Ma 3,czy 4 lata,jakies 2 miesiace temu mial urodziny ale nie wiem konkretne ktore bo mni to nie interesje.Ale bardziej jestem sklonna na te 3 latka.
Wiesz mi si wydaje ze jak dziecko ma 3 latka to juz rozumie podstawowe sprawy.Pilnowalam nie jednego 3 latka i uwazam ze to zalezy od wychowania i postawy rodzicow.Moja Naomi potrafi,mimo ze ma rok i prawie 2 miesiace wysiedziec caly posilek przy stole i sama jeszcze zjesc grzecznie kanapke,a on lata po caleym mieszkaniu,ona za nim krzyczy az wkoncu lapie za ta kanapke czy miske ze zupa i wjego locie kolo matki ona mu cos "wpycha"do buzi.Najsmieszniejsze wedlug mnie jest to ze obejrzala kiedys ze mna odcinek polskiej niani gdzie wlasnie byl problem 3 latka i teraz wymysla bo tak powiedziala niania, ze trzylatek nie potrafi tego czy tamtego.Nietwierdze ze wszystkie jej rady sa zle czy bledne ale nie dajmy sie zwariowac kazde dziecko jest inne i nie mozna go wychowywac pod dyktando tego co niania powiedziala odnosnie jakiegos dziecka w tv.Ja osobiscie widze ze to dziecko sobie szkoli rodzicow pod siebie,a jak mu cos nie chca dac to on to wymusza krzykiem i chisteria.
A co do rozmowy z nia,to nie chce zbytnio sie z nia wdawac w jakies rozmowy.Ja jestem za nerwowa w ciazy i ona cos powie ja sie wkurze i jeszcze jej wszystko wykrzycze w twarz.A nie mam zamiaru znowu szukac jakiegos lokum.Jestem w 5 miesc.ciazy i nie dlamnie teraz jest znowu pakowanie i caly ten stres.