reklama

Wrześniówkowe mamy

ja z takim pytaniem ile powinno wazyc 4 miesieczne dziecko..
pytanie taie zadala dziewczyna z pewnego bloga jej synek ma niecale 4 miesiace i wazy 9,400 a ma 67 cm
mi sie wydaje ze wazy bardzo duzo czy ktoras moglay to sprawdzic na centylach bo ja nie potrafie :zawstydzona/y:

Od okolo 6 kg do 8,5 kg. Ma niecale 4 miesiace skonczone czy dopiero zaczyna 4 miesiac? Bo jesli zaczyna to od 5,2 kg do 7,7 kg. Z tym,ze jest dosc dlugi to moze wazyc to maksimum.

reklama
Tym razem my mieliśmy problem ze zdrowiem Oskarka. Wczoraj o 23 się obudził z krzykiem, nigdy się mu to nie zdarzyło, i do tego nie chciał jeść. W nocy spał, trochę niespokojnie, ale do 5:30. Ale jak się obudził znowu taki rozmarudzony i rozpalony, zmierzyłam mu gorączkę i miał 39 :no:. Od razu dawałam czopki i dzwoniłam na pogotowie, kazali mi z nim przyjechać rano na izbę do szpitala i dawać dużo pić (to był problem, bo nic nie chciał). Rano pojechaliśmy do szpitala, mały znowu z gorączką oczywiście nas odesłali na pogotowie :no:... W końcu okazało się że to jakiś wirus i że wystarczy zbijać gorączkę paracetamolem i pyralginą. No i teraz mały czuje się dobrze,przespał prawie cały dzień, perełka nasza ;-) Mam nadzieję że już mu ta gorączka nie wróci.:dry: Teraz mi tu zerka na monitor i sobie obserwuje :-)
Ale współczuję jak ktoś ma chore dzieci, to jest chyba najgorsze co może być...

Majandra, dzieki za odpowiedz. I tak bedac w Pl bedziemy w razie potrzeby chodzic do lekarzy prywatnie. mam nadzieje ze nie trzeba bedzie, akurat tak wyjedziemy zeby Julia byla po wizycie na 8 m-cy a wrocic przed wizyta na 12m-cy najwyzej kilka dni po,zeby zadne szczepienie nam nie przepadalo. Boje sie jedynie zeby jakis szpital nie wypadl niespodziewanie, bo utoniemy w dlugach.Mam nadzieje ze nie bedzie takiej sytuacji.

a u nas była awari aprądu od tej wichury i nie mieliśmy go ponad godzinkę a teraz cała moja rodzinka śpi a ja buszuje w necie jak małż małgorzatki heheheh
Nuśka nieciekawie jak dziecko choruje niedość że patrzysz jak cierpi to wywalasz kase na leki i męczysz się z konowałami w białych fartuchach co traktują cie jak kolejny punkcik w statystyce a pomyśl sobie jak choruje 2 dzieci i małż to zapierdziel Atru jesteś boska w sumie mój małż też jak chore dziecię czesto jest więc siebie też podziwiam eh
Kati a na długo przyjeżdzasz do Polski bo jak na 3 miechy to może zaświruj z urzędem pracy dla bezrobotnych masz służbe zdrowia za free bo UP płaci za ciebie minimalne składki zdrowotne i dostajesz zaświadczenie ważne chyba przez mieciąc albo 2 i problem z niechcianą chorobą rozwiązany, popytaj i pomyśl
jutro tescciowa wraca niebyło jej 6 tygodni i pryzam się szczerze że czasem mnie pieniała ale troszkę się za nią stęskniłam hehehhehe

KatiNJ - nie wiem jak jest w Stanach, ale u nas w Anglii wyrabia sie miedzynarodowa karte zdrowia i jesli maluch sie rozchouje to opieka nalezy sie jak kazdemu obywatelowi danego kraju do ktorego jedzesz. Czyli jesli maluch ma goraczke i chcesz isc do lekarza, bierzesz ta karte i idziesz... bez PESELI , bez meldunku...ot tak poprostu.

reklama
nie będzie mnie w domku do jutra wieczorkiem więc się nie martwcie że tygysa nie bo coś się stało
wolę nocować u teściowej bo jutro jedziemy do szcecina na konsultacje z szymem i tk będzie bliżej i sprawniej
ale u nas w nocy dawało myślałm że nam dach zerwie i wszystkie drzewa powyłamuje pradu nie było znów i dopiero o 3 rano włączyli, eh napisałam na BB co chciałam odeszłam na chwile od kompa i znów nie było światła hehehe

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry