reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Majandra dzisiaj wrzuciłam na luz i sobie posiedziałam w necie i ogólnie się tak nie spinałam dzisiaj, na nowe suwaczki czasu wystarczyło. Znalazłam w necie drmowy program do edycji zdjęć PhotoScape, jest fajny w obsłudze, taki intuicyjny. Polecam, można kadrować, podkręcać kolorki, światlo, jest kilka fajnych efektów. Można w nim też łaczyc kilka zdjęc na jednej stronie, co sie przydaje np na allegro.
Kurcze ten katar nie chce opuscic moich maluchow, dzisiaj dalam im na noc lek antyhistaminowy, oby pomogło. Stasiu dzis nwet na ochotnika zglosil sie na wyciąganie glutow katartkiem z odkurzaczem, zazwyczaj spiernicza na sam widok odkurzacza.

i do kąpieli olbas! ja czasem wkrapiam do nawilżacza. Działają też te plasterki - aromactiv. i maść pulmex baby - wszystko ma olejki któe ułatwiają oddychanie :tak:

Witam się wieczorową porą:-) dawno nie pamiętam Wszystkich Świętych z tak doskonałą pogodą:tak: jutro powrót do normalności tzn Tuśka po tygodniu idzie do przedszkola:tak: mam nadzieję, że nie będzie rano cyrku z wstawaniem:baffled:
Carioca u nas olbas to podstawa przy katarze:tak: i tak jak Asia dodaję do nawilżacza i do kąpieli:tak: plasterki też już mamy opatentowane;-)

Witam - dzięki za rady, używam olejku pichtiolowego do kąpieli, smaruję pulmexem, oilbasu nie uzywam, bo jest na nim napisane że bodajże od 6.tego roku, nie boicie się dziewczyny? Ten plasterek - brzmi ciekawie, muszę zakupić żeby mieć w domu na takie okazje.
Dziś dzieciaki malutki katarek, za to Staś węzły chłonne wielkości przepiórczego jajka i miał w dzień 38,1 st. Temperatura sama mu minęła ma wireczór. Bibi ma się dobrze i wyląduje jutro w żlobku, a Staś to chyba do poniedziałku w domku posiedzi. Daję mu sok z czarnego bzu, psikam tamtum verde, sok z cebuli i czosnku itp. W sumie oprócz tego katarku, węzłów chłonnych i temperatury nic się nie dzieje, więc myślę że odpuszczę sobie jutro pediatrę, chociaż sie waham szczerze mówiąc.

Carioca przyznaję bez bicia, ze nigdy nie zwróciłam uwago na to od jakiego wieku ten olbas:zawstydzona/y: ale nam pomaga a używam go od kiedy Tuśka skończyła roczeka:zawstydzona/y:;-)

reklama
Do góry