reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
nie sadze zeby jezdzili do innych wypadkó bo ile musiałby ich być. cały czas słychac syreny a to straż a to policja

mówią ze nie mozna uzywac gazu w całej Zielonej ale jeszcze go nie odłączyli na 21 zaplanowano konferencjie wiec bedzie wiadomo cos wiecej...

bardzo mi smutno ze Pani Gabriela przegrała walkę :((((( wspaniała aktorka////

Justa, zebrania sa bardzo rzadko, a ja nie pamietam, kiedy bylam, bo nigdy nie wiem, kiedy sa. kiedys to puszczali kartke z informacja po wsi, a teraz od dluuugiego czasu nic takliego nie blo.

aaa, mialam zapytac: te wasze wsiowe choinki, to kto sponsoruje?

Lece kobietki!!!

do jutra!

Asiek Julka jest bardzo uzdolniona. To chyba tygrysek, pięknie zachowane proporcje :) i balonik w reku ma, prawda? Ale wiesz co jest najbardziej jak dla mnie zadziwiające? Ze potrafi ładnie zakomponowc na kartce, zaplanowac rysunek, ze tu sloneczko pod nim tygrysek, baloniki, to dosc trudne nawet dla doroslych, mysle ze masz artystke w domu.

reklama
Justa, zebrania sa bardzo rzadko, a ja nie pamietam, kiedy bylam, bo nigdy nie wiem, kiedy sa. kiedys to puszczali kartke z informacja po wsi, a teraz od dluuugiego czasu nic takliego nie blo.

aaa, mialam zapytac: te wasze wsiowe choinki, to kto sponsoruje?

Lece kobietki!!!

do jutra!
jest tak,ze gmina przydziela co roku iles tam kasy na kazde solectwo i to od mieszkancow zalezy na co to przeznaczymy. Jest zebranie i ugadujemy ile na co. I tak w tym roku przeznaczone byly pieniazki miedzy innymi na dzien dziecka(oprocz tego tez byla zbiorka wsrod mieszkancow), na plac zabaw, kupilismy taka fajna patelnie do swietlicy za 1000 i 1000 przeznaczylismy na gwiazdke. Do tego od gminy mamy np. iles kasy przeznaczonej na paliwo i wynajem autokaru na wycieczke z dzieciakami. W zeszlym roku bylismy w Zoo w Poznaniu, w tym w Familiparku w Bydgoszczy. Sa tez organizowane przez gmine wyjazdy do teatru i rozne wycieczki, tylko,ze jak byla stara soltyska to wiedzielismy o tym,a nowy soltys (pozal sie boze) nic nie wie nigdy i nic nie potrafi zalatwic, nawet wywiezienia pojemnikow z butelkami, juz nie wspominam o dodatkowych

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry