reklama

Wrześniówkowe mamy

No wlasnie wiem, ale te kropelki sa na recepte i zaden znajomy lekarz z Polski nie chce przepisac bo wszyscy sie tlumacza, ze pediatra powinien. A znajomych wsrod pediatrow nie mamy niestety. Tutaj nie podaja tej witaminy nie wiem czemu, a slonca to wiecie ile tutaj jest , od cholery i ciut ciut. A co do nogi to dalej walczymy, w piatek dermatolog, zobaczymy co bedzie. Jak tez sie okaze konowalem nic nie wiedzacym, albo nie da nam skierowania do tego szpitala w londynie to lece do polski, ale niestety najszybciej sie uda w kwietniu, ale zawsze cos. Jak nie urok to ....

reklama
Blimko zgadza się w mleczku modyfikowanym są witaminki a chyba Kina karmi piersią a może znowu coś pokręciłam wiesz u mnie z pamięcią kiepsko;-):-).

Czytam czytam i sie wystraszylam...ten o witaminach to czesty temat, a ja mojej Amandzie nigdy nie podalam czegos takiego. Czy to, ze dostaje wit D w mleku nie wystarcza?

a masz takie specjalne nakladki na butelki, takie ustniczki
USTNIK DZIUBEK NIEKAPEK AVENT GRYZAK 6m+ NOWOŚĆ (313902155) - Aukcje internetowe Allegro
ja zamierzam nabyc bo moj ma w nosie picie herbatki - memla jezorem smoka ale oczywiscie jakby zawartosc byla bialutka to by wyzlopal jak szalony...nie wiem czy moge mu juz podawac piciu z takiego niekapka...
Tak mam ten ustnik jest dodany do tego kupka niekapka i pasuje tez do butelek ale hanifka jeszcze z tego nie umie pic zaszyko jej leci iona nie nadarza z polykaniem i wszystkow ylewa jej sie z buzki
a jeszcze cos mi się przypomniało i uciekam prasować,bo mam stertę z 3 pralek.
Klavell widzę,że kupujesz produkty HIPPa,ostatnio widzialam,że oni mają deserki z dodatkiem mleka. Co o nich myślisz? Czy one mogą uczulić? Karmię i nie wiem jak Matuś zapatruje się na inne mleko.
tak widzialam te sloiczki z dodatkiem mleka ale ja niestety nie moge ich hanifce podawac ze wzgledu na skaze ale jak twoje dziecko nie jest uczulone na mleko to spokojnie mozesz podawac nic nie powinno sie dziac

Larcia- z tego co wiem to wit. D podaje się glównie wtedy, gdy Dzidzia jest na mleczku mamy...ale mój np jest od dłuższego czasu na sztucznym( w którym ta wit. jest) a i tak podajemy Mu 1 krople dziennie...pediatra powiedziała, że po prostu szybko przybiera na wadze i dlatego lepiej podac...
A jakiś tydzień temu, zaprzestaliśmy podawania w ogóle...a przy okazji kontroli u neurologa - Pani neurolog powiedziala, że Ona by podawała jak będzie brzydko na polu..
Tak wiec widzisz, co lekarz to opinia..a poza tym myślę,że to jest kwestia indywidualna każdego dzieciątka..

Witajcie,babeczki!

Uff, nie było mnie od wczorajszego południa, a wy prawie dwie "duże" strony nadrukowałyście (u mnie wyświetla się więcej postów na stronie niż standardowo).

Justyna, Martha - no, fajurskie suwaki sobie dokoptowałyście:tak::-)

LizabetA - wiesz, myślałam ostatnio, co u ciebie. Napisz, co słychać!

Odpowiem w telegraficznym skrócie:
1/ witaminki D3 podajemy Tymkowi 3 krople
2/ od dzisiaj przechodzimy na Nutramigen 2:baffled:
3/ za moją wagę biorę się od poniedziałku, bo na weekend wybieram się do brata do Wrocławia więc pewnie nie dałabym rady zapanować nad jadłospisem;-)
4/ jeśli chodzi o kubki niekapki, to na Kubie wypróbowałam ich sporo - Avent, Baby Ono, Canpol, Nuk itd. - i najlepszy okazał się kubek Nuka, który niestety nie jest nie-kapkiem ale Kuba innego nie chciał zaakceptować. Tych z zaworkami (m.in. Avent) w ogóle nie trawił, bo nie był w stanie wyciągnąć płynu przez ustnik, tak ciężko szło. Dla Tymka mam już kubek niekapek NUBY od 6 m-ca, zobaczymy co to za przyrząd, mam też zamiar kupić ustniki do butelek NUK-a i za jakiś czas pozbyć się tradycyjnych butelek ze smoczkami.

A ja wczoraj zaszalałam, wypiłam z okazji wygranego meczu tyle piwa, że nie pamiętam kiedy ostatnio tyle mi się zdarzyło wypić a nawet nie czułam się oszołomiona. Bawiłam się świetnie, dziś ledwo mówię - gardło zdarte od dopingu, he he. Ale warto było.

Oki, lecę pichcić obiadek.
Do wieczorka!

Dziewczyny pamietacie jak isalam niedawno ze mojej blogowej kolezanki coreczka zachorowala na pneumokokowe zapalenie pluc??? Oliwka w niedziele zmarla po ciezkiej walce, nie dalo sie jej uratowac...Oliwka nie byla szczepiona na pneumokoki dlatego dziewczyny jezeli macie taka mozliwosc to zaszczepcie wasze maluszki BLOG OLIWKI

reklama
Butelki może i nie są złe ale Zuzka nie chce z nich pic ...U nas dzisiaj ładna pogoda ale jakoś miałam lenia i nie poszlyśmy na spacerek...Czeka nas jeszcze usg glowki i rehabilitacja wiec i tak atrakcji Malej nie powinno zabraknac...Aaaaaaaaaaa no i pierwszy sukces Zuzia zjadla pol sloiczka marchewki , nie bylo nawet tak zle.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry