie ucieknie

Qurcze, jak mam mu to wszystko wytłumaczyć? Nie chciałabym, żeby myślał o tych sprawach... Ja odkąd pamiętam bardzo bałam się śmierci i cmentarzy, wręcz panicznie, bałam się ciemności, bo myślałam, że jak zasnę wieczorem to się nie obudzę i takie tam pierdoły. Rodzice nie potrafili mi wytłumaczyć, w czym tkwi różnica, a dziecko jak to dziecko - bujna fantazja...