reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziewczyny mam pytanie? Jak wygląda odchodzący czop śluzowy? Tak jak taka przezroczysta galaretka? Własnie znalazlam coś takiego na majtkach. Co prawda nie bylo tego dużo ale sie zaniepokoiłam. Nigdy wczesniej nie widzialam takiej dziwnej "wydzieliny" i zastanawiam sie czy przypadkiem nie zaczyna mi odchodzic czop.

reklama
Xeone-z tego co wiem, to czop śluzowy ma ciemniejsze zabarwienie, mi przy Lilce odchodził,ale stopniowo, takie ciemniejsze pasma sluzu.
Ruda-Iza, Xeone-ale mnie pocieszyłyście, że Wam lekarz tez tak mówił,że to lada chwila :confused:. Ja jednak mam nadzieję niedługo urodzić...
Placuszki były pyszne, Shinead- u mnie w domu preferują z sosem pieczarkowym, czyli na słono,ale ja czasami lubię sobie jakiegoś zjeść właśnie ze śmietaną i cukrem, na słodko.
Fajnie mieć męża w domu, właśnie poszli z Lili do piaskownicy, korzystając z ładnej pogody i nie ma ich juz od dwóch godzin :-D.

No to chyba to :) najlepiej jesli bedzie cos kolorowego do tego ;) To wtedy jest oznaka zblizajacego sie porodu, ale tak bardzo zblizajacego ;)

Bo np z tego co lekarze mowia, to czasami czop moze odejsc nawet 2,3 tygodnie przed porodem :)

Ja jednak wierze ze to 'TO'.

I jeszcze cos powiem..tak sie przejmowalam pepkiem malego, ze cos nie tak i w ogole.. A mu najzwyczajniej w swiecie odpadl dzis juz kikutek :) I zostalo jeszcze troszenke do wygojenia sie, ale wszystko jak najbardziej ok :)

Cfc jest w ciąży? Super, gratulacje! Mam nadzieję,że tu do nas zaglądnie i opowie szczegóły i że wszystko będzie w porządku, trzymam kciuki.
Jeszcze raz gratulacje dla Aneczki!

Witam wieczorkiem :laugh2:
U mnie było tak samo od 4miesiaca byłam na lekach podtrzymujących, w lipcu miałam szyjkę na 1cm i rozwarcie na 1cm ile my stresu mieliśmy:szok:, żeby chociaż do 36tyg wytrzymać.Dwa tygodnie temu odstawiłam leki i co.... szyjka na 2 cm zamknięta oszaleć można:baffled:.

XEONE - moja koleżanka , która urodziła 3tygodnie temu ,też tak miała,że zmienił się jej śluz na taki przezroczysty galaretowaty i na drugi dzień urodziła.Tak więc, może ty też jutro będziesz mamusią.:-)
Ja mam termin na 20(czwartek) i jak nie urodzę do środy to w czwartek muszę iść do szpitala a w CZMP czekają ok. 3dni i wywołują.Bardzo bym chciała tego uniknąć,bo wiem ,że takie porody są bardziej bolesne:baffled:.Chyba od poniedziałku zacznę biegać po osiedlu :tak:.

Ciao,ciao!!Pozdrawiam Was serdecznie!!!Dziewczyny,ktore urodzily-ale jestescie Dzielne!!!
Ja nie wiem co sie ze mna dzieje...juz trzeci dzien mam mocne skurcze,ale bol do wytrzymania(szczegolnie boli krzyz).Skurcze bywaja regularne,potem sie uspakajaja,a nastepnie ponawiaja...Nikt mnie nie zbadal,wiec nie wiem czy mam jakies rozwarcie.Czuje sie okropnie,nie mam na nic sily...i do tego labilnosc emocjonalna,ech!Jestem po terminie i dokucza mi juz to czekanie.19 ma przyjsc do mnie polozna i rozmasowac mi szyjke...Mam nadzieje,ze nie doczekam..chociaz,kto wie?Buzi!!

reklama
Ruda-iza, Xeone - no ja też tak miałam, najpierw byle do końca 36 tygodnia, a teraz ani widu ani słychu. Na ostatniej wizycie u mego doktorka naśmiałam się z tego jak norka. Jak dobrze pójdzie to może we wtorek, środę będę już po wszystkim. Ale wszystko zależy od poniedziałkowej wizyty w szpitalu u ordynatora oddziału położniczego. Ja, jak Kubica, muszę przejść przez kwalifikację:-D:-D:-D. Jak wszystko pójdzie po mojej myśli, to zdobędę Pool Position i będę miała swojego Tymka przy sobie.

Xeone - duża ilość gęstej galaretki na bieliźnie to może być czop. Jeśli jest podbarwiony krwią, można to traktować jako oznakę rychłego porodu. U mnie czop odchodził prawie 2 tygodnie, aż się dziwiłam, skąd tam taka tego ilość się wzięła.

Majandra - ale zbieg okoliczności, ja dzisiaj też myślałam o Cfcgirl (pochodzimy z jednego miasta i się "prywatnie" znamy), dlatego dzisiaj wyszukałam jej użytkownika i sprawdzałam ci się z nią dzieje. Rzeczywiście jest w ciąży, 5 tydzień, ale nie zdążyłam doczytać do końca tego wątku, w którym się udzielała (Mamy z Bradford czy coś takiego). A o ile dobrze pamiętam, to sama zajrzała do nas jakiś czas temu i przekazała nam wieści o swoim odmiennym stanie. Chyba właśnie akurat wtedy, kiedy ty rodziłaś.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry