• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniówkowe mamy

Nuśka:-) jak miło zobaczyć dawne towarzystwo:-) Co u Igorka?

:-)Witam witam
U Igorka wszystko ok jest bardzo pogodny choć ma czasami takie "rogi" że :szok: :sorry: no i mała gaduła z niego zagada prawie każdą panią w sklepie jak ma humor oczywiście;-)poza tym u nas wszystko ok, ja chodzę do pracy młody w tym czasie ma najlepszą opiekę na świecie moją mamę oczywiście:-);-):-).
Ach i ogromnie gratuluję przyszłym i już obecnym "podwójnym mamusiom":tak::tak::tak:
Zazdroszczę, bo ciąża była dla mnie cudownym przeżyciem, ale to co się działo później... Targa mną cały czas coś w stylu "chcem, ale siem bojem":hmm:

A u mnie na odwrót ciąża i ten stres przed każda wizytą :baffled:

reklama
Majandra, Monia- no jakże mogłabym zapomnieć, nigdy!!!;-):-D:rolleyes:
Agulka, źle się wysłowiłam co prawda my korzystaliśmy z czegoś w rodzaju pipety, ale bardziej chodziło mi o zakraplacz taki coś jak to, choć im dłuższy tym lepszy, dalej od ząbków da się zakroplić: ZAKRAPLACZ SZKLANY SANITY 1 SZT. - Apteka internetowa - Domzdrowia.pl
:-D:-D:-D:-D tez obejrzałam co to:tak::-)
Agulka a nie wolisz zmienić na Ferrum Lek ? Nie przebarwia ząbków i nie jest taki ohydny
Nuska Ferrum mielismy na samym początku przygody z żelazem małego i xle sie przez organizm mojego skarba wchłaniał po Hemoferze były lepsze wyniki.... mały nim nie gardzi, japke ładnie otwiera:tak:

:-D:-D:-D:-D tez obejrzałam co to:tak::-)

Nuska Ferrum mielismy na samym początku przygody z żelazem małego i xle sie przez organizm mojego skarba wchłaniał po Hemoferze były lepsze wyniki.... mały nim nie gardzi, japke ładnie otwiera:tak:

ale po jakim czasie się nie przyjmował????Bo u nas po 3 miesiącach było też bez zmian a po 6 miesiącach był już efekt zresztą tak jest nawet w ulotce napisane minmum 6 m-cy kuracji

Ostatnia edycja:
A czemu w ogóle zaczęłyście podawać dzieciom żelazo? Były jakieś widoczne objawy niedoboru?
oj Majandra pamięc zawodzi;-);-);-);-):-p Adasiowi robili badania jak trafilismy rok temu z zapaleniem oskrzeli do szpitala w weekend majowy, wtedy co bylismy nad morzem.............. potem z tym wypisem trafiliśmy prywatnie do pediatry a ona od razu stwierdziła ostrą anemię. ................. i tak sie zaczęło:tak:

Bralismy 3 m-ce a jak przeszlismy na Hemofer to po 5 tyg była porawa
Pewnie że była poprawa bo policz sobie wszystkie tygodnie razem ile brał żelaza.

Majandra mi pediatra kazał zrobić młodemu badanie krwi bo chorował i jej się nie podobało że ma blade usta i później w wynikach stwierdział początek anemii i zapisała nam najpierw Hemofer ale ja się uparłam:zawstydzona/y: że chcę inny i poszłam go zmienić do innej lekarki poza tym młodego po hemoferze bolał brzuszek

Agulka a ty jeszcze mu podajesz to żelazo???Jak długo to już jest

Ostatnia edycja:
Nam pediatra zaleciła badanie krwi w 4 m-c bo wtedy to dzieci mają największe niedobory żelaza- niby. I wyszła mała anemia dawałam mu wtedy Ferrum lek

Pewnie że była poprawa bo policz sobie wszystkie tygodnie razem ile brał żelaza.

Majandra mi pediatra kazał zrobić młodemu badanie krwi bo chorował i jej się nie podobało że ma blade usta i później w wynikach stwierdział początek anemii i zapisała nam najpierw Hemofer ale ja się uparłam:zawstydzona/y: że chcę inny i poszłam go zmienić do innej lekarki poza tym młodego po hemoferze bolał brzuszek
u nas nie boli

Agulka a ty jeszcze mu podajesz to żelazo???Jak długo to już jest
Nuska ostatni raz bierzemy te żelazo i jesli nie będzie porawy to wysle nad do Jakiejś Kliniki by zbadali go dokładniej, bo on ma dobry pozim czerwonych krwinek, ale ma cos w sobie co nie pozwala przyswajac żelaza
Agulka, no zapomniałam, że to się wtedy zaczęło, ale czy Ty sama zaobserwowałaś jakieś objawy, tak jak u Igorka? Pytam z ciekawości, bo Maciek od urodzenia nie miał robionej morfologii i nie wiem, czy może czegoś po prostu nie widzę.
lekarka ta prywatna od razu powiedział, że mały ma anemię nawet nie patrząc w wyniki.......... ja w totalnym szoku, bo przeicez nie mizerny itp............. ona mi pokazał jak to stwierdziła. Po oczach:szok: Wewnętrzna strona oka jest słabo rózowa a nie czerwona.......... tj nie dokrwiona

reklama
MAjandra wszystko jest ok Maciuś rzadko choruje nie szukaj bo jeszcze wyszukasz;-);-)

JA zmykam do spania jutro do pracy a jaka ja GŁODNA jestem:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry