reklama

Wrześniówkowe mamy

Ech! Chudzinki z Was dziewczyny!!! ja utrzymując tempo tycia niedługo osiągnę wagę z 9tego mies ciąży:angry::wściekła/y: A było tak pięknie...

Cariocca - mój mąż jest marynarzem i pracuje za granicą. Aktualnie w Singapurze. Tym razem na święta wróci (ma przylecieć 20tego marca0 ale Boże Narodzenie spędzaliśmy ososbno :-(

Maraniko! Trzymam kciuki za szybka poprawę i wypis! Szpitale to okropne miejsca!

reklama
LUANDZIA - ja podaje juz gluten kupuje gotowe deserki z hippa np jablko z bananem i zbozem czy platkami i hanifce nic nie ma w ogole to mama chyba szczescie bo wszystko toleruje procz mleczka oczywiscie​

co do kubkow niekapkow to probowalam dac Hanifce raz sie napic z takiego jak miala 5 miesiec to biedna cala sie oblala ale za niedlugo sprobuje znow​

a kubek mam z AVENTU MAGICZNY KUBEK NIEKAPEK
Ten niekapek też mam ,i żeczywiście ma tę przewage nad butelka ze przynajmniej nie płacze jak go jej daje (bo mysli ze to gryzaczek;-)), co nie zmienia faktu ,że nie potrafi z niego pić ,miarka wskazuje prawie dokładnie tyle przed piciem co po...

Aleście wczoraj natłukły, beze mnie!
Maraniko i Tymon wciaz w szpitalu, wczoraj mial bardzo wysoka goraczke i chyba rozwolnienie. szpital jest przepelniony i do tych ciermieznych warunkow jakie tam panuja trzeba teraz dodac niedobor lekarzy. Nie jest ciekawie, naprawdę. Maraniko jest nedoinformowana, nie ma komu powiedziec o niepokojących objawach, wyegzekwowac na nie pomocy. Mam nadzieje, ze uda sie jej dzisiaj przeniec do innego szpitala.

Luandzia - wg Pawła Zawitkowskiego, guru wsrod fizjoterapeutów, picie z niekapka to wygoda tylko dla rodzicow, a dziecko piwnno pic od razu z kubeczka. Tommie Tippie ma "pojemniki na pokarmy", ktore nadają sie do podawania jak z kubeczka, Stachu sobie nawet niezle radzi, za to niekapek go wnerwia.
My mamy takie:
POJEMNIKI Tommee Tippee do przechowywania pokarmu (313366472) - Aukcje internetowe Allegro

na allegro są tez takie kubeczki, niby dla wczesniakow, ale na filmie instruktazowym Zawitkowski podawal polrocznemu bobasowi picie z czegos takiego:
MEDELA KUBECZEK karmienie niemowląt wcześniaków (317902957) - Aukcje internetowe Allegro

Czesc dziewczyny jestem w szoku.W nocy mielismy trzesienie ziemi o skali 5,3.Trwalo to moze z 10 sekund ale ja myslalam ze moj budynek si rozpadnie.Takich emocji to nigdy nie przezylam.Szok.

dziendobry bardzo!!
Maraniko - a raczej Cariocca - pozdrow ja od nas!!! wspolczuje tej walki o swoje w szpitalach, i zeby jeszcze to dorosly czlowiek byl na "zwyklym" zabiegu...a tu przeciez male dziecko, rozgoraczkowane i potrzebujace interwencji i informowania mamy co i jak, ale wiem ze z tym ( i innym:baffled:) w szpitalach jest problem!!!
Gabdis - nie strasz mnie, bo ja sie wybieram niebawem w Twoje okolice :-) i dziekuje serdecznie za takie ekstremalne atrakcje pobytowe.Panikara nie jestem ale trzesienia to dla mnie (jak i pewnie dla wielu mieszk.Pln.Polski) zupelne nowum.

A my juz oddalismy siki do laboratorium. Ale nie sadzilam ze zabranie ich do posiewu to taka kombinacja alpejska:baffled:(Carioca - szacun!!!)...a swoja droga nigdy wczesniej nie wpatrywalam sie z taka determincja i skupieniem w...przyrodzenie meskie:-D:-D:-D

Czesc dziewuchy zyje jeszcze. Pozniej sie bardziej rozpisze, narazie mam pytanie. Bo w koncu dotarlam wczoraj z mala na to ostatnie szczepienie no i po trzech kluciach ma teraz tak zaczerwienione te miejsca, ze hohoho , wczesniej tak nie miala normalne to jest? I jeszcze cos. Bo oni tutaj w tej cholernej Anglii nie daja tej witaminy D3 no to juz od dwoch miesiecy daje jej ten Vibovit niemowle w kropelkach. Na ulotce jest napisane zeby podawac trzy kropelki dziennie ale ja jej daje po jednej. Jakis czas temu zwiekszylam do dwoch ale mala zaczela robic tak luzna kupe, ale jakos nie polaczylam tych dwoch faktow. Moze byc od tego? juz odstawilam i znowu daje jej po jednej kropelce.

Kina - fajnie ze wrocilas, wczoraj zastanawialm sie jak twoja mala i ty oczywiscie:tak:...ja stosuje vibovit niezaleznie do wit D. 1kropelka dziennie...choc czasem przeleje mi sie ciut wiecej ale nie powoduje to rozluznien kupowych u Stacha...a na to zaczerwienienie to oklad z sody oczyszczonej ( to chyba angole maja:baffled:), podobno pomaga!

Dzień dobry:-)
A ja dzisiaj mam lenia nic mi się nie chce. Maluszek śpi a ja już dzisiaj zaliczyłam ploteczki z kumpelka wpadła na herbatkę.

Kina witaj a nie masz kogoś kto by Ci z Polski wysłał vit D3 (vigantol czy devikap) ? Bo z tego co sie orientuje u nas kładą straszny nacisk na systematyczność w podawaniu tej witaminki a nie podawać w ogóle no nie wiem, no chyba że masz tam dużo słonka i często wychodzisz na spacerki. A jak nóżka malutkiej zagojona?

Lizabeta witamy ponownie:-)

hruda pisze:
A my juz oddalismy siki do laboratorium. Ale nie sadzilam ze zabranie ich do posiewu to taka kombinacja alpejska:baffled:(Carioca - szacun!!!)...a swoja droga nigdy wczesniej nie wpatrywalam sie z taka determincja i skupieniem w...przyrodzenie meskie:-D:-D:-D
:-):-D:-D:-D:-D Trzymamy kciuki aby wyniki były dobre

reklama
Mój też nie dostaje wit. D
ani razu nie miał podanej ale jakoś się tym szczególnie nie przejmuję dostaje mleko w którym jest juz ta witamina a mleka wypija dosyc dużo
w ogóle jak tak porównuje sposoby i kanony żywienia tutaj a w Polsce to jest straszna rozbieżność zupełnie inaczej się tutaj karmi
no ale jakoś żyją zdrowo więc nie wiem może to tak naprawdę kwestia umowna:confused::confused:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry