reklama

Wrześniówkowe mamy

Ufffff....przeczytalam
Hruda wszystkiego naj naj naj z okazji 1 rocznicy i zycze Tobie zeby kolejne byly spedzone razem:-)
A co do okresow po porodzie to u mnie byla masakra.Juz kiedys o tym pisalam ze pewnego dnia na spacerze pocieklo mi po spodniach i jak dotknelam reka to mialam krew:szok::szok::szok:Dobrze ze mialam czarne dzinsy i pchalam wuzek to mam nadzieje nikt nie zobaczyl.
carioca ja tez radze - zadzwon na pogotowie.

reklama
Hruda wszystkiego najlepszego z okazji waszej pierwszej pierwszej rocznicy ślubu. Dużo radości, satysfakcji i wytrwałości. Co do okresu, to ja dostałam tydzień temu i była to prawdziba powódź. W ciągu 2 dniu zużyłam 3 opakowania wkładów poporodowych. Moja mama tez ma bardzo wysokie ciśnienie - nawet ok. 200. i tez nie można namówić na lekarza. Jezeli to byla jakas powazna opreracja, to moze warto byloby skontaktowac sie z lekarzem. pozdrawiam,

Carioca, jak się mama czuje?

Hruda, ja mam okres taki sam jak przed ciążą.

Dziewczyny, mam problem z Maciusiem. Otóż
nie poleży sam na macie lub w łóżeczku dłużej niż 10 minut. Jak go kładę to czasem zacznie się bawić zabawkami, ale z reguły zaczyna płakać. Nie płacze długo, bo dosłownie 3 minuty, ale później cały czas się na mnie patrzy i nic innego nie robi. Po jakimś czasie zacznie dotykać zabawki, ale cały czas się na mnie patrzy, zaczepia mnie i czeka aż się na niego spojrzę, jak to zrobię to jest cały w skowronkach. Jak wyjdę z pokoju albo do niego zaraz nie podejdę to już jest histeria. Doradźcie mi co mam zrobić i czy w ogóle powinnam coś z tym robić?

Maz zrobil mi niespodzianke w kwietniu mamy pierwsza rocznice slubu i z tej okazjii lecimy do turcji na dwa tygodnie tydzien pobedziemy u rodziny meza jego rodzice juz tam sa jechali w styczniu i zostaja do maja drugi tydzien pojedzimy do antaly ja i maz hanifka zostanie z dziadkami ciesze sie bo troche odetchne jutro jedzimy bilety rezerwowac i hotel wybrac...hura...

Maz zrobil mi niespodzianke w kwietniu mamy pierwsza rocznice slubu i z tej okazjii lecimy do turcji na dwa tygodnie tydzien pobedziemy u rodziny meza jego rodzice juz tam sa jechali w styczniu i zostaja do maja drugi tydzien pojedzimy do antaly ja i maz hanifka zostanie z dziadkami ciesze sie bo troche odetchne jutro jedzimy bilety rezerwowac i hotel wybrac...hura...
Super Klavell - cieplutko, sloneczko no i pobedziecie sami, z dala od codziennosci...
...my z okazji naszych swiat wyjezdzamy tez sami ale ...bardziej niekonwenconalnie...w sierpniu do W-wy na koncert Iron Maiden...:tak:tak, tak to ten metalowy zespol...bo moj J to stary metalowiec heheh! A ze ja koncerty wszelakie lubie - czemu by nie:-)
A ze Stachem wybiore sie chyba do dermatologa...moja intuicja matczyna mowi ze to nie jest skaza a jakas (rzadka) choroba skorna...tylko dobrych specjalistow jak na lekarstwo, poszukam:nerd:
Ciekawe co u Maraniko i Tymonka...Cariocca? cos wiesz?

super że dziś dużo nie napisałyście heheheh iże sma brałam udział w tej libacji to dziś nie mam dużo do nadrabiania
a u nas wcale nie m apięknej pogody a szkoda bo mieliśmy iść wszyscy do ogodu a tu klops
no nic może posoprzątam przy poniedziałku w domku heheh bo już się zabrudziło

a ja dziś ubrałam sobie nowe takie ekstra podkolanówki we wzorki heheh i chciałam pokazać koleżance podnosze spodnie a tu nie ma wzorku heheheheh bo źle je ubrałam hehehehehe ale się uśmiałyśmy

Justyna zgadzam sie z przedmowczyniami- dziadkowie tacy sa. Zawsze uwazaja, ze wiedza lepiej i wszystko im wolno. Zaciskaj zeby, ale gdy cos Ciebie zdenerwuje, powinnas delikatnie zwrocic uwage.

klavell to wina groszku. Raz podalam mojej corci groszek i piszczala przez 2 godzinki z bolu, bo nie mogla kupki zrobic, brzuszek twardy jak skala. Skonczyla sie to zatwardzeniem, ale cale szczescie minelo szybciej niz u Ciebie. Zazdroszcze wycieczki!

blimka ok, nastepnym razem obudzimy Cie:)

hruda ja do dzisiaj mam obfitsze @ niz przed ciaza. Nie interesowalam sie innymi mlekami niz to, ktore podaje Amandzie, ale jak chcesz moge zobaczyc, co tu takiego maja dla dzieci ze skaza. W Irlandii to samo, co w Uk.

reklama
Mama ma się lepiej, ciśnienie spadło, ale uwierzcie mi zdrowo spanikowałam. Podniosło sie jej jeszcze do 192/114 po czym teraz jest 140/93 no i mama oczywiscie stwierdzila, ze moze juz koniec tego lezenia :no: Miala w grudniu powazna operacje usuniecia platu tarczycy, a ze jest po zawale to narkoza mocno oslabila serce, a operacja byla ciezka bo tarczyca byla blisko krtani. Niestety po operacji nastapily powiklania, zasłabła kilka razy, dotychczas nie odzyskala swojego glosu poniewaz zostaly porazone miesnie krtani. Nie powinna znalezc sie teraz w szpitalu, albo zwyklym osrodku zdrowia, bo jesli podlapie katar chocby, to ma opuchnietą krtan, powiekszone opuchniecie mogloby ja udusic.

Hruda - Maraniko z Tymonkiem byc moze wyjda w tym tygodniu, ale to nie jest jeszcze pewne. w kazdym razie Maraniko ciagnie ostatkiem sil fizycznych i psychicznych.
NAN HA czy wogole mleko HA jest stosowane na wszelki wypadek - jesli ktores z rodzicow jest alergikiem, po to by zmniejszyc ryzyko wystapienia alergi u dziecka. Ale jesli alergia zostanie juz stwierdzona, to HA nie wystarczy sa wtedy stosowane preparaty mlekozastepcze - np moj Stasiek pije Humanę SL czyli sojową. Całkiem smaczne, Nutramigenu mi nie chciał.

Klaviel - i jak malutka?

Majandra - ja bym Ci poradziła, że jesli nie placze to nic nie robic. To i tak jest mega samodzielny facet wg mnie. Jesli moj Stasiek polezy, pobawi sie i zaczyna marudzic, to najpierw mu śpiewam ale robie swoje, jesli dalej marudzi to wsadzam do fotelika zeby sobie na mnie popatrzyl.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry