• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Wrześniówkowe mamy

My już po kąpieli podczas której zostałam "olana" przez moją coreczkę.Kręciłam dzisiaj filmik dla rehabilitantki żeby pokazać jak Zuzka zachowuje się podczas zabawy ,leżała sobie na pleckach i ją filmowałam potem postanowiłam pokazać jak się zachowuje na brzuszku więc ją przewróciłam biorę kamerę a ona czmych i juz na pleckach (już trzeci raz dzisiaj. Szelma mała ).Zaczynamy uczyć się jeść z czegoś innego niż cyc (butelki nie umie albo nie chce pić)na początek jabuszko (mam sad z jabłkami i tak było najprościej bo wiem że nie pryskane itd)narazie je ale bez większego entuzjazmu (bardziej fascynuje ją chyba łyżeczka niż nowe jedzenie).W przyszłym tygodniu spróbujemy chyba marchewki a potem ziemniaczka(załatwiłam już warzywa z takiej ekologicznej uprawy).To chyba ok na początek? Podajecie ten gluten bo mnie lekarka powiedziala , że lekarze nie są zgodni co do tego i już sama nie wiem...Czy takiemu małemu dziecku można podać picie z takiego kubka z profilowanym brzegiem (niekapka i butelki nie chce)a jeżeli tak to może wiecie kto takie kubeczki produkuje?
Ogólnie padam z nóg Zuzce nie podobają się te ćwiczenia i się awanturuje zwłaszcza przy przewracaniu z pleców na brzuch.Nie chce leżeć na boku ( wytrzymuje jakąś milisekunde i już jest na plecach)rehabilitantka kazała ją zachęcać przez zabawę albo zagadywanie -łatwo powiedzieć.Kupiłam dzisiaj na allegro piłkę i wałek do rehabilitacji może to jej się spodoba..?
Doti pewnie ,że się przyznamy chodziłyśmy razem na szkołę rodzenia i miałam okazję poznać Oskarka - przystojniaka.

reklama
Chciałabym napisać coś tym wszystkim dziewczynom,które płaczą,że nie mogą zrzucić tego i owego.
Przed ciążą ważyłam 58kg,na końcu ciąży-75,obecnie 55. Proszę mi nie zazdrościć,bo ja nie wiem jak przytyć. Mały wyciąga ze mnie dosłownie wszystko. Niedługo zostaną ze mnie same kości. Chciałabym ważyć z 5kg więcej,ale cóż. Wydaje mi się,że wygladam nieapetycznie.
Głowy do góry!
U mnie tak samo tylko że ja w ciąży doszłam chyba do 65 kg , a moje włosy są wszędzie....:baffled:

NuŚka-odnośnie witaminki to będę musiala zapytać się naszej pani doktor,15 idziemy na szczepienie
hruda-dzięki za pomoc
My też czekamy za ząbkami. Mam dość tego potoku śliny. Nawet jak pije,to obok cycka podtyka palec do buzi.

LUANDZIA - ja podaje juz gluten kupuje gotowe deserki z hippa np jablko z bananem i zbozem czy platkami i hanifce nic nie ma w ogole to mama chyba szczescie bo wszystko toleruje procz mleczka oczywiscie
co do kubkow niekapkow to probowalam dac Hanifce raz sie napic z takiego jak miala 5 miesiec to biedna cala sie oblala ale za niedlugo sprobuje znow
a kubek mam z AVENTU MAGICZNY KUBEK NIEKAPEK

nie gadam z wani "hudzielce", szok ale racja ciężko jest wszystkim dogodzić
co do mnie to ja was poprostu uwielbiam i pomimo że czasem jest ciężko z czasem i siłami witalnymi ale muszę chociaż poczytać bo jak się opuści ze 2 dni to nie do odrobienia a lubię czytać co u was
a ja się przyznam że wit d miałam podawać 2 krople ale teraz jak wróciłam do pracy to zapominam o tym ale pocieszam się że w mleku bebiko 2 jest witamina d więc tak naprawde coś tam otrzymuje
dobra idę powiesić pranie i lulu zanim B wróci z pracy bo mnie będzie męczył o wicei same o co a mi się naprawde nie chce

Luandzia butelka się nie przejmuj. Ja też walczę,odciągam wieczorem pokarm i daję mu na drugi dzień. najpierw dawałam mu tak godz. po jedzeniu,bo jak był mocno głodny to się wkurzał i o butelce nie było mowy. Naajpierw pił po lyczku,czy 2,bawił się smoczkiem. Miałam smoczki Aventu,a później kupiłam te nowe LOVI-aktywne ssanie i muszę przyznać,że sprawdzają się. Jak coś wypije to dobrze,jak nie to też dobrze,spróbujesz na drugi dzień. Znacznie lepiej idzie mu z łyżeczką. Wcina aż buczy. Pierwsze było jabłuszko,później jabłuszko + coś,bardzo lubi marchewkę,jabłko z bananem,z brzoskwinią. Po deserkach przyszła kolej na obiadki. Nie cierpi samych warzyw(i nie dziwię się),musi być jakieś mięsko. Na razie kupuję słoiczki,bo nie warto gotować skoro nie wiadomo co mu będzie smakowało. Z glutenem to poczekam,aż zacznie jeść więcej tego obiadku,bo na razie to albo trochę podzióbie,albo zje prawie cały słoiczek.

a masz takie specjalne nakladki na butelki, takie ustniczki
USTNIK DZIUBEK NIEKAPEK AVENT GRYZAK 6m+ NOWOŚĆ (313902155) - Aukcje internetowe Allegro
ja zamierzam nabyc bo moj ma w nosie picie herbatki - memla jezorem smoka ale oczywiscie jakby zawartosc byla bialutka to by wyzlopal jak szalony...nie wiem czy moge mu juz podawac piciu z takiego niekapka...

wydaje mi się,ze niekapek to kwestia indywidualna. Tam są większe dziurki i musisz zobaczyć,czy nie będzie się dławił

Blimka- na szczęście mam juz za sobą wstawianie tego suwaczka...ale i tak ładny:-)

My też czekamy na ząbki...Mały ślini sie przeokropnie, dziąsełka zrobiły sie jakby jaśniejsze, bielsze..tak więc zobaczymy..Już nie mogę się doczekać!

reklama
a jeszcze cos mi się przypomniało i uciekam prasować,bo mam stertę z 3 pralek.
Klavell widzę,że kupujesz produkty HIPPa,ostatnio widzialam,że oni mają deserki z dodatkiem mleka. Co o nich myślisz? Czy one mogą uczulić? Karmię i nie wiem jak Matuś zapatruje się na inne mleko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry