reklama

Wrześniówkowe mamy

My już po kąpieli podczas której zostałam "olana" przez moją coreczkę.Kręciłam dzisiaj filmik dla rehabilitantki żeby pokazać jak Zuzka zachowuje się podczas zabawy ,leżała sobie na pleckach i ją filmowałam potem postanowiłam pokazać jak się zachowuje na brzuszku więc ją przewróciłam biorę kamerę a ona czmych i juz na pleckach (już trzeci raz dzisiaj. Szelma mała ).Zaczynamy uczyć się jeść z czegoś innego niż cyc (butelki nie umie albo nie chce pić)na początek jabuszko (mam sad z jabłkami i tak było najprościej bo wiem że nie pryskane itd)narazie je ale bez większego entuzjazmu (bardziej fascynuje ją chyba łyżeczka niż nowe jedzenie).W przyszłym tygodniu spróbujemy chyba marchewki a potem ziemniaczka(załatwiłam już warzywa z takiej ekologicznej uprawy).To chyba ok na początek? Podajecie ten gluten bo mnie lekarka powiedziala , że lekarze nie są zgodni co do tego i już sama nie wiem...Czy takiemu małemu dziecku można podać picie z takiego kubka z profilowanym brzegiem (niekapka i butelki nie chce)a jeżeli tak to może wiecie kto takie kubeczki produkuje?
Ogólnie padam z nóg Zuzce nie podobają się te ćwiczenia i się awanturuje zwłaszcza przy przewracaniu z pleców na brzuch.Nie chce leżeć na boku ( wytrzymuje jakąś milisekunde i już jest na plecach)rehabilitantka kazała ją zachęcać przez zabawę albo zagadywanie -łatwo powiedzieć.Kupiłam dzisiaj na allegro piłkę i wałek do rehabilitacji może to jej się spodoba..?
Doti pewnie ,że się przyznamy chodziłyśmy razem na szkołę rodzenia i miałam okazję poznać Oskarka - przystojniaka.

reklama
Chciałabym napisać coś tym wszystkim dziewczynom,które płaczą,że nie mogą zrzucić tego i owego.
Przed ciążą ważyłam 58kg,na końcu ciąży-75,obecnie 55. Proszę mi nie zazdrościć,bo ja nie wiem jak przytyć. Mały wyciąga ze mnie dosłownie wszystko. Niedługo zostaną ze mnie same kości. Chciałabym ważyć z 5kg więcej,ale cóż. Wydaje mi się,że wygladam nieapetycznie.
Głowy do góry!
U mnie tak samo tylko że ja w ciąży doszłam chyba do 65 kg , a moje włosy są wszędzie....:baffled:

NuŚka-odnośnie witaminki to będę musiala zapytać się naszej pani doktor,15 idziemy na szczepienie
hruda-dzięki za pomoc
My też czekamy za ząbkami. Mam dość tego potoku śliny. Nawet jak pije,to obok cycka podtyka palec do buzi.

LUANDZIA - ja podaje juz gluten kupuje gotowe deserki z hippa np jablko z bananem i zbozem czy platkami i hanifce nic nie ma w ogole to mama chyba szczescie bo wszystko toleruje procz mleczka oczywiscie
co do kubkow niekapkow to probowalam dac Hanifce raz sie napic z takiego jak miala 5 miesiec to biedna cala sie oblala ale za niedlugo sprobuje znow
a kubek mam z AVENTU MAGICZNY KUBEK NIEKAPEK

nie gadam z wani "hudzielce", szok ale racja ciężko jest wszystkim dogodzić
co do mnie to ja was poprostu uwielbiam i pomimo że czasem jest ciężko z czasem i siłami witalnymi ale muszę chociaż poczytać bo jak się opuści ze 2 dni to nie do odrobienia a lubię czytać co u was
a ja się przyznam że wit d miałam podawać 2 krople ale teraz jak wróciłam do pracy to zapominam o tym ale pocieszam się że w mleku bebiko 2 jest witamina d więc tak naprawde coś tam otrzymuje
dobra idę powiesić pranie i lulu zanim B wróci z pracy bo mnie będzie męczył o wicei same o co a mi się naprawde nie chce

Luandzia butelka się nie przejmuj. Ja też walczę,odciągam wieczorem pokarm i daję mu na drugi dzień. najpierw dawałam mu tak godz. po jedzeniu,bo jak był mocno głodny to się wkurzał i o butelce nie było mowy. Naajpierw pił po lyczku,czy 2,bawił się smoczkiem. Miałam smoczki Aventu,a później kupiłam te nowe LOVI-aktywne ssanie i muszę przyznać,że sprawdzają się. Jak coś wypije to dobrze,jak nie to też dobrze,spróbujesz na drugi dzień. Znacznie lepiej idzie mu z łyżeczką. Wcina aż buczy. Pierwsze było jabłuszko,później jabłuszko + coś,bardzo lubi marchewkę,jabłko z bananem,z brzoskwinią. Po deserkach przyszła kolej na obiadki. Nie cierpi samych warzyw(i nie dziwię się),musi być jakieś mięsko. Na razie kupuję słoiczki,bo nie warto gotować skoro nie wiadomo co mu będzie smakowało. Z glutenem to poczekam,aż zacznie jeść więcej tego obiadku,bo na razie to albo trochę podzióbie,albo zje prawie cały słoiczek.

a masz takie specjalne nakladki na butelki, takie ustniczki
USTNIK DZIUBEK NIEKAPEK AVENT GRYZAK 6m+ NOWOŚĆ (313902155) - Aukcje internetowe Allegro
ja zamierzam nabyc bo moj ma w nosie picie herbatki - memla jezorem smoka ale oczywiscie jakby zawartosc byla bialutka to by wyzlopal jak szalony...nie wiem czy moge mu juz podawac piciu z takiego niekapka...

wydaje mi się,ze niekapek to kwestia indywidualna. Tam są większe dziurki i musisz zobaczyć,czy nie będzie się dławił

Blimka- na szczęście mam juz za sobą wstawianie tego suwaczka...ale i tak ładny:-)

My też czekamy na ząbki...Mały ślini sie przeokropnie, dziąsełka zrobiły sie jakby jaśniejsze, bielsze..tak więc zobaczymy..Już nie mogę się doczekać!

reklama
a jeszcze cos mi się przypomniało i uciekam prasować,bo mam stertę z 3 pralek.
Klavell widzę,że kupujesz produkty HIPPa,ostatnio widzialam,że oni mają deserki z dodatkiem mleka. Co o nich myślisz? Czy one mogą uczulić? Karmię i nie wiem jak Matuś zapatruje się na inne mleko.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry