reklama

Wrześniówkowe mamy

dziewczyny ja znowu z doskoku i tylko na moment coś kojarzę że dziecko którejś z was ma mieć wycinany trzeci migdał ??? czy mogłybyście mi coś o tym napisać ? byłam dzisiaj z Zuzią u laryngologa dziecięcego i okazało się że ma wysiękowe zapalenie uszu i przez to niedosłyszy (to mogłoby tłumaczyć to że jest taka nieposłuszna -głupi żart)a wynika to z przerośnięcia trzeciego migdału właśnie i jeżeli do miesiąca jej to nie przejdzie to w trybie pilnym ma iść na wycięcie więc jeżeli macie jakieś doświadczenia w tym temacie to bardzo proszę o jakieś info

Ostatnia edycja:
reklama
witam babki!!

mam doooooosc ziiiimmmyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wczoraj tesciowi padl traktorek, jak chcial odsniezyc podworko . w efekcie nie ejst super odsniezone, a jutro am znow padac!:angry::angry::angry::angry:

na dodatek fiat nam nie zapalil rano. nawet jak zostal troche podladowany, nawet jak pozyczylismy prad od tescia samochodu, dopiero jak go pociagneli!!!!
*****, rozrusznik jest za slaby na te mrozy! i jak ja mam przezyc cala zime? bede sie co rano ciagac po wsi przed 8rano??????????????????
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nie mam sily!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jest tak,ze gmina przydziela co roku iles tam kasy na kazde solectwo i to od mieszkancow zalezy na co to przeznaczymy. Jest zebranie i ugadujemy ile na co. I tak w tym roku przeznaczone byly pieniazki miedzy innymi na dzien dziecka(oprocz tego tez byla zbiorka wsrod mieszkancow), na plac zabaw, kupilismy taka fajna patelnie do swietlicy za 1000 i 1000 przeznaczylismy na gwiazdke. Do tego od gminy mamy np. iles kasy przeznaczonej na paliwo i wynajem autokaru na wycieczke z dzieciakami. W zeszlym roku bylismy w Zoo w Poznaniu, w tym w Familiparku w Bydgoszczy. Sa tez organizowane przez gmine wyjazdy do teatru i rozne wycieczki, tylko,ze jak byla stara soltyska to wiedzielismy o tym,a nowy soltys (pozal sie boze) nic nie wie nigdy i nic nie potrafi zalatwic, nawet wywiezienia pojemnikow z butelkami, juz nie wspominam o dodatkowych

Justka, no to widzisz, pierwsze slysze, zeby pieniadze szly an dzieci. ja nie wiem, na co u nas ida. czuje, ze posiedze dluzej u soltysowej....

Witam się i ja ale ma nastrój do bani i totalnego doła:-( ale nie będę się tu wyżalać:baffled:wybaczcie:baffled: jelitówka jakoś przeszła, ale miałam jazde bez trzymanki:wściekła/y: dziś w pracy a od jutra urlop i chociaż na to sie cieszę bo siadam psychicznie. Do tego śnieg, mróz i ogólnie żyć mi się odechciewa:baffled: chyba w jakąś depresje wpadnę jak tak dalej pójdzie.
Asiek oglądam relacje w tv z Zielonej Góry i normalnie jestem w szoku:szok: Gratuluję męzowi awansu, a także mega uzdolnionej córeczki:-)
Justyna podziwiam, ze tak dobrze to wszystko u Was jest zorganizowane:tak:
Luandzia zdrówka dla Zuzieńki życzę:tak: nie potrafię pomóc w kwestii tego migdała, bo nigdy nie miałam z tym stycznosci:no:

Luandzia ja nie pomogę niestety......
Aneta uśmiechnij się bedzie dobrze...
Donkat byle do wiosny......
ja tez jakas dzis taka smutna chodzę dziś w nocy zmarł wójek D(brat teścia) chorował na raka...........

Witam w końcu i ja.

Jestem po dwóch dniach na rozmowach kwalifikacyjnych, dzisiejsza to farsa:wściekła/y: szkoda tylko moich wieczorów spędzonych przy ustawach.
Auta też jeszcze nie mamy, rodzice zostawili nam swoje, na łysych oponach, no ale jeźdzę, bo wczoraj i przedwczoraj to moje maluchy by zamarzły czeakjąc godzine na autobus.

Luandzia to moja Maja miała miec wycinany 3 migdałek ale zrezygnowalismy na rzie z tego, ponieważ wśród znajomych i rodziny tez mieli takie przypadki i potwierdziło się, że jest jeszcze potem gorzej.
Ale jesli o przypadek Zuzi to kolezanki córka własnie miała identycznie z uszami itp w wieku 3 lat a to poważne, i jak jej wycieli to nastapiła 200% poprawa, więc wycinaj te dziadostwo córeczce

Monia smutne wiadmości.

Aneta buziole, głowa do góry, jutro wolne

Donuś zrób porządek na wiosce a co do auto to wiem jak to jest byc bez niego

Justa fajnie macie, ale własnie trzeba walczyć o tą kasę na wisokach, bo mają duże dofinansowania , ale trzba w tym siedzieć i wyciagać od Uni

Agulka szkoda, że ta rozmowa to farsa:-( trzymam kciuki żebyś jednak wreszcie coś ciekawego trafiła:tak: a wogóle to Ci dziękuje. Masz coś takiego w sobie, że jak mam doła to wystarczy, że klikniesz do mnie tylko dwa słowa a już chociaz na chwilę buziol mi się usmiechnie:tak:dzięki kochana:tak:

Agulka szkoda, że ta rozmowa to farsa:-( trzymam kciuki żebyś jednak wreszcie coś ciekawego trafiła:tak: a wogóle to Ci dziękuje. Masz coś takiego w sobie, że jak mam doła to wystarczy, że klikniesz do mnie tylko dwa słowa a już chociaz na chwilę buziol mi się usmiechnie:tak:dzięki kochana:tak:

oj kochana, bo ja to ja............hihihih

trzymajcie kciuki, bo może dzis auto kupimy

reklama
Agulka szkoda ze rozmowa nie udana a co to za ustaw tak pilnie sie uczylas? dzieki za rade dotczaca migdalkow na pewno jeszcze to z jakims lekarzem skonsultuje ale sama juz nie wiem bo wiekszosc osob mowi ze jak sie wytnie ten trzeci migdal to dzieci strasznie choruja z drugiej strony te uszy to nie sa zarty i niedosluch tez bo przeciez przez to Zuzka moze mmiec problemy z mowa z porozumiewaniem sie z innymi itd mam nadzieje ze uda sie to jakos wyleczyc za tydzien idziemy do kontroli i zobaczymy czy lekarstwa cos pomagaja
trzymam kciuki za auto
Monia bardzo mi przykro
wiecie ta nowa niania moze rzeczywiscie nie jest taka zla no i ja mam mozliwosc cos zrobic dzisiaj np udalo mi sie zrobic Zuzce badania krwi odwiedzic babcie i skoczyc do jednego sklepu z Lenka to nie byloby mozliwe bo na taka pogode nie ma szans z nia wyjsc nie mowiac juz o tym ze jest chora W ma wlasciwie szczyt sezonu w pracy ze jezeli bylaby taka mozliwosc to wcale nie wracalby do domu teraz np jest w Krakowie i nie wiem kiedy wroci

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry