reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Majandra, a duży masz brzuszek? Mój jest naprawdę spory, wszystko poszło mi do przodu, w biodra i pupe niewiele i pewnie dlatego czuję takie obciążenie.W sumie też dużo nie chodzę, bo się męczę, jak muszę coś załatwić na mieście to śmigam autkiem, ale coraz trudniej mi z niego wysiąść;-)

reklama
a ja sie zbieram na przeglad samochodu, jak sobie pomysle o wjechaniu na kanal, to mi sie odechciewa, bo mam lek wysokosci. Chyba poprosze kogos zeby mi wjechal.

Dziewczyny,

Apropo wczesniaków to chyba każdy szpital i lekarz do tego inaczej podchodzi...
moja Pani dr powiedziała, że odstawiamy leki po skończonym 36 tygodniu czyli po 5 sierpnia żeby dzidzius, jak sie urodzi, nie miał przyklejonej łatki wcześniaka.
Moja gin twierdzi że po zakończonym 36 tygodniu ciąża uznawana jest za donoszoną.
Ale ja wyczytałam, że prawidłowo dzidziuś powinien pojawić się na świecie pomiędzy 38 a 42 tygodniem.
Nie wiem niestety jak to wygląda na Żelaznej, gdzie będę rodziła.
Dobrze przynajmniej że mają nowy sprzęt dla dzidziusiów i jakby co to nie będą go nigdzie przewozić.
To chyba jest najgorsze...:(

A mnie powoli zaczyna boleć już wszystko, w żadnej pozycji nie mogę wytrzymać dłużej, bo co chwila mi coś drentwieje....
Cieszę się przynajmniej z pogody, która mi sprzyja, bo upały strasznie mnie wykańczały.

NUSKA co do pieluszek to nie robie duzych zapasow...do szpitala nie biore w ogole, bo tam dostane...a tak do domku to kupuje 3 paczki pampersow firmy PAMPERS dla noworodkow czyli jedynki, gdy beda sie konczyc maz mi dokupi, no i kupilam 10 pieluszek tetrowych np. do wycierania buzki...wiecej na temat pieluszek mozesz przeczytac na forum naszych kolezanek oto link...
https://www.babyboom.pl/forum/niemowlaki-f16/pytanie-o-pieluszki-dla-noworodka-397/
:tak:

Ojojoj A ja tu nie chciałam wyjść na mięczaka ze mnie tez powoli juz wszystko boli a to połowa 32 tygodnia ale widzę że nie jestem sama. Taż mi maleństwo naciska na kość łonową ale nie jest tak strasznie bo chyba sie jeszcze nie pcha na świat i co jakś czas mi odpuszcza. za To plecy na wysokości tyłka to już masakra. Jak gdzies dłużej pochodze to póżniej nie moge wrócić do domu . Smieje sie ze w pewnym momencie gdzies zostane i nie wróce a wcale nie musze duło iść tak jakoś 30 minut. a najgorsze to jest parcie na pęcherz. albo jak w niego kopnie to ból niesamowity. Nic to jakos przeżyjemy

nie martw się majandra ja w pierwszej ciązy tez wyladowałam na tym etapie w szpitalu z wysokim ciśnieniem i obrzękami poleżałam kilka dni i przeszło, a leczenie głównie było dietą

Majandra, trzymaj się i wracaj do nas zdrowiutka, maleństwo niech jeszcze troszkę posiedzi w brzuszku. Tylko ty się nie denerwuj za bardzo bo to nie sprzyja spadkowi ciśnienia.
Głowa do góry!

reklama
Do góry