reklama

Wrześniówkowe mamy

Właśnie muszę gdzieś wygrzebać swoją książeczkę zdrowia i porównać:dry: nam też nie wpisała niedowagi tylko zwróciła uwagę ale przecież na siłę jej nie wcisnę choć moim zdaniem nie należy do niejadków:no: co prawda na śniadanie żadko zje coś więcej niż 2/3 grzyz kanapki i mały jogurt lub monte:sorry2: a potem ewentualnie coś przegryzie i tak potrafi do około 16:szok: ale wtedy pięknie zje zupe i później jescze drugie danie:tak: z kolacją też wielkich problemów nie ma zje co jej dam;-) tylko jak tak na nią patrzę to to moje dziecko jest niemal ciągle w ruchu zawsze gdzieś biegnie i nie wysiedzi w miejscu :no: kiedyś potrafiła zainteresować się bajką i trochę posiedzieć a teraz ma ciągle coś do zrobienia i nawet przy bajce się nie zatrzyma na chwilę:sorry2:

reklama
Witam.
Od rana ciągle gdzieś biegamy, właśnie wrócilismy od lekarza, mamy skierowanie na badania krwi i w piątek będzie kucie....
Pytałam o Pmeumokoki i Pani doktor powiedziała , że możemy zaszczepić , ponieważ ostatnio Adaś był chorowity a jak powiedziałam, że urósł to ucieszyła, się i powiedziałą, że chyba z żelazem wszystko wraca do normy, no ale zobaczymy na wynikach.
Bilnas za tydzień.

Gagulec moim zdaniem bilans dwu latka to dwu latka a nie 2 i 3m-ce, te 3 miechy to duża róznica w rozwoju szczególnie teraz jak ansze dzieci idą pod względem fizycznym i intelektualnym jak burza. Ja tam lubie mieć dokładne wyniki , jak 2 latka to 2 latka.

Aneta miłego dnia w pracy , Gagulec tez i Nuska .... i wszystkie pracujące dziewczyny......

Luandzia to dobry pomysł przenieść się do W-wy jesli masz mozliwość ( a masz) , bo tułanie się z dziećmi to nie za bardzo,.

Kaska odezwij się

Ja w swojej książeczce mam napisanie NADWAGA:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

Witam.
Od rana ciągle gdzieś biegamy, właśnie wrócilismy od lekarza, mamy skierowanie na badania krwi i w piątek będzie kucie....
Pytałam o Pmeumokoki i Pani doktor powiedziała , że możemy zaszczepić , ponieważ ostatnio Adaś był chorowity a jak powiedziałam, że urósł to ucieszyła, się i powiedziałą, że chyba z żelazem wszystko wraca do normy, no ale zobaczymy na wynikach.
Bilnas za tydzień.

Gagulec moim zdaniem bilans dwu latka to dwu latka a nie 2 i 3m-ce, te 3 miechy to duża róznica w rozwoju szczególnie teraz jak ansze dzieci idą pod względem fizycznym i intelektualnym jak burza. Ja tam lubie mieć dokładne wyniki , jak 2 latka to 2 latka.

No to tzrymam kciuki za piątkowe wyniki:tak: a co do terminu bilansu to faktycznie ja również jestem zwolenniczką trzymania się terminów:tak: z tym że ze względu na prace miałam wybór albo pójśc z młodą wczoraj albo dopiero w październiku bo między chorych nie chciałam z nią iść:no:

Witam.
Luandzia to dobry pomysł przenieść się do W-wy jesli masz mozliwość ( a masz) , bo tułanie się z dziećmi to nie za bardzo,.

no przenieśc to się raczej nie przeniose ;-)ale mieszkanie jest zaraz koło uczelni i W będzie mógł przynosić mi małą do karmienia albo ja wyskocze w przerwie będę miała tam wanienke łóżeczko więc myślę że będzie dobrze tylko ta droba mnie przeraża ale bardziej ze względu na mnie bo myślę że mała będzie pała i raczej bedzie jej wszystko jedno Zuzi nie będę zabierała za każdym razem bo dla niej pewnie byłoby to męczące poza tym ja już spokojnie mogę zostawić na weekend u dziadków
ale tym będę sie martwic dopiero w marcu bo w zimowym semestrze wziełam tylko wykłady a na nich obecność nie jest obowiązkowa więc jeździc na pewno nie będę tym bardziej że to jakieś glupoty etyka i takie tam

witajcie mamusie
wpadam tu jak mam kiepskie dni w wlasnie takie mam ale coz ...'niedlugo moj Mikolaj ma 2 latka a tu ani na nocnik ( zrobi cos na nocnik jak trafi tak ze akurat go posadze) nie wola siku kupe nic!
no i nic niechce gadac ,zaczyna mnie to martwic tylko po swojemu cos tam nawet dobrze mama i tata nie mowi bo na mnie wola MA a na tate DADA niewiem z kad on wzial taki jezyk?? tutaj w Holandi nie mowi sie dada tylko Papa ,moze ciezko mu sie wyslawiac bo stycznosc z dwoma jezykami?????
Moze macie jakies wiesci ktore mnie pociesza...ach jest taki kochany lobuz az jego energia rozrywa dom :szok::szok::szok: a nic nie idzie do przodu..
niewiem jak z nim rozmawiac caly czas mu opowiadam i prosze zeby powiedzial to sie wscieka i krzyczy a wszystko co tylko pytam to NIE NIE NIE te slowo to super umie mowic.Problem nie jest napewno w slyszeniu poniewaz doklkdnie wykonuje moje polecenia i wszystko co mowie to dokladnie tak robi a wiec.....
a nocnik kiedy przyjdzie pora kiedy sam usiadzie i bedzie wiedzial ze to tak sie robi ???....

Witam.
Bilnas za tydzień.

To będzie dobrze :-):-) trzymam kciuki

:tak::tak::tak::tak:dokładnie ja byłam troszkę wcześniej ale miesiącu w którym zaczyna 24 miesiąc życia
Aneta miłego dnia w pracy , Gagulec tez i Nuska .... i wszystkie pracujące dziewczyny......
Dziękuję:-)

Ja w swojej książeczce mam napisanie NADWAGA:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
a ja nie wiem muszę sprawdzić za to w wieku szkolnym to zawsze "niedowaga" ale wyniki ok tak "uroda"

Mama Mikołaja dzieci wielojęzyczne zawsze zaczynają mówić później za to umieją "dogadać" się w obu językach mojej koleżanki synek też tak miał (mama-polka tata-portugalczyk mieszkają we Francji) młody mówił pózniej niż rówieśnicy za to w trzech językach no czasami miesza te języki i uzywa wyrazu takiego jak mu wygodniej wymówić :-p
Co do nocnikowania nic na siłę on musi to '"czuć" jakieś trzy miesiące temu mój Igor nie chciał nawet siedzieć na nocniku (więc odpuściłam na jakiś czas) Póżniej znowu próba a teraz sam woła i pieluszka już jest tylko na noc

Hmm, no nie wiem, spójrz na Hanifkę. :-p

Ja bym wyluzowała, Mamo Mikołaja. Im bardziej Ty napierasz, tym bardziej on się zapiera.

Wiem powinnam była napisać "z reguły dzieci wielojęzyczne ............" a że Od każdej reguły są wyjątki:-p to każdy wie ;-);-);-);-)

Po prostu jedne dzieci mówią szybciej inne później każdy człowiek jest oddzielną jednostką i nie można porównywać dzieci według wieku i tego co umieją bo np "mówi sie że chłopcy później mówią" a ja muszę powiedzieć że to jednak nie prawda bo Igor czasami mnie zadziwia pytaniami no i odpowiedziami można z nim już sensownie "pogadać"

Majandra opowiadaj jak tam w pracy klimaty? Masz fajne koleżanki na zmianie??? No i co z pracą MGR napisana ??? kiedy obrona????

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry